Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Afrika & safari 

Unna dig en fantastisk resa till Afrika som inleds i Nairobi, Kenya. Därifrån tar vi oss till safariparken Masai Mara. Under två dagar åker vi omkring i safariparken och har chans att få se The Big Five. På resan besöker vi även en massajby innan vi åker söderut.

I närheten av Karatu besöker vi Ngorongorokratern som ibland kallas för Edens lustgård. I den nedsjunkna kratern finns ett stort djurliv och besöket ger dig en safariupplevelse utöver det vanliga.

Resan fortsätter med Zanzibar

Resan i Afrika fortsätter till Dar es Salaam och därifrån åker vi vidare till Zanzibar. Först tillbringar vi några dagar i Stone Town där vi kan vandra i stadens gränder, besöka fiskmarknad eller åka på utflykt till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Safariresan i Afrika avslutas med några dagar på en vacker kustresort där du kan ta en drink i solnedgången och njuta av havet och de kritvita stränderna. Missa inte en av Rosa Bussarnas mest populära resor!

Tillval: Luftballong över Masai mara

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 100 USD
 • Dricks till lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 3 000-6 000 kr, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning eller snorkling
 • Tillval: Luftballong över Masai mara 

Höjdpunkter

 • Masai Mara
 • The Big Five
 • Ngorongorokratern
 • Kryddtur
 • Sol, bad och dykning på Zanzibar
 • Strosa i Stone Towns gränder

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Safariresa i Afrika; Masai Mara & Ngorongorokratern + resa till Zanzibar

 • Dag 1-6: Resa: Sverige-Kenya. Nairobi & safari i Masai Mara

  Resan startar med flyg till Nairobi i Kenya där ifrån tar vi oss direkt till vår camping i Naivasha. Nästa dag har de som vill möjlighet att cykla i Hells gate eller bara njuta av miljön. Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.

  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla tillsammans vidare till Nairobi och övernattar vi på bussen sen fortsättningen på vårt äventyr.

 • Dag 7-8: Resa till Tanzania

  Nästa morgon kör vi mot Karatu i Tanzania och kan njuta av den storslagna naturen (bland annat Mount Meru) utanför bussfönstret när vi rullar framåt. Vi kommer bo på bussen på campingplatsen strax utanför Karatu och här gör vi oss klara för nästa safari, Ngorongorokratern. En tidig, kylig morgon kör vi ner i kratern. Här finns ett unikt djurliv och antalet däggdjur uppskattas till 20 000. Den sällsynta svarta noshörningen är den största attraktionen bland djuren, det finns endast ett 20-tal av den i kratern. Ngorongorokratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörningar på. Här finns även goda möjligheter att se lejon, geparder, hyenor och schakaler. Efter lunch lämnar vi denna exotiska djurvärld och tar oss tillbaka till campingen.

 • Dag 9-12: Safari i Tanzania, Ngorongorokratern, resa till Zanzibar & Stone Town

  Härifrån rullar vi mot Indiska oceanen, ett fotostopp vid Kilimanjaro, innan vi kommer fram blir det en övernattning på vägen. Vi tar båten från Dar es Salaam till Zanzibar, där vi kommer bo på hotell i utkanten av Stone Town. På Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Vi kan göra en historisk stadstur i området, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. När kvällen sedan kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången.

 • Dag 13-18: Zanzibar och här blir det sköna dagar på en vacker strand innan hemresan till Sverige

  För att se lite mer av vackra kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa på ön med några avkopplande dagar och det kommer finnas goda möjligheter till både till dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

  Resorna som går i februari och i juli kan kombineras med resan Bergsgorillor i Rwanda & Uganda, 5 veckor.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-162025-02-0319Safari och Zanzibar
OBS! Detta är en del av resan Kenya-Sydafrika. Boka senast 30 juni 2024
Mer än 538 900:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm