Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sydcentralafrika 50+

Resa till södra Afrika, Victoriafallen, Lesotho & Swaziland

Vinprovning, safari i Kruger nationalpark, Drakensberg, Garden Route & Kapstaden

Passa på att följa med på en spännande resa som börjar i Victoriafallen, Zimbabwe. Efter några äventyrliga dagar vid Victoriafallen fortsätter rundresan till ruinstaden Stora Zimbabwe och spektakulära Blyde River Canyon och vidare till Kruger nationalpark för några dagars safari.

Resan fortsätter till det fascinerande lilla landet Swaziland där vi besöker en nationalpark för ett safaribesök innan vi åker till sydafrikanska St Lucia som bjuder på många vilda djur. Därifrån åker vi vidare på vår resa till Drakensberg och njuter av utsikten vid Sani Pass innan vi kommer till exotiska Lesotho. I Lesotho besöker vi filtfolket och sedan åker vi Garden Route i Sydafrika till Tsitsikamma nationalpark som erbjuder vackra vandringsleder för de som vill. Innan vi kommer till Kapstaden passerar vi Godahoppsudden och besöker en vingård i Paarl. Seniorresan i Sydafrika avslutas med några dagar i Kapstaden där vi kan besöka Taffelberget och Robben Island innan hemresan till Sverige. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Flygskatt ca 4 100 kr
 • Visum ca 1 050 kr
 • Fickpengar 1 000-1 400 USD

Höjdpunkter

 • Kapstaden
 • Vinprovning i Paarl
 • Garden Route
 • Knyssna
 • Tsitsikamma
 • Lesotho
 • St Lucia
 • Swaziland
 • Blyde River Canyon
 • Kruger nationalpark
 • Stora Zimbabwe
 • Vandra med lejon
 • Victoriafallen

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige - Zimbabwe & Victoriafallen

  Resan startar med flyg till Zimbabwe, Victoria fallen där upplevelsefyllda dagar väntar vid de mäktiga Victoriafallen. Vattenfallen som bildas av Zambezifloden är en imponerande syn. Med sin bredd på hela 1,6 km blir Victoriafallen de bredaste fallen i världen. Här stannar vi i några dagar för äventyrliga upplevelser. De som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden.

 • Vecka 2: Stora Zimbabwe. Sydafrika: Blyde River Canyon, safari i Kruger nationalpark & eSwatini

  Vi rullar vidare till Stora Zimbabwe (Great Zimbabwe) som är en arkeologisk ruinstad nära Fort Victoria i sydöstra Zimbabwe och är den äldsta kända staden i södra Afrika. Staden byggdes och beboddes av shonafolket mellan ca 400-1400-talet e. Kr. Sedan 1986 finns Stora Zimbabwe upptagen på Unescos världsarvslista. Härifrån tar vi oss till Louis Trichart för några avkopplande dagar i vacker natur. Sedan fortsätter vi via Blyde River Canyon vidare till den världskända Kruger nationalpark. Parken grundades 1898 av presidenten Paul Kruger. Syftet med parken var att skydda de vilda djuren. Den är nästan helt oslagbar vad gäller mångfalden av djur- och växtarter och har vi tur får vi se The Big Five (lejon, elefant, afrikansk buffel, noshörning och leopard). Vi lämnar den exotiska parken och tar oss vidare till det lilla fascinerande landet Swaziland, som nästan är helt omslutet av Sydafrika. Ett besök till Hlane Royal nationalpark, som är den största nationalparken i Swaziland, väntar oss härnäst och här finns det möjlighet till ytterligare en safaritur. I parken kan vi bland annat få se lejon, vita noshörningar, elefanter, zebror och impalor.

 • Vecka 3: Sydafrika: St Lucia, Drakensberg & Garden Route. Lesotho

  Nu väntar några dagar i den lilla pittoreska staden St Lucia. Här har vi möjlighet att besöka Greater St Lucia Wetland Park. Detta är inte bara ett vackert område utan också ett oerhört viktigt ekosystem som numera finns upptaget på Unescos världsarvslista. I parken hittar vi Sydafrikas största population av flodhästar och krokodiler och här finns även svarta noshörningar, leoparder och mer än 530 fågelarter. Aktiviteterna i parken är många och de som vill kan göra en båttur på deltat och förhoppningsvis få se dessa exotiska djur i sin naturliga miljö. Det finns dessutom möjligheter till en populär nattsafari för de som vill uppleva mer. Vi fortsätter upp i de spektakulära Drakensberg. Här hittar du ett av de absolut mest magnifika bergspassen i Sydafrika som heter Sani Pass. Det är en smal serpentinväg som slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med det oberoende lilla landet Lesotho. Landet kallas även Roof of Africa, något du kommer att förstå när du ser det, utsikten från toppen på 3 200 meter är enastående. Vi övernattar i Sani Pass och dagen efter gör vi en utflykt till Lesotho och filtfolket. Vi fortsätter till Hogsback innan vi tar oss till Garden Route.

 • Vecka 4: Sydafrika: Tsitsikamma nationalpark, Hermanus, vingård i Paarl, Kapstaden & resa hem till Sverige

  Veckan börjar i Tsitsikamma nationalpark, ett vackert kustområde med fantastiska klippor och många fina vandringsstråk. Härifrån rullar vi vidare söderut och tar oss via valstaden Hermanus till en vingård i Paarl. Till sist når vi den spännande metropolen Kapstaden. Här kan du besöka Taffelberget, Robben Island (ön Nelson Mandela satt fängslad på), South African Museum, någon av kåkstäderna utanför staden eller Green Market Square, där du kan handla afrikanska souvenirer, tyger och hantverk. Runt torget hittar du även mysiga små uteserveringar. De som vill kan prova den adrenalinhöjande vithajsdykningen eller besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Efter några hektiska dagar i storstaden är det till sist dags att borda flyget hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta