Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Nepal - vandringsresa i Himalaya!

Följ med oss på vandringresa till Mardi Himal i Nepal. Resan startar med flyg till Kathmandu och fortsätter vidare till Boudha för övernattning i ett buddhistiskt kloster. Gruppresan fortsätter med sightseeingtur i Thamel och ett besök till Kathmandus mest betydelsefulla hinduiska tempel Pashupatinath. Daliternas hem Damauli står näst på tur och här får vi ta del av lokalbefolkningens vardag.
 

Vandring Nepal

Resan fortsätter till Khande och här startar vår sex dagars vandring på väg mot Mardi Himal Viewpoint.  De första dagarna på vandringen är lättare med gradvis stigande höjning genom skogsområden och rhododendronskogar. Medan de sista dagarna på vandringen blir tuffare med brantare uppförsbackar och kargare landskap. På dag nio har vi den tuffaste vandringsdagen och då går vi mot tunnare luft och genom ett landskap av glaciärer och stenar. Med utsikten när vi når fram är värd allt besvär.

Efter vandringsdagarna får vi besöka en teplantage i Lwang och efter det väntar avkopplande dagar i Lakeside Pokhara innan vi flyger tillbaka till Sverige igen.

Fritextsökning

Tillkommer

  • Visum till Nepal 30 USD
  • Dricks till guider och bärare cirka 15 USD/dag
  • Flygtur över Mount Everest 3 000 kr
  • Fickpengar cirka 400-600 USD

Höjdpunkter

  • Kathmandu
  • Bhaktapur
  • Pokhara
  • Mardi Himal
  • Vandring genom Nepals biologiska mångfald

Personal på resan

Dagsprogram

  • Dag 1-2: Flyg: Sverige - Kathmandu, Nepal - besök i Boudha

    Vårt äventyr startar med flyg till Kathmandu där vi blir upphämtade av vår lokala guide och blir skjutsade till Boudha. Staden har fått sitt namn efter dess enorma stupa som är en pilgrimsplats för tibetaner.

    Vi tillbringar våra första nätter i ett hotell som ligger i närheten av den berömda stupan. Vi bjuds på välkomstmiddag och njuter av utsikten under kvällen.

  • Dag 3: Stadstur i Thamel och besök till Pashupatinath

    Efter frukost tar vi oss in till turistområdet Thamel för en stadstur. Området är känt för att vara ett backpackersområde med massa spännande små restauranger och butiker. Vi tar oss genom trånga gränder och lokala marknader där försäljare erbjuder glaspärlor, kryddor, grönsaker, mässingsfigurer och tyger. Sist når vi vackra Durbartorget som är ett av UNESCO:s världsarv. Här vandrar vi runt bland de fantastiska byggnadsverken medan vår guide berättar om byggnadernas fascinerande historia.

    Efter lunch fortsätter vi till hotellet för egen tid. På kvällen beger vi oss till Kathmandus mest betydelsefulla hinduiska tempel, Pashupatinath. Varje kväll genomförs här en ceremoni som innehåller eld och musik och folk som dansar, klappar sina händer och ber. I närheten av ritualen brinner det begravningsbål dygnet runt. Kvällen avslutas med hemlagad middag hemma hos en familj ur lokalbefolkningen.

  • Dag 4: Homestay i Bandipur

    Idag tar vi en bilresa med eget fordon till den sömniga staden Bandipur. Bandipur är en pittoresk liten stad där bilar och cyklar inte är tillåtna. Detta resulterade i ett vackert torg med uteserveringar och gamla trähus, allt täckt av klätterväxter och blommor. Det kommer att ta oss cirka 6 timmar att nå hit men vi gör många stopp på vägen.

    I Bandipur tillbringar vi kvällen med våra värdar och vi äter middag i våra respektive hem. Vi sover i olika hem i byn, alla i närheten av varandra.

  • Dag 5: Bilresa till Khande där vår vandring startar

    Morgonen efter börjar vi med en ca fyra timmar- lång bilresa till Khande. Här startar vi vår vandring till Mardi Himals utsiktsplats som ligger ca 4 300 meter över havet. Vi kommer vandra ca två timmar, det är ganska brant uppåt tills vi når Australien Camp. Här får vi vår första vy över det vackra bergsområdet. Vi fortsätter ca två timmar tills vi når Pitam Deurali där vi övernattar i en lodge.

    Vandring: 2125 m på ca 4 timmar

  • Dag 6: Vandring till Forest Camp

    Idag har vi en lång vandring framför oss tills vi når Forest Camp. På vägen dit kommer det vara sparsamt med byar och butiker att besöka men vi gör ett lunchstopp i en enkel hydda på vägen. Där kan vi passa på att njuta av den vackra, täta rhododendronskogen omkring oss. Vägen har hittills varit ganska lätt att vandra på med en gradvis stigande höjning. Men nu kommer det bli fler backar upp och ner. Vi vandrar sakta tills vi når Forest Camp där vi får vila ut efter en lång dag.

    Vandring: 2520 m på ca 7 timmar

  • Dag 7: Low Camp och Badal Danda

    Vandringen fortsätter genom skogsområden där vi får njuta av Nepals biologiska mångfald. Efter ca 3-4 timmar når vi Low Camp där vi äter lunch med en utsikt över bergen Mardi Himal och Machhapuchhre. Efter lunch fortsätter vandringen ca två timmar tills vi når Badal Danda där vi kommer stanna för natten. Vi hoppas på att vädret är klart för nu börjar landskapet bli hisnande.

    Vandring: 2 990 m på ca 6-7 timmar

  • Dag 8: High Camp

    Vandringsstigen leder oss uppåt på gräsbevuxna sluttningar. Vi fortsätter på ibland branta och ibland smala stigar, ibland över gräs och ibland genom rhododendronskogar. Vi vandrar över en öppen ås där vi får njuta av vackra vyer av Annapurna Range, Machhapuchhre och det gröna vackra landskapet nedanför. När vi närmar oss vårt läger High Camp så består vegetationen mestadels av buskar och gräs. Vi vilar ut oss ordentligt och förbereder oss inför den tidiga vandringen morgonen efter.

    Vandring: ca 3 580 m på ca 2-3 timmar

  • Dag 9: Tuffaste vandringsdagen upp till Mardi Himal Viewpoint

    Idag gör vi den mest utmanande vandringen på hela veckan. Men för de som vill finns möjlighet att välja att stanna kvar på High Camp och vila i stället för att följa med upp till utsiktsplatsen. Den branta vandringen tar ca tre timmar. Luften är tunn och det kan vara jobbigt för kroppen. Vandringen uppåt börjar på gräs men snart ändras landskapet till stenar och glaciärer. Vi vandrar ca hundra meter på en ås med branta sluttningar på båda sidor och utsikten härifrån är magisk.

    När vi väl når vårt mål så har vi flera berg framför oss; Annapurna (8 091 m.ö.h.), Annapurna south (7 219 m.ö.h.), Hiunchuli (6 441 m.ö.h.), Baraha Shikhar (7 647 m.ö.h.), Machhapuchhre (6 993 m.ö.h.) och Mardi Himal (5 553 m.ö.h.). När vi väl är tillbaka på High Camp äter vi lunch innan vi påbörjar vandringen på ca 2-3 timmar som tar oss ner till Low Camp där vi övernattar.

    Vandring: 4 500 m till Mardi Himal Viewpoint, 2 990 m tillbaka till (Low camp), sammanlagt ca 7 timmar

  • Dag 10: Sista vandringsdagen på väg neråt - Sidding - övernattning i byn Lwang

    Efter frukost börjar vi vandringen neråt igen. På vägen passerar vi många jordbrukarfamiljer och har vi tur så kanske vi blir bjudna på färsk buffelmjölk och lite snacks. Efter ca tre timmar når vi Sidding där våra jeepar väntar på att ta oss till den traditionella byn Lwang. Här får vi njuta av Homestay som erbjuder organisk nepalesisk mat, kvarg, mjölk, kyckling och grönsaker. Detta är en typisk by för folkslaget gurung med hus byggda i sten. Här får vi uppleva livet i byn och hur gurungfolket lever. Vi säger hejdå till personalen som följt med oss på vandringen. Vi övernattar i byn.

    Vandring: 1 700 m på ca 3 timmar

  • Dag 11-12: Promenad i teplantage - transfer till Pokhara

    Vi stiger upp tidigt för att ta en promenad i den vackra, gröna teplantagen som finns i området. Efter det väntar frukost i Lwang innan vi hoppar i jeeparna som tar oss tillbaka till Pokhara Lakeside. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och sen har vi eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter i stan.

    Lakeside i Pokhara är känd som turismens huvudort i Nepal. Här kan man koppla av med en promenad runt sjön, dricka en kopp kaffe och titta på folk. I området finns flera olika SPA att njuta av, något som kan vara skönt efter en vecka uppe i bergen. Vill man göra något mer äventyrligt så är skärmflygning en populär aktivitet här.

  • Dag 13-14: Bussresa till Kathmandu, avslutningsdagar i Bhaktapur

    Morgonen efter påbörjar vi vår långa bussresa tillbaka till Kathmandu. Vi äter lunch längs vägen. När vi kommer fram så blir vi upphämtade och skjutsade till den gamla staden Bhaktapur. Här inne i världsarvsområdet kommer vi att bo den resterande tiden som vi är i Nepal. Strosa runt i området och njut av miljön. Under sista dagen i Bhaktapur kommer vi att göra en stadspromenad och efter det är resten av dagen fri för egna aktiviteter.

  • Dag 15-16: Flyg: Kathmandu - Sverige

    Vi åker till flygplatsen i Kathmadu och därifrån flyger vi tillbaka till Sverige med massor av härliga minnen från Nepal.

  • Med reservation för ändring av färdplanen

  • Flyginformation

    Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

    Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-05-092025-05-2315Vandringsresa i Nepal, Mardi Himal
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 533 400:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm