Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Rundresa till Borneo (Malaysia), Brunei och Filippinerna

Följ med på vår spännande resa till Borneo i Malaysia, Brunei och Filippinerna. Vi startar i Kuala Lumpur där du bland annat kan beskåda Petronas Twin Towers och strosa runt i Chinatowns myller. Resan i Malaysia fortsätter in i Borneos djungel där vi under våra naturutflykter både får uppleva orangutanger, malajbjörnar och massa andra sällsynta djur.

Från Borneos djungel 

går resan vidare till Brunei där vi får en rundvandring i landets huvudstad Bandar Seri Begawan där vi upptäcker såväl påkostade moskéer som en by byggd på pålar i vattnet.

Det tredje landet på resan är Filippinerna och från Manila tar vi oss till Pandan Island och Apo Reef. Där väntar lata dagar med sol, bad och god mat. I marinparken finns chans att uppleva dykning och snorkling i världsklass. Äventyret slutar med flyg via Manila, hem till Sverige.

Missa inte denna underbara äventyrsresa till det bästa på Borneo och Filippinerna. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Ev. hyra av snorkel-och dykutrustning 
 • Inträde till utflykter som inte ingår i programmet
 • Fickpengar ca 6 000 kr
 • Dricks till lokala guider 

Höjdpunkter

 • Petronas Twin Towers
 • English Tea House i Sandakan
 • Orangutanger, malajbjörnar och näsapor i Borneo
 • Bandar Seri Begawan
 • Water Village i Brunei
 • Ulu Temburong NP
 • Pandanön (Pandan Island)
 • Apo Reef nationalpark, dykning & snorkling
 • Intramuros i Manila

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare: Mia Lind

Dagsprogram

 • Dag 1-4: Resa: Sverige-Malaysia. Kuala Lumpur, Twin Tower & China Town

  Äventyret börjar i Kuala Lumpur. Efter incheckningen på vårt hotell har vi egen tid tills det blir dags för välkomstmiddag på kvällen. Dagen efter kommer vi att få en guidad tur genom staden där vi bland annat får se de kända tvillingtornen Petronas Twin Tower, China Town och ett hantverkscenter. Dagen efter blir en hel dag för att utforska staden på egen hand.

 • Dag 5-8: Sandakan, Sepilok Orangutang Center, malajbjörnar & flodsafari

  Efter tre nätter i Malaysias huvudstad flyger vi vidare till Sandakan. Första stoppet blir på den populära och berömda English Tea House där vi blir serverade afternoon tea. Njut av den vackra omgivningen medan du fikar på engelskt sätt. Dagen efter kommer vi att besöka Sepilok Orangutang Center och får se när orangutangerna matas från en plattform i regnskogen. Efter lunch hälsar vi på malajbjörnarna (Helarktos malayanus) på Bornean Sun Bear Conservation Center. Malajbjörnarna är världens minsta björnart. De är tyvärr allvarligt hotade om inte utrotade i många områden i Asien. Dagen efter fortsätter vi mot Sukau. En flodsafari på Kinabatanganfloden väntar och här hoppas vi få se näsapor, pygméelefanter, orangutanger och färgglada fåglar. Morgonen efter gör vi en tidig båttur på Oxbowsjön för att uppleva djungeln i morgondiset.

 • Dag 9-10: Borneo, Long House, Sabah Tea Plantation & Kinabalu nationalpark

  Vi styr vidare mot Ranau men gör först ett stopp på Moroli Rainforest Stream där de som vill kan prova på fiskmassage. Vi checkar in på Rungus Long House och efter en god lunch väntar en tre timmar lång promenad på The Alan Quailey Trail. Här kommer vi att uppleva och lära oss mer om hur det gick till med Sandakans dödsmarscher under andra världskriget. Efter en natt i ett traditionellt longhouse inleds dagen med en guidad tur på Sabah Tea Plantation. Nästa stopp på resan är Kinabalu NP som är Malaysias första världsarv på Unescos lista. Kinabalu NP är hem till ca 5000 olika växtarter.

 • Dag 11-12: Sabah, Kota Kinabalu, Mari-mari cultural village

  I Kota Kinabalu kommer du att märka hur vänliga lokalbefolkningen är. Vi har gott om tid till att utforska Kota Kinabalu på egen hand. Missa inte kvällsmarknaden där du har möjlighet att få smaka på KKs (förkortning för Kota kinabalu) rika utbud av olika kulinariska upplevelser. Missa inte heller den berömda Tunku Abdul Rahman Marine Park. Parken innefattar öarna Pulau Gaya, Pulau Manukan, Pulau Sapi, Pulau Mamutik och Pulau Sulug. Allt ligger bara 10 - 20 minuters snabbåt från Kota Kinabalu. Stränderna är fantastiska och det marina livet är väldigt bra. Från Kota Kinabalu kan du lätt ta dig till många bra dykställen. Att dyka i området kring Tunku Abdul Rahman Park är perfekt för nybörjare eftersom många av korallreven ligger i grunt vatten som inte är särskilt strömt. Prova även på forsränning på Kiulufloden innan vi fortsätter vidare. Vi kommer att besöka Mari Mari cultural village. Byn fungerar som ett museum som bevarar Borneos etniska kulturarv.

 • Dag 13-15: Brunei: Bandar Seri Begawan & Ulu Temburong nationalpark

  Med båt lämnar vi Borneo och Malaysia. Nästa stopp blir i Brunei där vi kommer att göra en djungelvandring på Ulu Temburong NP. Dagen efter gör vi en guidad tur genom huvudstaden Bandar Seri Begawan och vi avslutar kvällen med en båttur runt världens största Water Village. Byn är byggd på pålar i floden och vi kommer att göra ett besök till en av familjerna i byn för att se hur de lever där.

 • Dag 16-20: Flyg till Filippinerna, Manila, Intramuros, Pandan Island & Apo Reef (dykning & snorkling)

  Vi flyger vidare till Manila i Filippinerna. För de kulturintresserade kan vi rekommendera att besöka Intramuros och Rizal Park. Intramuros är den äldsta stadsdelen och historiska kärnan i Manila. Dags att lämna huvudstaden för exotiska Pandanön, en liten ö som ligger i Occidental Mindoro. Korallreven och de stora bäddarna av sjögräs kring ön attraherar jättesköldpaddor och mängder av olika tropiska fiskar. Så gillar du att snorkla så finns det här möjlighet att på nära håll få se när sköldpaddorna äter. Efter detta är det dags för en av de stora höjdpunkterna på resan, Apo Reef nationalpark, som ligger väster om Mindoroön. Huvudön Apo är en mysig liten ö med en vacker strand och revet är känt som en av de absolut bästa dykplatserna i Filippinerna. I det kristallklara vattnet är det inte omöjligt att ha upp till 50 meters sikt och här har du goda möjligheter att se hajar, barracudor, sköldpaddor och jättemantor.

 • Dag 21-22: Puerto Galera, dykning & snorkling

  Vi fortsätter vidare till Puerto Galera. Här finns massa roliga aktiviteter som du kan sysselsätta dig med, t.ex. vandring, bergsklättring, åka på öhoppning, surfa eller ligga på en av sandstränderna och njuta av miljön. Inom en kilometer från kusten kan man se mängder av exotiska fiskar simma bland koraller och havsanemoner medan olika typer av sjöstjärnor vilar på den sandiga havsbottnen.

 • Dag 23-24: Manila, flyg till Sverige

  Efter flera dagars sol och bad i Puerto Galera åker vi tillbaka till huvudstaden Manila. Här kan du passa på att shoppa de sista souvenirerna. För de shoppingsugna rekommenderas SM Mall of Asia som är det tredje största shoppingcentret i Sydostasien. Resan börjar nu närma sig sitt slut och vi tar oss till Manila och flyger vidare hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-11-042024-11-2724Borneo, Brunei och Filippinerna
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 553 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm