Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Sydamerikaresa från  Brasilien till Argentina

Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn eller Sockertoppen. Varför inte varva sevärdheter med att besöka några av stränderna Copacabana eller Ipanema? På kvällarna finns det salsaklubbar som är öppna och har du tur kan du även besöka en fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã.

Vi reser vidare till Buenos Aires

Efter några dagar i den pulserande staden fortsätter vår resa söderut till Paraty där vi får möjlighet att unna oss en skön båttur med snorkling och bad i turkost vatten. Resan i Brasilien fortsätter till de storslagna Iguazúfallen där vi tar del av områdets vackra djur- och naturliv. Turen fortsätter till Argentina och vi hinner även besöka staden där många svenskättlingar bor, Oberá, innan vi kommer till metropolen Buenos Aires. I Argentinas huvudstad hinner du både strosa omkring i städerna, prova den lokala matkulturen och ta en tango innan det är dags att återvända hemåt. 

Det här är första etappen av resan Brasilien-Chile. Om du är intresserad av att se en hel reseberättelse av Elina Olsson från hennes Sydamerika resa år 2015 kan du se den på Youtube Här, den är ca 25 minuter.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 700-900 USD, beroende på vilka aktiviteter du vill göra, t.ex. båttur vid Iguazúfallen.

Höjdpunkter

 1. Rio de Janeiro
 2. Kristusstatyn
 3. Copacabana
 4. Legendariska fotbollsarenan Maracanã
 5. Iguazúfallen
 6. Buenos Aires

Personal på resan

Reseledare: 

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Brasilien. Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana & båtutflykt i Paraty

  Äventyret börjar med några dagar i Rio de Janeiro. Vi kan ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på fotbollsarenan Maracanã, världens största fotbollsarena. Ett tips är att ta oss upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där kan vi dansa loss till gryningen. Efter några dagar lämnar vi Rio och färden går söderut mot Paraty. Missa inte båtutflykten med snorkling, bad och svalkande drinkar i den fantastiska skärgården.

 • Vecka 2: Iguazúfallen, Oberá, Argentina & Buenos Aries

  Resan går vidare genom ett bördigt landskap på väg mot Iguazúfallen. Paranáfloden vräker ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall. Omgiven av regnskog med ett fantastiskt växt- och djurliv är Iguazúfallen en av de häftigaste upplevelserna på vår resa. Vi fortsätter söderut och besöker den ”svenska” staden Oberá innan vi når pulserande Buenos Aires.

 • Vecka 3: Buenos Aries, shopping, god mat och tango

  Buenos Aires är södra halvklotets näst största stad och i metropolen finns massa roliga saker att upptäcka. Vi kan gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú. Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi säger hej då till Sydamerika för denna gång.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm