Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Vandringsresa till Kebnekaise

Vandringsresa till Lappland – bestiga Kebnekaise och mycket mer!

 

Utmana dig i sommar och följ med på en resa till norra Sverige där vi gemensamt bestiger landets högsta berg Kebnekaise. Äventyret börjar med rosa buss från Stockholm till Höga kusten, därifrån tar vi oss vidare till Nikkaluokta via Gällivare och ett besök hos samerna. Vi kommer sedan att bo på Kebnekaise fjällstation under tre dygn. Där har du möjlighet att försöka bestiga Kebnekaise och även testa andra vandringsleder i närheten.

Vandringsresan fortsätter med vår rosa buss när vi går tillbaka till Nikkaluokta, för att sedan åka till Pite havsbad för ett par dagars sol och bad. Sommarresan avslutas med ett återbesök vid Höga kusten innan vi rullar vidare mot vår slutdestination Stockholm.

Fritextsökning

Tillkommer

Dryck & vissa måltider
Snacks
Övriga aktiviteter, så som klättring i Skuleberget eller helikoptertur från Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation

Höjdpunkter

Skuleberget
Skuleskogen
Besök hos samerna
Besök till ishotellet i Jukkasjärvi 
Bestiga Kebnekaise
Högfjällsdalen Tarfala
Pite havsbad

Personal på resan

Personal på resan

Magnus Vigren, reseledare och matansvarig

Bo Spännar, chaufför och mekaniker

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm-Docksta (Skuleberget)

  Resan startar på morgonen från Stockholm till Docksta som ligger vid foten av Skuleberget och ett stenkast från Skuleskogen. Vi kommer fram sen eftermiddag vilket gör att det den kvällen kommer att finnas möjlighet att vandra antingen i Skuleskogen eller uppför berget till Skuleberget. Vi övernattar i Friluftsbyn.

 • Dag 2: Docksta-Gällivare

  En tidig start och en lång dag i buss till Gällivare. Där kommer vi att besöka och lära känna samekulturen på nära håll. Bland annat att sätta upp en kåta, vara med att baka tunnbröd och kanske få en och annan sameberättelse vid lägerelden. Passa på att ta reda på allt du undrat om samekulturen!

 • Dag 3: Gällivare-Kiruna

  Kiruna ligger mellan två berg och cirka 20 mil ovanför polcirkeln. Det är en speciell stad som präglas av naturen och bergen som omger den. Just Kirunas speciella läge ovanför polcirkeln gör att man här ser midnattssolen från slutet av maj till och med mitten av juli ungefär. Har vi tur så kan vi få njuta av några ljusa kvällar, åtminstone när vi befinner oss i området. Vi gör ett besök till ishotellet (entré ingår ej) och efter det finns tid för en kväll på stan.

 • Dag 4: Kiruna, Nikkaluokta, vandring till Kebnekaise & Fjällstation

  Resan går vidare till Nikkaluokta som ligger cirka 7 mil från Kiruna, här lagar vi lunch och fördelar packningen. Alla kommer att få ta med sig några extra kilo mat i sin packning. Det är mat som vi ska tillaga under våra dagar vid Kebnekaise fjällstation. Efter lunchen påbörjar vi den cirka fyra timmar långa vandringen ut i vildmarken mot Kebnekaise. Fjällstationen ligger beläget cirka 690 m.ö.h. Här bor vi i tre nätter i flerbäddsrum.

 • Dag 5-6: Kebnekaise fjällstation, vandring och bestiga Kebnekaise

  Nu är vi framme, så hoppa i vandringsskorna och bege dig ut i den vackra bergsmiljön. Vi kommer att ha två heldagar i området. Här kan du välja om du vill erövra Sveriges högsta berg, som ligger cirka 2 100 m.ö.h. under dag 1 eller dag 2 (med reservation för vädret som kan ställa till det). Det finns även andra turer att göra i den fantastiska miljön, bland annat finns det möjlighet att göra en dagstur till högfjällsdalen Tarfala. Det finns också en charmig kort vandring som kallas barfotavandring, som säga vara skön för trötta fötter.
  Att bestiga Kebnekaise kan vara fysiskt krävande, det är viktigt att du har en bra grundkondition, viss erfarenhet och rejäla kängor. Du ansvarar själv för din säkerhet och din hälsa. Ett tips är att ha mobil med Telia abonnemang, eftersom det är det enda mobilnät som fungerar på Kebnekaise.

 • Dag 7: Nikkaluokta till Pite havsbad

  Efter frukost vandrar vi de fyra timmarna tillbaka till Nikkaluokta där vi äter lunch och efter det åker vi till Pite havsbad. Vid vattnet kommer vi tillbringa en natt så att vi kan vila upp oss efter vandringen och njuta av havet.

 • Dag 8: Pite havsbad-Höga kusten

  På eftermiddagen efter lunch styr vi vidare söderut och tar oss till Höga kusten. Här gör vi middag tillsammans och efter det finns det möjlighet att kolla upp vad du vill göra i området under morgondagen. Vi kommer att stanna här två nätter så att vi har tid till förfogande i området.

 • Dag 9: Höga kusten

  Här finns en hel del aktiviteter att ägna sig åt. Som att vandra uppför Skuleberget, klättra via ferrata, ta en längre tur till Slåtterdalsskrevan i Skuleskogen, besöka naturmuseet Naturum, paddla i sjön, bada eller göra något annat som lockar i den vackra miljön.

 • ​Dag 10: Höga kusten-Njurunda-Stockholm

  Innan vi drar vidare till Stockholm stannar vi till vid Rosa Bussarnas högkvarter i Njurunda. Här äter vi lunch för att sedan återvända vi till huvudstaden, dit vi kommer senare samma kväll.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-07-162024-07-2510Vandringsresa till Kebnekaise113 900:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm