Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nepalvandring 

Everest Base Camp & Kala Patthar

Häng med Rosa Bussarna på en oförglömlig vandring till världens högsta berg. Vårt mål är Everest Base Camp på 5 400 meter. Att vandra till Mount Everest är inte bara en resa, det är en episk äventyrssaga. Det här är din chans att följa i fotspåren av några av de mest modiga och äventyrliga själarna i historien. Följ med och utforska en av jordens mest imponerande naturskatter och få en glimt av de blygsamma, men starka, sherpa-samhällena som kallar dessa mäktiga berg för sitt hem.

Vandring till Mount Everest

börjar i Katmandu där vi bekantar oss med Nepals huvudstad. Sedan fortsätter vi upp på högre höjd. Vi tar flyget från Manathali till Lukla och sedan börjar vår vandringsresa.  Denna resa kräver en hög grad av fysisk förberedelse, uthållighet och en stark vilja. Så, om du är redo att ta dig an den här utmaningen, att andas in den tunna bergsluften och att följa dina drömmar till världens tak, så är det dags att inleda din resa till Mount Everest. Din belöning är en oförglömlig upplevelse av Himalayas storslagenhet.

 

Fritextsökning

Tillkommer

 

 • Visum till Nepal 30 USD
 • Dricks till guider och bärare cirka 15 USD/dag
 • Fickpengar cirka 4 000 - 5 000 kronor 

Höjdpunkter

 • Flyget till Lukla
 • Sherpa-kulturen
 • Utsiktsplatser
 • Everest Base Camp
 • Kloster och kulturarv
 • Höghöjdslivet
 • Möte med andra äventyrare
 • Nattskyar och stjärnor
 • Oförglömlig vandring

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Resa: Sverige-Nepal, Katmandu, Thamel, Swayambunath, Pashupati

  Vandringsresan börjar med flyg till Nepals huvudstad, Katmandu. Hämtning från flygplatsen. Vi transporteras till vårt boende i Thamel. Här har vi Möjlighet att köpa vandringsutrustning. På kvällen kommer vår lokal guide och reseledare att gå genom information angående vår kommande vandring.

  Dagen efter gör vi en sight-seeingtur i Katmandu där vi besöker Katmandu Durbar Square, Swayambunath (buddhistiska tempelkomplex) och Pashupatinath (hinduiska templen). Efter det har var och en ledig tid att utforska Katmandu på egen hand.

  På kvällen samlas vi igen för att avnjuta vår välkomstmiddag.

 • Dag 4: Katmandu - flyg till Lukla - vandring till Phakding

  Tidigt på morgonen, efter frukost, kör vi ca fyra timmar till Manthali flygplats där vi tar flyget till Lukla, som har en berömd landningsbana på en bergssluttning. Det är en kort flygning på ca 20-minuter. När vi kommer fram hjälper vår guide oss att checka in på vårt boende och sedan har vi en kort vilastund.

  Vi gör en ca en-timmes vandring till Phakding på den legendariska vandringsleden genom sherpa-byar. Vi går nedför längs Dudh Koshi-floden till byn Phakding. Det är en lätt promenad som ger oss tid att vänja oss vid höjden. Njut av allt det exceptionella skönhet och utsikt över fantastiskt landskap och djupa dalgångar. När vi kommer tillbaka äter vi middag tillsammans och får mer information av vår reseledare.

  LUKLA AIRPORT (2,840 m.) / TREK TO PHAKDING (2,600 m.)1 hr.

 • Dag 5: Vandring till Namche Bazar

  Idag börjar vi tidigt och vandrar mot Namche Bazaar som är huvudstaden och administrativa centrum i Khumbudistriktet. Vi vandrar längs Dudh Koshi-floden och tar oss över flera hängbroar och genom vackra rhododendronskogar. Efter att ha korsat den berömda Hillary-bron och klättrat högre upp kommer vi till Jorsalle, där vi registrerar oss.

  Trots långa timmars promenader är det mycket mer än bara vandring. Ge tid att anpassa din kropp till tunn luft. Det är inte en fråga om att bevisa din fysiska styrka, det är mer om att njuta av en stadig uppstigning.

  TREK TO NAMCHE BAZAAR (3,450 m.) 7 hrs.

 • Dag 6: Vandring till Syangboche (acklimatisationsdag)

  Idag gör vi en ca 1,5-timmars fantastisk promenad för acklimatiseringens skull. Vi tar oss till Syangboche, en av de förtrollande platser i regionen. Beundra utsikten över de magnifika bergen, vidsträckta gröna kullar och den tibetanska/buddhistiska kulturarv.

  Syangboche är en otroligt vacker plats som erbjuder panoramautsikt över några av de högsta bergen i världen. Vandringen till Syangboche ger oss möjlighet att acklimatisera oss vid hög höjd och njuta av den lokala sherpa-kulturen. Härifrån får vi den första utsikten över världens högsta berg, Mt Everest som är 8848 meter högt.

  TREK TO SYANGBOCHE (ACCLIMATIZATION DAY) 1,5 hrs.

 • Dag 7: Vandring till Phortse

  Strax efter frukost ger vi oss ut på en härlig vandring till Phortse. Vi klättrar uppåt genom skogar och över bergsstigar. Sedan går vi upp på den vackraste leden till Mong La för lunch. Här får vi en fantastisk utsikt över Ama Dablam och andra närliggande bergstoppar.

  Phortse är en charmig sherpa-by som ligger på en höjd av cirka 3 800 meter. När du når byn kan du interagera med de lokala invånarna och uppleva deras gästfrihet. Vandringen till Phortse ger dig en unik inblick i den lokala kulturen och möjligheten att njuta av den spektakulära bergslandskapet i Everest-regionen.

  TREK TO PHORTSE (3,810 m.) 6 hrs.


 • Dag 8-9: Vandring till Dingboche, acklimatisation

  När vi lämnar Phortse tar vi den höga leden, som anses vara en av de vackraste lederna med enastående utsikt över enorma berg och djupa dal. Dingboche, belägen vid foten av skyhöga Amadablamberget är en annan attraktion. Idag har vi stora chanser att bevittna myskhjortar, bergsgetter och flera olika fågelarter.

  Eftersom Dingboche ligger på en höjd av cirka 4 410 meter, är det viktigt att vila och acklimatisera sig här för att förbereda sig för att nå högre höjder. Dingboche erbjuder en vacker och lugn miljö med fantastisk utsikt över Himalayas. Vandringen till Dingboche ger oss en djupare förståelse för den lokala kulturen.

  Vi gör en morgonutflykt till den höga höjden för att acklimatisera oss. Härifrån får vi en fantastisk utsikt över berg som Island Peak och Makalu (världens 5:e högsta berg). Eftermiddagen är sedan fri för egen vila och upptäcktsfärd.

  TREK TO DINGBOCHE (4,360 m.) 7 - 8 hrs

 • Dag 10: Vandring till Lobuche

  Idag är en annan vacker promenad där berg som Cholatse, Lobuche och Pumori utspelar sig framför oss i detta kontrasterande och spektakulära landskap. Vi går upp till minnesplatån där hundratals minnesmärken var byggda efter minnet av människor som mötte tragedier i olika berg av Everest.

  TREK TO LOBUCHE (4,910 m.) 4-5 hrs.

 • Dag 11: Vandring till Gorak Shep - Everest Base Camp

  Nu lämnar vi Lobuche och tar en tre- timmars promenad till Gorak Shep, som ligger på en höjd av cirka 5 164 meter och är en av de sista boendepunkterna innan Everest Base Camp.

  Gorak Shep är en spektakulär by som omges av Pumari (7145 m), Lingtren (6697 m),
  Nuptse (7745 m) och givetvis Everest (8848 m). Efter lunch tar vi vandringen upp till Everest Base Camp.

  TREK TO GORAK SHEP (5,288 m.) 3 hrs / TREK TO EVEREST BASE CAMP (5,360
  m.) 5 hrs

 • Dag 12: Vandring till Kala patthar - Periche

  Nu är det dags för vår episk klättring mot Kala patthar. Det är i denna ögonblick som vi förverkligar drömmen och upplever det sensationella vyer runt Himalayas. Denna vandring är utmanande men utsikten från toppen överträffar den vildaste fantasin.

  Efter att ha gjort vår historiska framgång med bestigningen av Everest Base Camp och Kala patthar, kommer vi att gå ner till bosättningen Pheriche som går ner minst 1000 m nedanför. Inatt får vi en god natts sömn.

  TREK TO KALAPATTHAR (5,545 m.) 4 hrs / TREK TO PHERICHE
  (4,240 m.) 4 - 5 hrs

 • Dag 13: Vandring till Namche (en annan rutt)

  Vi vandrar tillbaka till Pangboche och tar oss tillbaka till under trädgränsområdet där andningen återgår till det normala. Det är ganska underbart att se tillbaka på vår ansträngning till Everests basläger från Tengboche-åsen.

  Vi gör ett stopp i Tengboche-klostret, det mest aktiva klostret i Everest-regionen. Promenaden till Namche på en ny rutt gör vem som helst glad över sin prestation.

  TREK TO NAMCHE 7 - 8 hrs. (DIFFERENT ROUTE)

 • Dag 14-15: Vandring till Phakding, tillbaka till Lukla

  Efter en vilodag i Namche fortsätter vi vandringen tillbaka nedför till Phakding längs samma rutt som du tog på vägen upp. Vandringen till Phakding är i allmänhet enklare och snabbare på grund av nedförsbacken.

  Vårt äventyr avslutas med en kort vandring till Lukla, där vi kan förbereda oss inför inrikesflygningen tillbaka till Kathmandu.

  Som sista kvällen i Himalayas, blir det några festligheter samt aktiviteter tillsammans med personalen som har varit med oss under vår vandring. Vi dansar, äter, dricker, firar och säger adjö.

  TREK TO PHAKDING (2,600 m)

 • Dag 16-19: Lukla - flyg till Katmandu, Boudha

  Vi lämnar Lukla och tar en sensationell flygning tillbaka till huvudstaden Katmandu. När vi kommer fram har du gott om tid att utforska Katmandu, som har så mycket att erbjuda.

  I vårt program läggs en extra dag för att vara säker i fall och i händelse av dåligt väder eller andra problem som orsakar försenade eller inställda flyg. Om det blir som det ska, har vi två trevliga vilodag i Boudha. Passa på att göra en valfri utflykt till Bhaktapur (ingår ej).

  Sista kvällen tillsammans äter vi vår avskedsmiddag och delar med varann våra upplevelser och erfarenheter.

 • Dag 20-21: Resa: Katmandu - Istanbul - Stockholm

  Då var det dags att lämna Nepal. Vi flyger via Istanbul där vi spenderar en natt innan vi flyger vidare till Sverige, full av härliga minnen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-10-262024-11-1521Vandring till Mt. Everest Base Camp & Kala Patthar
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 547 500:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm