Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Cykelresa i Vietnam 50+

Upplev Vietnam på cykel; en härlig upplevelse med en lagom mix av cykling, kulturella upplevelser och egen tid.
 

Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. 

Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong Bay till Bai Tu Long Bay

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 

Läs om våra andra cykelresor HÄR

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 600 kr
 • Fickpengar ca 5 000 - 7 000 kr

Höjdpunkter

 • Street food i Hanoi
 • Dong Xuan Market
 • Thang Long Citadel
 • West Lake
 • Sapadalen
 • Besök hos bergsfolken i olika byar
 •  24 timmars kryssning i Halong Bay
 • Cat Ba-öarna
 • My Son
 • Hoi An
 • Tra Que Vegetable Village
 • Hue
 • Ho Chi Minh City/ Saigon

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1-4: Resa från Sverige-Vietnam, Hanoi, flodtur på Ngo Dong och Lao Cai

  Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan market, den äldsta marknaden i Hanoi, Ba Dinh Square, One Pillar Pagoda och Ho Chi Minh museum.

  Morgonen efter kan de som vill vakna tidigt och delta i Hanoibornas morgongymnastik och prova tai chi quan, kampsport eller jogging. Efter lunch gör vi vår första cykeltur. Vi cyklar till West Lake och fortsätter sedan runt sjön och kommer stanna till vid olika pagoder och tempel.

  Dagen efter väntar en tvåtimmars båttur på floden Ngo Dong och efter en lunch i Tam Coc hoppar vi på cyklarna och tar oss längs med floden till Hoa Lu. Vägen är mysig och miljön väldigt typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. I Hoa Lu besöker vi templet King Dinh innan vi tar oss tillbaka till Hanoi och hoppar på nattåget till Lao Cai.

 • Dag 5-7: Lao Cai, Sapa, rundresa med cykling och vandring i Y Linh Ho och Ta Van

  Tidigt på morgonen kommer vi fram till Lao Cai och härifrån fortsätter vi mot Sapa. Från Sapa tar vi oss neråt längs med Muong Hoa-dalen, som är hem för folkslagen black h´mong, giay och red dao, och får möjlighet att njuta av vackra vyer över risterasser och berg. När vi når Su Pan så hoppar vi på cyklarna och cyklar neråt på asfalterade vägar som dock kan vara lite gropiga. Cyklingen kommer bli lite mer utmanande under dagen och vi kommer cykla uppåt och neråt. Vyerna fortsätter hänföra oss och vi kommer passera floden Muong Bo. Vi når byn Thanh Phu, som är hem för det vänliga tayfolket, och här gör vi ett lunchstopp. Under eftermiddagen blir det en kortare cykeltur som mestadels går uppförs. Vi tar oss till de mest avlägsna delarna av Sapa som nästan inga turister besöker. Här lever red dao-folket och i området hittar vi djupa dalar, vackra vattenfall och grönskande risfält. På eftermiddagen kommer vi fram till Nam Cang Riverside House som ligger vackert vid floden Muong Bo och här kommer vi att övernatta.

  Morgonen efter äter vi frukost med flodens sus i bakgrunden innan vi sätter fart med cyklarna. Dagens cykeltur kommer inte gå lika mycket uppförs men den kommer ändå vara utmanande eftersom vi kommer cykla på kuperade vägar och vi kommer inte ha support av följebilen denna dag. Vi når olika byar där vi får se bergsfolket blue h´mong göra sina dagliga sysslor, långt borta från alla turister. På vägen kommer vi även passera andra byar där invånarna inte är vana vid turister. Vi äter lunch på vägen och på eftermiddagen kommer vi fram till Thanh Phu-bron där vi får transport tillbaka till Sapa. Resten av eftermiddagen och kvällen har vi fri till att utforska staden.


  Dagen efter lämnar vi cyklarna för vandringsskorna och idag kommer vi vandra ca 8 km på ungefär 3-4 timmar. Vi inleder vandringsdagen med en kort promenad genom Sapa innan vi når vandringsleden som tar sin början genom dignande grönsaksträdgårdar. Leden fortsätter neråt och vägen blir mer jordig då vi tar oss genom risfält och njuter av den fantastiska utsikten längs vägen. När vi når floden så går vi ett tag längs stranden tills vi når byn Y Linh Ho som är hem för folkgruppen black h´mong. Här vilar vi ett tag och äter en välbehövlig lunch längs med floden. Efter det så fortsätter vi vandringen och leden tar oss nu djupare in i Ta Giang Pinh. Njut av utsikten över dalen, se människor arbetar i sina risfält och beundra hur det enkla livet kan bli så lyxigt. Här slutar vår vandring och vi blir hämtade och körda tillbaka till Sapa. Därifrån tar vi oss sedan till Lao Cai för att ta nattåget tillbaka till Hanoi.

 • Dag 8-11: Halong City, Lan Ha Bay, Cat Ba-öarna och Danang

  Vi beger oss till Halong City och här bordar vi kryssningsfartyget som under ett dygn ska ta oss runt i den mindre turistiga delen av Ha Long-bukten som heter Lan Ha Bay. Denna del av bukten har nyligen blivit introducerad för turister och är därför mycket lugnare och inte alls exploaterat. I området finns vackra kalkstensöar, öde stränder, kristallklart vatten, mystiska grottor att utforska och höga berg som tornar upp sig i bukten. Du kan välja att antingen koppla av på soldäcket eller utforska området kring Ba Trai Dao – Tra Bau. Här kan du även välja att paddla kajak i de turkosa laguner. Vi kryssar igenom den orörda vackra naturen och njuter av stillheten.

  Vi startar morgonen med ett thai chi-pass på soldäcket där vi kan njuta av den vackra soluppgången. Efter det så bjuds det frukost och lokala bakverk i restaurangen. När vi är klara så gör vi en gemensam tur till Dark and Light Cave och efter det börjar vi sakta kryssa mot hamnen. Ungefär vid 11-tiden så går vi iland i Tuam Chau Port där vi tar en speedboat som tar oss till Gia Luan Pier. Härifrån cyklar vi längs med västra kusten av Cat Ba-öarna genom laguner och nationalparker och stannar till sist i Suoi Goi. Vi tar på oss vandringsskorna och vandrar uppför till en härlig utsikt i den vackra Cat Ba nationalpark.

  Dagen efter har du hela dagen fri för egen aktivitet. Våra cyklar kommer att vara kvar för dem som vill cykla på egen hand. Passa på att utforska den mysiga fiskestaden eller bara slappa på stranden och ta ett första efterlängtat dopp innan vi tar buss och snabbfärja och transporteras till Hai Phong och vidare till flygplatsen för att ta flyget till Danang.

 • Dag 12-15: Danang och Hoi An

  Första dagen i Danang börjar med en lätt stadscykeltur till Son Tra Peninsula som ligger ca 10 km från centrumet. Vi cyklar längs floden Han på väg mot Hanbron som är en av Danangs mest kända byggnader. Här stannar vi i några minuter för att ta bilder och bara njuta av utsikten. Vi trampar vidare till bergstoppen Thuy Son som ligger i Marmorbergen. Här gör vi ett stopp för att gå 156 steg uppför en trappa för att nå toppen. Väl framme kan du njuta av den häftiga utsikten. Cyklarna tar oss tillbaka till Danang för middag och övernattning.

  Vi åker vidare till Hoi An och här kommer vi att stanna i tre nätter. Första dagen blir en dag full av aktiviteter. Vi kommer cykla, fånga krabbor och fisk, njuta av lokala rätter som pannkakor, vårrullar och friterad fisk. Sedan har du tid att utforska Hoi An på egen hand.

  Vår sista dag i Hoi An cyklar vi ca 70 km fram till My Son och åker buss tillbaka. Under denna dag cyklar vi den längsta sträckan under hela resan. Men vi kommer dela upp sträckan under dagen och det blir flera pauser. Om man ändå känner att det blir för tungt och att man inte orkar cykla hela dagen så går det utmärkt att i stället åka med i följebilen, som för det mesta är tillgänglig under cykelturerna.

 • Dag 16-19: Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna och flyg hem till Sverige

  Vi lämnar sköna Hoi An och flyger vidare till Ho Chi Minh City. Efter att vi landat så checkar vi in på vårt hotell och gör ett gemensamt besök till Cu Chi-tunnlarna, en av de få bevarade monumenten efter Vietnamkriget. Under jorden finns ett ca 200 km långt av tunnelsystem som grävts fram för hand och som beboddes av den vietnamesiska gerillan under kriget. När tunnlarna var som störst var de bas för ca 10 000 soldater. Tunnlarna användes som gömställen i samband med strider, vapengömmor, logi för de stridande, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder.

  Våra sista två dagar på resan är det fritt för egna aktiviteter. Vi kan rekommendera att testa Saigon Food Tour on Scooters - en rolig aktivitet där du blir mätt samtidigt som du lär dig mer om Sydvietnams matkultur. Passa även på att shoppa dina sista souvenirer, eller gör ett besök till War Remnant Museum innan vi säger hejdå till Vietnam och hoppar på flyget till Sverige.

 • Information om cyklingen
  Nedan ser du vilka dagar som vi kommer cykla på under resan samt hur många kilometer vi kommer cykla/dag. På nästan alla cykelturer har vi en backup-bil som kan hjälpa oss om det skulle behövas. Cyklar som ni kommer att använda har endast handbroms och ej fotbroms.

  Dag 3: ca 20 km

  Dag 4: ca 30 km

  Dag 5: ca 25 km

  Dag 6: vandring ca 12,7 km

  Dag 7: 48 km

  Dag 9: ca 35 km

  Dag 12: ca 40 km

  Dag 14: ca 40-60 km

  Dag 15: ca 40-70 km

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-11-032024-11-2119Cykelresa till Vietnam 50+
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 539 900:-Boka
2024-11-222024-12-1019Cykelresa till Vietnam 50+
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 539 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm