Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Sydamrika från Chile till Peru - vacker naturresa  med besök i Machu Picchu!

 

Häng med till Sydamerika och åk rosa buss från Chile till Peru. Resan startar i Chiles huvudstad Santiago de Chile där vi bekantar oss med landet innan vi åker vidare över de storslagna Anderna. När vi kommer till Mendoza i Argentina passar vi bland annat på att besöka en vingård för vinprovning. 

Rundresan i Sydamerika fortsätter till Argentina och Salta där det finns möjlighet till såväl forsränning som ridning. Dessutom kan du unna dig god mat och dryck. Äventyret fortsätter till Bolivia och gruvstaden Potosí innan vi gör en storslagen utflykt i den speciella saltöknen Salar de Uyuni. Via La Paz åker vi vidare till Titicacasjön och besöker lokalbefolkningen som bor på vassöar.

När vi kommer till Peru så besöker vi Cusco innan det är dags att ta sig till Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den fascinerande bergsbyn. I Peru besöker vi även Nasca, Ica och Paracas innan det är dags för hemresa från Lima. 

Missa inte denna vackra naturresa från Chile till Peru!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Flyg T&R till Sydamerika 
 • Inkaleden till Machu Picchu  8 000 kr
 • eller tågresa till Machu Picchu 4 400 kr
 • eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu  4 200 kr
 • Tillval: Huayna Picchu 900
 • Paracas båttur 50 soles
 • Fickpengar ca 1000-2 000 USD, beroende på om du t.ex. vill flyga över Nascalinjerna, pris ca 85 USD

Höjdpunkter

 • Mendoza
 • Salta
 • La Paz
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu
 • Nascalinjerna
 • Ballestaöarna

Personal på resan

Dagsprogram

 • Reseinformation
  Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu
  Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

  Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

  När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu.

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Chile. Santiago de Chile & Anderna. Argentina, Mendoza & vinprovning

  Vår resa börjar i Santiago de Chile där vi tillbringar ett par dagar så vi har möjlighet att utforska den chilenska huvudstaden. Vidare fortsätter vi på en slingrande väg över Anderna och passerar gränsen till Argentina och når till sist staden Mendoza, som är centrum för landets viktigaste frukt-och vindistrikt. Här väntar några avkopplande dagar med möjlighet till bland annat vinprovning.

 • Vecka 2: Salta, möjlighet till forsränning. Bolivia, Potosí & saltöken Salar de Uyuni

  Vi tar oss genom en höglandsregnskog med rikt djurliv och märklig fauna och styr vidare mot den gamla staden Salta. Här finns det möjlighet att prova på många spännande extremsportaktiviteter, bland annat forsränning. Resan rullar vidare till Bolivia och Potosí, som ligger på 4 070 meters höjd. När vi närmar oss höga höjder är det viktigt att tänka på att ta det lugnt, annars kan man drabbas av höjdsjuka. Drick cocate, ät lätt och vila mycket. I Potosí utvanns enorma mängder silver en gång i tiden. Även idag bryter man mineraler här och vi har möjlighet att göra en tur in i berget. Stora delar av staden är koloniala med slingrande gator, rikt dekorerade kyrkor och palats. Vi åker vidare till Uyuni och där kan du även göra en utflykt till världens största saltöken.

 • Vecka 3: La Paz, Titicacasjön & Copacabana. Peru, Puno

  Efter vår tur på höga höjder börjar vår resa neråt och vi når Bolivias huvudstad La Paz på ca 3 700 meters höjd. La Paz är en vacker gammal stad med ett modernt centrum. Härifrån kan de som vill besöka Måndalen, med sitt märkliga förstenade bergslandskap, eller shamanernas marknad och studera aymaraindianernas kultur och religion. Vi fortsätter vidare mot Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö på 4 000 meters höjd. Bredvid sjön ligger Copacabana med sin märkliga katedral och den berömda undergörande madonnan (som namngett den berömda stranden Copacabana i Rio de Janeiro). Vi gör rundturer i området bland annat till Solön innan vi åker in i Peru och staden Puno. Härifrån kan man ta en tur ut på sjön för att studera uroindianerna som bor på flytande öar av tortorasäv.

 • Vecka 4: Cusco, vandra Inkaleden, åka tåg eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu

  Vårt äventyr fortsätter över den vackra högslätten Altiplanon med sina småbyar, städer, hjordar av lamadjur, alpacas och får. Vi kommer ner till den heliga floden Vilcanotas dalgång och närmar oss inkarikets gamla huvudstad Cusco. Här får vi ta del av minnen från det fascinerande inkariket. Soltemplet, inkans palats och det mäktiga fortet Sacsahuayaman vittnar om inkakulturens storhet. De som valt Inkaleden vandrar längs den till Machu Picchu (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu), som ligger vackert belägen högt uppe på en klipplatå med den brusande Urubambafloden djupt nedanför. Den gamla inkastaden är nästan helt intakt. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse.

 • Vecka 5: Nasca, Ica, Paracas & Ballestaöarna

  Vår sista vecka inleds i nedförsbacke och på slingrande vägar nedför Andernas bergskedja mot Stillahavskusten. Vi stannar till vid Nasca. Där finns det möjlighet att göra en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Vår färd går vidare mot Ica och Paracas. I det kalla Stilla havet finns ett oerhört rikt djurliv och ute på Ballestasöarna samlas flockar av sjölejon och miljontals havsfåglar av skilda arter. Resans sista uppehåll är landets huvudstad Lima. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor, ta en titt in i katedralen med erövraren Pizarros grav, kolla in ärkebiskopspalatset och stadshuset och insupa lite mer kultur innan vi avslutar vår upptäcktsresa och tar flyget tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm