Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dansresa till Kuba

Får vi lov att erbjuda en färgstark dansresa till exotiska Kuba?

Längtar du till härliga dansrytmer i varmt klimat? Passa på att följa med Rosa Bussarna till Kuba där danslektioner ingår i resan. Tillsammans med duktiga lärare kommer du kunna njuta av de karibiska takterna tillsammans med likasinnade. Förutom danskurser finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Turen börjar och slutar i Havanna där tid finns att besöka sevärdheter som Malecón, Hemingways favoritbar och Morro Castle. På dansresan ingår även besök i Viñales och Trinidad vilket betyder vacker natur, sol och bad.

Även panelhönor är välkomna ombord. Vill du inte dansa så kan du hänga med ändå, vi lovar att det finns tillräckligt med äventyr och sevärdheter på resan till Kuba.

Fritextsökning

Tillkommer

Dricks
Fickpengar
Ökat intresse för att dansa 
Egna aktiviteter och utflykter

Höjdpunkter

Havanna
Kubas vackra natur
Danskurs
Viñales
Trinidad
Möjlighet att prova lokala specialiteter 

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Resa: Sverige-Kuba, Havanna: danskurs

  Vår dansresa börjar med flyg till Kubas huvudstad Havanna och gemensamt tar vi oss till våra sovplatser för natten. Under vår vistelse i Kuba kommer vi bo traditionellt i så kallade ”Casa Particular”, med enklare standard. Att som turist bo hemma hos en kubansk familj är vanligt förekommande i Havanna. Det bor cirka 4-6 personer hemma hos varje familj.

  Efter att vi installerat oss i vårt boende blir det en lugn eftermiddag och vi får möjlighet att landa efter den långa resan. Strosa omkring i Havanna och insup atmosfären i den vackra kolonialstaden där du känner 50-talsvibbarna och kan dansa salsa i vart och vartannat gatuhörn. Morgonen efter är det dags att svänga på höfterna och börja dansa salsa. Vi tar oss till dansskolan där vi börjar med en gemensam uppvärmning så vi slappnar av och släpper loss. Efter det tilldelas alla var sin kubansk danspartner och vi kommer att delas in i grupper med en huvudinstruktör i varje grupp. Vilken grupp du hamnar i beror på vilken nivå du ligger på. Har du aldrig dansat förut så finns det såklart en grupp för nybörjare.

  Vid sju tillfällen under resan kommer vi att ha salsalektioner med möjlighet till att även testa på danserna son, rumba, cha-cha-cha och reggaeton. Det blir ca två timmars lektion vid varje tillfälle och detta ingår i resans pris. Vill ni ha fler lektioner än så, då löser vi det på plats. Eftermiddagarna är fria för att strosa runt på Havannas mysiga gator, besöka gamla stan, ta dig till det urbana Vedado, kika in på Museum of the Revolution, flanera längs med esplanaden Malecon eller njuta av sol och bad vid stränderna Megano och Tropicoco. På kvällarna tar vi en läskande mojito och drar sedan vidare till stans bästa salsaklubbar och dansar loss till småtimmarna. Det är dags att åka vidare men vi säger hejdå till Havanna med en sista lektion innan vi åker vidare till natursköna Viñales.

 • Dag 6-7: Viñales: hästridning

  Vårt besök i charmigt lantliga Viñales inleds med en heldag med fria aktiviteter. Här finns det möjlighet att göra en utflykt till den vackra Viñalesdalen och du kan välja att göra det på häst eller på cykel. Det finns även andra turer att göra i området. Vi möts av frodiga tobaksfält och de ovanliga sockertoppsbergen, mogotes, när vi tar oss in i dalen. I området finns också en del grottor med spännande formationer som är värda att besöka. Är du intresserad av kubansk rom och kanske en cigarr så ta dig till regionens huvudort Piñar del Rio, som ligger ca 4 mil från Viñales. Här finns nämligen både en romfabrik och en cigarrfabrik som går att besöka. Självklart finns det chans till dans i Viñales också, men det blir inga lektioner här utan vi går ut på klubb och dansar med de lokala dansarna.

 • Dag 8-12: Trinidad: danskurs, utflykter, ridturer, sol & bad

  Idag har vi en lång resdag framför oss. Vi ska ta oss till den södra delen av Kuba och den vackra staden Trinidad, som sedan 1988 är med på Unescos världsarvlista. Vi stannar i Trinidad i fem nätter. Här fortsätter vi danslektionerna med samma upplägg som i Havanna. Eftermiddagarna och kvällarna är fria för egna aktiviteter. Trinidad är en liten och mysig stad att bara promenera runt i. Det går att hyra cykel, rida häst, utforska den gamla staden, besöka sockerodlingar och vattenfall. Vill du bara sola, bada och kanske snorkla så ta dig till stranden som ligger i närheten. Kvällstid är det vackert uppe vid torget och kyrkan. I närheten finns några små lokala ställen som erbjuder livemusik.

 • Dag 13-15: Santa Clara, Havanna, hemresa till Sverige

  Vi tackar Trinidad för den här gången. Tiden går fort när man dansar framåt i livet och vi beger oss tillbaka till Havanna via Santa Clara. Här har vi en sista dag för att hinna med det vi inte hann i början av resan och till sist avslutar vi vår Kubavistelse med att testa våra danskunskaper på härliga klubben 1830. Dagen efter vinkar vi hejdå till Kuba och hoppar på flyget tillbaka till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation
  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2022-10-152022-10-2915Dansresa till Kuba
Boka senast 31 maj 2022
Mer än 528 700:-Boka
2023-03-312023-04-1314Dansresa till Kuba
Obs! Preliminära avrese och hemkomstdatum.
Mer än 529 700:-Boka
Resekalender
4/6Atlas Rock i GävlePris 3 450:-
7/6Sweden Rock Festival (Gbg)Pris 6 500:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm