Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sydafrika till Tanzania

Resa från Sydafrika till Tanzania- äventyr & safari

Häng med på en äventyrsresa i Afrika. Resan börjar i Kapstaden, Sydafrika, där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island eller åka och dyka med vithajar. Rundresan fortsätter till Namibia där vi besöker världens högsta sanddyner. I adrenalinstaden Swakopmund kan vi prova att sandboarda, köra fyrhjuling eller hoppa fallskärm.

Äventyrsresan fortsätter till Etosha nationalpark för några dagars safari där vi kan se mängder av vilda djur som elefanter, lejon, zebror m.m. Resan fortsätter till Botswana för safari i Okavangodeltat och Malawi för fina dagar vid Malawisjön. När vi kommer till Zimbabwe stannar vi till vid Victoriafallen där de som vågar kan hoppa bungyjump.

Efter Zimbabwe åker vi via Zambia till Malawi för fina dagar vid Malawisjön innan vi kommer till Tanzania och Dar es Salaam. Antingen börjar hemresan här eller så utökar du resan med några sköna dagar på Zanzibar. Missa inte en fantastisk äventyrsresa med Rosa Bussarna.

Den här resan är första etappen av den långa resan Sydafrika-Kenya.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 15 000 - 20 000 kr, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. forsränning eller bungyjump

Höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Swakopmund
 • Etosha NP
 • Okavangodeltat
 • Victoriafallen
 • Malawisjön

Dagsprogram

 • Äventyrsresa i Afrika med safari: Sydafrika - Tanzania (med möjlighet att besöka Zanzibar)

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Sydafrika. Kapstaden, Kap Agulhas & Hermanus

  Äventyret börjar i staden Paarl och fortsätter med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas. Därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Vi fortsätter till spännande Kapstaden, där det finns en massa saker att hitta på. Besök Taffelberget, kåkstäderna utanför staden eller en massa intressanta marknader. De som vill shoppa kan besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du hellre ha en adrenalinkick, prova gärna på den uppskattade vithajsdykningen.

 • Vecka 2: Sydafrika: vinprovning i Paarl & Orange River. Namibia: Namib Naukluft, världens största sanddyner

  Vi rullar vidare norrut där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner. Sedan fortsätter vi till Orange River, gränsfloden mellan Sydafrika och Namibia. Här finns det möjlighet till bad och paddling efter att vi åkt över gränsen till Namibia. I skarp kontrast till detta står vårt nästa stopp Namib-Naukluft nationalpark. Det är ett ökenområde med några av världens högsta sanddyner. Här faller det mindre än tio millimeter regn per år. Gryningen i detta landskap är en storslagen naturupplevelse.

 • Vecka 3: Namibia: adrenalin i Swakopmund & safari i Etosha nationalpark

  Veckan startar i kuststaden Swakopmund. Här har vi några dagar med sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning eller kanske göra ett fallskärmshopp över öknen. Efter några fullspäckade dagar styr vi mot Etosha nationalpark för två spännande safaridagar med chans att se bland annat lejon, leoparder, elefanter, vårtsvin, zebror och giraffer.

 • Vecka 4: Botswana: safari i Okavangodeltat. Zimbabwe: Victoriafallen

  Vi lämnar Namibia för Botswana och styr mot Maun och Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdeltan. Efter detta väntar de spektakulära Victoriafallen i Zimbabwe i tre dagar för att uppleva dem. De som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden.

 • Vecka 5: Zambia: Lusaka. Malawi: Lilongwe & Malawisjön

  Via Zambias huvudstad Lusaka åker vi vidare genom det gröna landskapet till Chipata där vi stannar en natt innan vi tar oss in i det kuperade och vackra Malawi. Vi gör ett kort stopp i huvudstaden Lilongwe innan bussarna tar oss till Malawisjöns södra del för några avkopplande dagar i solen.

 • Vecka 6: Malawi: Malawisjön. Tanzania: Mikumi nationalpark & Dar es Salaam. Resa hem till Sverige

  Resan fortsätter norrut längs sjön till Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt. På vår väg mot Dar es Salaam åker vi genom Mikumi nationalpark där djurlivet är rikt, så plocka fram kameran för fina bilder. Väl framme i Dar es Salaam kan vi konstatera att vi nu korsat den afrikanska kontinenten från väst till öst.

 • Vecka 7: tillägg

  Det går att utöka resan med ett 5 dagar långt besök på Zanzibar. Kontakta kontoret i samband med bokning av resan om du är intresserad.
  Efter en båttur kommer vi till den kryddiga ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi bor ett par nätter i Zanzibars huvudstad Stone Town. Här har vi gott om tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Det finns möjlighet att gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Övistelsen avslutas med några dagar längs kritvita stränder och i turkost vatten.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-11-072024-12-2044Sydafrika till Tanzania
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 551 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm