Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Rajasthan, Indien med kamelfestival i Pushkar

Rajasthan i Indien

Välkommen till Rajasthan - landet av färg, kultur och äventyr! Upplev en resa tillbaka i tiden till en plats där historien lever vidare i slott och palats, där öknen möter de mångfärgade traditionerna och där den välkomnande gästfriheten gör varje besök oförglömligt.

Utforska de majestätiska fortens och palatsens skatter: Rajasthan är hem för några av Indiens mest magnifika arkitektoniska mästerverk, från det imponerande Amber Fort i Jaipur till det romantiska Udaipur Lake Palace vid Pichola-sjön. Låt dig svepas bort av historiens och legendernas rika narrativ när du utforskar varje sten och mur.

Förundras över den livliga kulturen och traditionerna: Rajasthan är inte bara en plats, det är en fest för sinnena. Dansa till ljudet av traditionell rajasthani-musik, njut av färgstarka folkdanser och upplev spänningen i de livliga marknaderna där hantverk, smycken och textilier lockar besökare från när och fjärran.

Förlora dig i den oändliga öknen Thar: Upptäck ökens mysterier när du rider på kamel genom de gyllene sanddynerna vid solnedgången, njut av traditionell rajasthani-gastronomi under en stjärnklar himmel och bo i lyxiga tältläger som återspeglar den rika kulturen och traditionerna i regionen.

Upplev Agra, Ranthambore, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Johdpur, Jaisalmer, Bikaner och Mandawa

Upplev äventyret och spänningen: Från safari i Ranthambore National Park, där du kan söka efter den majestätiska bengaliska tigern, till färgglada ballongfärder över städernas silhuetter, Rajasthan erbjuder äventyr för alla smaker och åldrar.

Oavsett om du är en kulturälskare, äventyrare eller bara söker en resa utöver det vanliga, kommer Rajasthan att trollbinda dig med sin oförglömliga skönhet och charm. Låt oss på Rosa Bussarna ta dig med på en resa genom detta land av underverk och skapa minnen som varar livet ut.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum till Indien ca 1345 kr
 • Inträde till vissa sevärdheter 
 • Fickpengar ca 800 USD​
 • Dricks till lokala personal och guider ca xx kr

Höjdpunkter

 • New Delhi
 • Taj Mahal 
 • Agra Fort
 • Safari i Ranthambore
 • Den rosa staden Jaipur
 • Kamelfestival i Pushkar
 • Lake Pichola i Udaipur
 • Jain Temples i Ranakpur
 • Den blå staden Jodhpur
 • Sam Sand Dunes i Jaisalmer
 • Mandawa med old town och havelis

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Resa: Stockholm - New Delhi

  Vårt äventyr börjar i Indiens huvudstad, New Delhi där vi landar tidigt på morgonen. Väl på plats välkomnas vi av vår lokalguide som ser till att vi snabbt och säkert kommer fram till vårt hotell.

  Delhi har varit ett maktsäte för flera imperier i ungefär ett millennium. Staden har förstörts och återuppbyggts flera gånger. Intressant nog har ett antal av dess söndrare också varit dess härskare. Delhi är idag ett potpurri av två distinkta kulturella linjer, Old Delhi och New Delhi. Intill det oklanderligt planerade New Delhi som skapats av britter, ligger Old Dehli i ett labyrintiskt nätverk av gränder kantat av mer eller mindre sönderfallande indiska typer av bostadshus, havelis. Old Delhi, som en gang var huvudstad i det islamiska Indien kan också ståta med helt formidabla moskéer.

  Dagen är fri att på egen hand njuta av sightseeing i Delhi men på kvällen samlas vi igen för att äta middag tillsammans medan vi får information från vår reseledare.

 • Dag 3-5: New Delhi - Agra - Ranthambore

  Efter frukost går färden mot Agra, staden där ett av världens underverk och tillika UNESCOS världsarv, det unika gravmonumentet "TAJ MAHAL" kan beskådas. Den arkitektoniska prakten i mausoleerna, fortet och palatsen är tillsammans en levande påminnelse om det legendariska Mughalrikets överflöd. Dess betydelse som ett politiskt centrum som slutade med att Dehli blev den nya huvudstaden år 1634, har genom sin arkitektoniska rikedom ändå säkrat sin plats på den internationella kartan. Agra, en vacker stad med ett förhållandevis långsamt tempo är även känd för sitt fantastiska inläggningsarbete på marmor och täljsten av hantverkare som är ättlingar till dem som arbetade under Mughals. Vi kommer att besöka både Taj Mahal, även känt som “Crown of Palaces”. Det är ett mausoleum byggt i vit marmor. Som ett bevis på kärlek byggdes den magnifika byggnaden av Mughal-kejsaren Shahjahan till hans älskade fru Mumtaz Mahal. Vi kommer också ha en guidad tur i Agra Fort.

  Vi lämnar Agra och fortsätter äventyret mot Ranthambore där vi besöker nationalparken som är en av de största och därtill mest kända nationalparkerna i norra Indien som är uppkallad efter den historiska fästningen Ranthambore. Det finns flera sjöar här vilket gör det till ett hem för en mängd olika växter och djur. Ranthambores stolthet är dock populationen av tigrar som strövar i sin egen naturliga livsmiljö. Här stannar vi i två nätter. Vi hinner att göra två safariturer och har vi tur skymtas tigrar, leoparder, randiga hyenor, chital för att nämna några av de djurarter som bor i
  nationalparken.

 • Dag 6-8: Ranthambore - Jaipur - Pushkar

  Efter frukost kör vi till Jaipur, den fascinerande huvudstaden i delstaten Rajasthan. Jaipur är populärt känd som “Den rosa staden”, tack vare färgen på dess byggnader. Staden byggdes 1727 e.Kr. av Maharaja Sawai Jai Singh II. Det unika med byggandet av Jaipur var att man följde ett rutsystem, vilket gjorde den till den första planerade staden för sin tid. Det var den unga bengaliska arkitekten Vidhyadhar Bhattacharya som stod bakom designen i enlighet med Shilp Shastra - en gammal hinduisk avhandling om arkitektur. Här finns det otaliga sagor och berättelser om kultur, traditioner, sedvänjor och tapperhet. Detta mångsidiga land med sitt rika kulturarv ger en minst sagt kunglig behandling för turister över hela världen. Vi checkar in på vårt boende och sedan under dagen kan vi njuta av en kort men intressant promenad på circa 500 meter till Gamla stan. Här tar vi del av den färgglada lokala marknaden och kommer lokalbefolkningen nära.

  Dagen efter har alla fri tid för att utforska Jaipur på egen hand. Ett förslag är att besöka palatset Hawa Mahal. Denna femvåningsbyggnad med utsikt över den livliga basargatan är ett fascinerande exempel på Rajput-arkitektur och konstnärskap. Besök även Amber fort och Jantar Mantar.

  Dagen efter åker vi vidare till Pushkar, en liten och vacker stad som är omgiven av kullar på tre sidor och sanddyner på den fjärde. Pushkar är en fascinerande plats. Bland annat sker den årliga
  världsberömda religiösa och boskapsmässan i november. Ingen pilgrimsfärd anses heller vara komplett utan ett dopp i den heliga Pushkarsjön. Pushkar har så många som 400 tempel och 52 Ghats. Det enda templet i landet som är tillägnat Brahma finns just här. Vid ankomst till Pushkar sker
  transfer till vårt hotell. Vi besöker den välkända Pushkar-festivalen, som sägs ha det största besökarantalet av alla festivaler i Rajasthan, Pushkar är en viktig destination för pilgrimsfärder, men också för sin stora boskapsmässa. Basarer, auktioner, musik och sport är några av höjdpunkterna här. Under denna festival kan vi också njuta av dansmusik och spännande, färgglada butiker.

 • Dag 9-11: Pushkar - Udaipur - Ranakpur - Jodhpur

  Nu lämnar vi Pushkar och åker vidare till vår nästa destination. Udaipur, som också kallas för sjöarnas stad grundades 1559. Här finns en frodigt, grön vegetation och
  prunkande trädgårdar där växternas harmoniska former bildar en slående naturskönhet. Picholasjön är magiskt vacker och lockar besökare tillbaka, om och om igen. Vid ankomst i Udaipur sker transfer till hotellet där vi övernattar. Här stannar vi i två nätter så vi har gott om tid att på egen hand besöka sevärdheterna såsom City Palace, Jagdish temple och Sahelion Ki Bari. Missa inte heller Lake Pichola, en konstgjord sötvattensjö kantad av stora kullar, trädgårdar, Havelis, ghats och tempel. Den natursköna skönheten i fridfulla Pichola ger Udaipur dess pittoreska karaktär. En båttur på sjön Pichola ger en fantastisk utsikt över både sjön och bergen i staden.

  Efter en lugn frukost kör vi till Jodhpur. På vägen besöker vi Ranakpur Jain Temples, där vi förses med en ljudguide som ger information om begivenheter som de vackert skulpterade Jain-templen som markerar denna berömda plats, vilken anses vara en av de fem heliga platserna för Jain- gemenskapen, vilka skapades på 1400-talet under Rana Kumbhas regeringstid. Efter sightseeing fortsätter vi mot Jodhpur, också känd som den blå staden. Det är idag den näst största staden i Rajasthan och omgiven av en hög, tio kilometer lång mur. Stadens intressanta historia och dess invånares färgstarka kultur ger staden en påtagligt livlig aura.

 • Dag 12-14: Jodhpur - Jaisalmer - Deshnok - Bikaner

  Efter frukost kör vi till Jaisalmer som har fått sitt namn efter sin grundare, Maharawal Jaisal Singh. På grund av den rikliga användningen av gul sandsten i arkitekturen i denna region, kallas den också för Indiens gyllene stad. Det dominerande stadsbilden är det bärnstensfärgade Jaisalmer-fortet som ligger på Meru Hill. Fortet byggdes 1156 e.Kr. och fortsätter att tjäna sitt avsedda syfte att vara ett levande fort, där en fjärdedel av stadens befolkning bor inom dess murar. Överdådiga havelis, utsmyckade palats, livliga basarer och färgglada hus längs smala gränder upprätthåller den medeltida charmen i denna stad.Missa inte att besöka Jaisalmer Fort och de olika Havelis. Vi kommer att rida kameler i Sam Sand Dunes, en av höjdpunkter på vår resa. Här kan vi utforska sanddynerna från en guppande kamelrygg när vi bevittnar den spektakulära solnedgången bakom den gyllene öknen.

  Nästa destination blir Bikaner, som är är den fjärde största staden i Rajasthan. Stadens rika och kulturella förflutna där imponerande palats med rikt skulpterade tempel av röda och gula sandstenar, visar några av Rajput-civilisationens finaste skapelser. Dess medeltida stämning genomsyrar dess moderna livsstil.

 • Dag 15-17: Bikaner - Mandawa - New Delhi - Stockholm

  Vi fortsätter resan mot Mandawa, en liten stad belägen i Shekhawati-regionen. Mandawa grundades i mitten av 1700-talet och var en gång bebodd av rika köpmansfamiljer. Den är berömd för sina rikt målade och dekorerade havelis och fort, vilket förr sågs som ett mått på välstånd och framgång för sina ägare. Havelierna som en gång pryddes med målningar och fresker från 1700-talet till början av 1900-talet ligger övergivna idag. Chokhani, Ladia och Saraf havelis är några fantastiska exempel på typen av havelis i denna region. Vid ankomst till Mandawa, transfer till hotellet där vi sover över.

  Efter en natt i Mandawa åker vi tillbaka till Delhi där vi tillbringar vår sista natt. Passa på att shoppa dina suvenirer på Janpath road eller varför inte Imperial Hotel för en trevlig Afternoon Tea. Vi lämnar Indien denna gång full av fina minnen när vi tar flyget tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-11-062024-11-2217Rajasthan med kamelfestival i Pushkar
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 528 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm