Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Afrika Tanzania till Zimbabwe!

resa-till-afrika-victoriafallen

Häng med på ett tre veckor långt äventyr i Afrika med Rosa Bussarna. Resan inleds med flyg till Tanzania och Dar el Salaam och därifrån styr vi kosan söderut mot Mikumi nationalpark. Vi fortsätter resan till Malawi och Malawisjön för vackra dagar vid vattnet. Det går också att göra en vandring till Livingstonia från campingen där vi bor. Via Malawis huvudstad åker vi söderut och passerar Zambia på vår väg till Zimbabwe

Victoriafallen resa med äventyr

Vi stannar till vid Victoriafallen för att passa på att göra roliga saker som att hoppa bungyjump eller forsränna i Zambezifloden. Här finns tid att utforska omgivningarna och vad sägs om en solnedgångstur på floden där man kan spana in flodhästar och krokodiler? 

Det går att inleda resan med ett fem dagars besök på Zanzibar, kontakta kontoret innan du bokar om du är intresserad.

Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa. 

Vill du se lite av hur resan kan vara så finns här ett youtubeklipp på tidigare resa filmad av Norrmannen Magne Håheim

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 800- 1 000 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter utöver de som ingår i resan, t.ex. forsränning eller bungyjump

Höjdpunkter

 • Victoriafallen
 • Forsränning
 • Safari i Victoriafallen
 • Malawisjön

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare och chaufför: Andreas Frick
Chaufför och mekaniker: Håkan Backman
Chaufför och mekaniker: Roger Lindskog
Matansvarig: Sofie Hellsing

Dagsprogram

 • Dag 1-6: Resa: Sverige-Tanzania. Dar es-Salaam & Mikumi nationalpark. Malawi: Malawisjön & vandring till Livingstonia

  Vi börjar resan i Dar es-Salaam och därifrån fortsätter kör vi genom Mikumi nationalpark och tittar på de spännande djurarter som lever där. Vi passerar gränsen till Malawi, färdas vidare längs med Malawisjön och stannar till i Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt.

 • Dag 7-10: Malawi: Malawisjön & Lilongwe. Zambia: Lusaka

  Resan fortsätter mot Malawisjöns sydspets och sedan västerut till Malawis huvudstad Lilongwe. Här kan vi passa på att shoppa lite innan vi drar vidare och korsar ytterligare en landsgräns då vi kommer till Zambia som vi mer eller mindre transiterar. Vi stannar för natten i Petauke, varefter färden fortsätter genom det gröna landskapet till Zambias huvudstad Lusaka.

 • Dag 11-16: Zimbabwe: Victoriafallen & Zambezifloden. Hemresa från Lusaka, Zambia

  Bron över Zambezifloden tar oss till nästa land, Zimbabwe, och de spektakulära Victoriafallen. Här stannar vi i några dagar för att uppleva de fantastiska vattenfallen. De som vill utmana sig själva kan exempelvis forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden. Resan avslutas med flyg hem från Victoriafallen till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm