Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dansresa till Kuba med salsakurs

Får vi lov att erbjuda en färgstark dansresa till exotiska Kuba?

Längtar du till härliga dansrytmer i varmt klimat? Passa på att följa med Rosa Bussarna till Kuba där danslektioner ingår i resan. Tillsammans med duktiga lärare kommer du kunna njuta av de karibiska takterna tillsammans med likasinnade. Förutom danskurser finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Turen börjar och slutar i Havanna där tid finns att besöka sevärdheter som Malecón, Hemingways favoritbar och Morro Castle. På dansresan ingår även besök i Viñales och Trinidad vilket betyder vacker natur, sol och bad.

Även panelhönor är välkomna ombord. Vill du inte dansa så kan du hänga med ändå, vi lovar att det finns tillräckligt med äventyr och sevärdheter på resan till Kuba.

Passar inte datumen? Se vår resekalender nedan eller hela vårt utbud för att hitta resa till Kuba eller andra härliga resor

Fritextsökning

Tillkommer

Dricks till danspartnern, danslärare, lokalguide och chaufför
Fickpengar
Ökat intresse för att dansa 
Egna aktiviteter och utflykter

Höjdpunkter

Havanna
Kubas vackra natur
Åktur på Havannas avenyer i en cool amerikanare 
Danskurs
Viñales
Trinidad
Den lokala maten 

Personal på resan

Reseledare: 

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Resa: Sverige-Kuba, Havanna, välkomstmiddag, samling, stadstur

  Vår dansresa börjar med flyg till Kubas huvudstad Havanna och gemensamt tar vi oss till våra sovplatser för natten. Under vår vistelse i Kuba kommer vi bo traditionellt i så kallade ”Casa Particular”, med enklare standard. Att som turist bo hemma hos en kubansk familj är vanligt förekommande i Havanna. Vi delas upp i casas i samma område så att gruppen ändå är tillsammans fast i olika hem.

  Efter att vi installerat oss i vårt boende blir det en lugn eftermiddag och vi får möjlighet att landa efter den långa resan. På kvällen samlas vi igen för information och välkomstmiddag.

  Efter frukost dagen efter går vi tillsammans till vår dansskola La Casona del Son som ligger i Old Havanna. Här får vi vår första provsmak av att dansa salsa och lära känna våra kubanska danspartner. Efter tre timmars danslektion pausar vi för lunch och på eftermiddag gör vi en stadstur. Vi kommer att besöka Prado, Central Park, Plaza de armas, Plaza San Francisco de Asís och Plaza Vieja. Vi återgår sedan till våra boenden och kvällen är fri för egen tid i Havanna. Strosa omkring i Havanna och insup atmosfären i den vackra kolonialstaden där du känner 50-talsvibbarna och kan dansa salsa i vart och vartannat gatuhörn.

 • Dag 3-5: Havanna: danskurser, rundtur med amerikanska bilar

  Morgonen efter är det dags att svänga på höfterna och dansa salsa. Vi tar oss till dansskolan där vi börjar med en gemensam uppvärmning så vi slappnar av och släpper loss. Efter det tilldelas alla var sin kubansk danspartner och vi kommer att delas in i grupper med en huvudinstruktör i varje grupp. Vilken grupp du hamnar i beror på vilken nivå du ligger på. Har du aldrig dansat förut så finns det såklart en grupp för nybörjare.

  Vid sex tillfällen under resan kommer vi att ha salsalektioner med möjlighet till att även testa på danserna rumba, cha-cha-cha och reggaeton. Det blir tre-timmars lektioner i Havanna och två timmars lektioner i Trinidad vid varje tillfälle och detta ingår i resans pris. Vill ni ha fler lektioner än så, då löser vi det på plats. Eftermiddagarna är fria för att strosa runt på Havannas mysiga gator, besöka gamla stan, ta dig till det urbana Vedado, kika in på Museum of the Revolution, flanera längs med esplanaden Malecon eller njuta av sol och bad vid stränderna Megano och Tropicoco. På kvällarna tar vi en läskande mojito och drar sedan vidare till stans bästa salsaklubbar och dansar loss till småtimmarna.

  Efter frukost på dag 4 väntar en åktur på Havannas avenyer i en cool amerikanare i ca två timmar. Bilarna är från år 1959 och är välbehållna. Att Kubas bilflotta ser ut som den gör beror på det handelsförbud med ön som USA upprättade i början av 1960-talet efter Fidel Castros maktövertagande.

 • Dag 6-7: Viñales: cigarrfabrik, romdestilleri, La Cueva del Indio

  Det är dags att åka vidare och vi säger hejdå till Havanna. Vi fortsätter färden mot den natursköna Viñales. Vårt besök i charmigt lantliga Viñales inleds med en heldag med fria aktiviteter. Här finns det möjlighet att göra en utflykt till den vackra Viñalesdalen och du kan välja att göra det på häst eller på cykel. Det finns även andra turer att göra i området. Vi möts av frodiga tobaksfält och de ovanliga sockertoppsbergen, mogotes, när vi tar oss in i dalen. I området finns också en del grottor med spännande formationer som är värda att besöka. Är du intresserad av kubansk rom och kanske en cigarr så ta dig till regionens huvudort Piñar del Rio, som ligger ca 4 mil från Viñales. Här finns nämligen både en romfabrik och en cigarrfabrik som går att besöka. Självklart finns det chans till dans i Viñales också, men det blir inga lektioner här utan vi går ut på klubb och dansar med de lokala dansarna.

  Dagen efter tar vi en båttur till La Cueva del Indio. Sedan avslutar vi utflykten med lunch på en av de Paladar (privatägda restaurang i hemmiljö) i närheten.

 • Dag 8-11: Trinidad: danskurs, utflykter, ridturer, sol & bad

  Idag har vi en lång men spännande resdag framför oss. Vi ska ta oss till den södra delen av Kuba och den vackra staden Trinidad, som sedan 1988 är med på Unescos världsarvlista. Vi stannar i Trinidad i fyra nätter. Här fortsätter vi danslektionerna med samma upplägg som i Havanna. Eftermiddagarna och kvällarna är fria för egna aktiviteter. Trinidad är en liten och mysig stad att bara promenera runt i. Det går att hyra cykel, rida häst, utforska den gamla staden, besöka sockerodlingar och vattenfall. Vill du bara sola, bada och kanske snorkla så ta dig till stranden som ligger i närheten. Kvällstid är det vackert uppe vid torget och kyrkan. I närheten finns några små lokala ställen som erbjuder livemusik. Dag 9 på resan kommer vi att göra en stadstur i Trinidad där vi promenerar genom staden med en expertguide som stolt berättar om sin stad.

 • Dag 12-14: Santa Clara, Havanna, hemresa till Sverige

  Vi tackar Trinidad för den här gången. Tiden går fort när man dansar framåt i livet och vi beger oss tillbaka till Havanna via Santa Clara. Staden Santa Clara är också känd som Che Guevarras stad. Vi besöker Che Guevarras museum och Armored Train Memorial innan vi beger oss till Havanna.

  I Havanna har vi en sista dag för att hinna med det vi inte hann i början av resan och till sist avslutar vi vår Kubavistelse med att testa våra danskunskaper på härliga klubben 1830. Dagen efter vinkar vi hejdå till Kuba och hoppar på flyget tillbaka till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm