Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan

Resa med Transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan 

Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.

De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse!

Följ med oss på äventyr österut!

Fritextsökning

Tillkommer

Visum ca 3 100 kr
Massgames ca 120 euro
Fickpengar ca 1 200 euro

Höjdpunkter

Röda torget
Transsibiriska järnvägen
Hästridning på mongoliska stäppen
Beijing
Kinesiska muren
Förbjudna staden
Nordkorea
Kim Il Sungs mausoleum
Panmunjom
Arirang
War Memorial
Seoul
Hiroshima
Kyoto
Tokyo

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Finland-Ryssland-Mongoliet. Stockholm, Helsingfors, Moskva, Ulan Bator, tågresa

  Vi inleder resan med nattfärja från Stockholm till Helsingfors. Här stannar vi över dagen så du hinner strosa omkring i staden. Men eftersom det är söndag och de flesta affärerna är stängda så kanske en liten båtutflykt till Sveaborg kan vara ett alternativ innan vi kliver på nattåget till Moskva. Det blir en och en halv dag i Moskva, så vi har gott om tid på oss att utforska staden. Den första dagen får vi hjälp genom en guidad rundtur med buss som bland annat innehåller ett besök till Röda torget. Därutöver kan de som vill kolla in Kreml, Lenins mausoleum, ta en båttur på Moskvafloden, gå på cirkus eller besöka Segerparken. På kvällen dag fyra på resan går vi ombord på Transsibiriska järnvägen för ett klassiskt reseäventyr. Vi kliver på tåget i Europa och kliver av det långt borta i Asien i Mongoliets huvudstad Ulan Bator.

 • Vecka 2: Mongoliet. Sova i jurta, möjlighet att rida på stäppen, Ulan Bator

  Under resans gång gör vi kortare stopp på stationerna och ibland om vi har tur kan vi hoppa av och inhandla mat av försäljare som kan stå på vissa av stationerna och sälja egentillverkade piroger, korvar, inlagda gurkor, bröd, ryskt öl och mineralvatten. Försäljningen är ett välkommet tillskott till restaurangvagnens lite magra utbud. I Mongoliet gör vi ett stopp på några dagar, varav ett par av dem tillbringas på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i ger/jurta (mongolisk hydda/tält) och har möjlighet att rida på mongoliska hästar ute på stäppen. Minst en natt bor vi på ett enklare hotell i huvudstaden Ulan Bator så det finns möjlighet att utforska staden. Ett tips är att först besöka Zaisan Hill för att njuta av utsikten över staden, efter det kanske strosa till Sukhbaatartorget som ligger i centrum och till sist avsluta dagen med att kolla in alla dinosauriefossiler på Naturhistoriska museet. Mongoliet är ett av de länder som det har påträffats flest dinosauriefossiler i och museet har två helt kompletta fossiler.

 • Vecka 3: Mongoliet-Kina-Nordkorea. Tågresa till Bejing. Sommarpalatset, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg. Flyg till Pyongyang

  Nu hoppar vi på tåget för sista biten till Beijing och när vi når den kinesiska huvudstaden har vi avverkat 786 tågmil. Ett av resans längsta stopp gör vi här i Beijing och vi kommer bo på hotell under samtliga nätter. Förutom sevärdheter i världsklass erbjuder Beijing shopping som slår det mesta vad gäller utbud och pris. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset, Förbjudna staden samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna eller titta på morgongymnastiken i någon park. Efter några hektiska dagar lämnar vi Beijing för att besöka ett av världens mest stängda länder, Nordkorea. Vi flyger till huvudstaden Pyongyang. Här är det nordkoreanerna som styr och ställer och vi har inte mycket att säga till om. Väl inne i landet blir vi tilldelade koreanska guider som kommer att följa oss under hela vistelsen, som tolkar och övervakare. Nordkorea är ett fascinerande land och här finns mycket spännande att titta på. Vi börjar med att se oss omkring i huvudstaden och tittar bland annat på triumfbågen, krigsmuseet från Koreakriget och besöker den kanske mest bevakade gränsen i världen, Panmunjom, gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Vidare kikar vi på den amerikanska spionbåten Pueblo som 1968 beslagtogs av endast sju koreaner och har sedan dess behållits som krigstrofé. Efter det väntar besök på en skola, ett sjukhus och givetvis besöker vi Kim Il Sungs mausoleum. Här är vi tvungna att följa en klädkod, vi får inte bära shorts, jeans, minikjolar eller t-shirts. Kim II Sungs kropp ligger bevarad i den byggnad där han tidigare arbetade och trots att han dog 1994 är han fortfarande landets president. Förhoppningsvis kommer vi under resans gång få se någon häftig taekwondouppvisning, kanske besöka en nordkoreansk farm och vandra i bergen. En natt provar vi att sova på traditionellt nordkoreanskt sätt, direkt på mattor på golvet. Om Mass Games går av stapeln när vi är där kommer vi även få chansen att se detta enorma skådespel med 100 000 koreanska gymnaster på en av världens största idrottsarenor, Mayday Stadion.

 • Vecka 4: Nordkorea-Sydkorea-Japan. Tågresa & nattbåt till Seoul, Busan, Shimonoseki

  Innan vi lämnar landet får vi möjlighet att köpa propagandamaterial, mer shopping än så blir det inte här. Med tåg åker vi ut från Nordkorea till Kina, därifrån tar vi oss vidare med nattbåt till Sydkorea och en helt annan värld. Vi anländer till hamnstaden Inchon och styr omedelbart vidare till huvudstaden Seoul där vi kommer att stanna några nätter. En utflykt till den stängda gränsen (där man kan komma cirka fyra meter in i Nordkorea igen) samt ett besök till museet War Memorial är något de flesta brukar vilja göra här. Besök även gärna kejsarpalatsen och de vackra parkerna och för er som längtat efter shoppning, här finns det saker att köpa. Vi lämnar Seoul och fortsätter med tåg till Busan där vi tar nattfärjan till Shimonoseki, Japan.

 • Vecka 5: Japan-Sverige. Shimonoseki, Hiroshima, Tokyo. Flyg hem till Sverige

  Från Shimonoseki tar vi oss direkt vidare till staden där världshistorien förändrades i augusti 1945, Hiroshima. Konsekvenserna av en enda och ganska liten atombomb blir skrämmande tydlig efter ett besök på Atombombsmuseet i fredsparken. I Hiroshima finns också tid för att ta spårvagnen ut till ön Miyajima med sin berömda röda torii och sina vackra tempel.Vi tar oss vidare till kejsarstaden Kyoto, en stad som består av vackra tempel, palats och trädgårdar. Här hittar vi inte mindre än 17 olika världsarvsplatser, Kinkaku-ji (den gyllene paviljongen) och på gatorna i Giondistriktet kan du fortfarande (om du har tur) möta geishor i sin fantastiska klädsel. Resans sista stopp är huvudstaden Tokyo. I denna gigantiska stad stannar vi i flera nätter och det finns massvis av saker att hitta på här. Kanske ett tidigt morgonbesök på fiskmarknaden Tsukiji, en lunch på en utsökt sushirestaurang eller besök på marknader, tempel, utställningshallar och museer av högsta klass. Kolla in det senaste inom teknik och njut av det pulserande nattlivet i Tokyo innan vi måste ta farväl av detta exotiska land och flyga tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplan.

 • Visum

  Visumansökningar påbörjas ca 2 månader innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca 7 veckor. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

 • Flyginformation
  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm