Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Cykelresa till indiska Kerala & Karnataka 50+

Cykelresa till Indien - en aktiv reseupplevelse

Cykelresa i Kerala och Karnataka i södra Indien för 50+are - Har du drömt om att resa till förtjusande Kerala och Karnataka? Följ med oss på en oförglömlig cykelresa  i södra Indien där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an genom djungeln, gröna risfält och gårdar. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Förutom cyklingen kommer vi att besöka livliga marknader, bo på palmbladshusbåt, sola och bada på fina stränder i Mararikulam och pröva på ayurveda behandlingar.

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i indiska Kerala och Karnataka med oss - boka din resa idag! Passar inte denna cykelresa dig just nu, sLäs mer om våra cykelresor HÄR

Fritextsökning

Tillkommer

Visum till Indien 1 449 kr
Fickpengar
Dricks

Höjdpunkter

Forsränning på bambuflotte
Backwaters i Kerala
Övernattning och helpension på palmbladsbåt
Mysore
Nagerhole nationalpark
Begur Wildlife Sanctuary
Kochi
Varkala Beach

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Flyg: Sverige-Indien. Bangalore och Mysore

  Äventyret startar med flyg till Bangalore, som är huvudstad i den indiska delstaten Karnataka.
  Vår lokal guide hämtar oss på flygplatsen. Vi lämnar Bangalore och åker buss i ca tre timmar till vårt boende i Mysore. Vi checkar in på vårt hotell, vilar och återsamlas på kvällen för att äta middag tillsammans samtidigt som vi lär känna varandra. Vår reseledare informerar mer om resan och går genom programmet. Efter en lång resdag tackar vi för varann och lägger oss och laddar batterierna inför morgondagens första gruppaktivitet.

  Tidigt morgonen efter har vi en chans att tillsammans med vår lokala guide, utforska Mysores livliga marknader. Mysore är känd för sina kulturella rikedomar och levande marknader. En av de mest färgstarka och livliga platserna i staden är dess morgonmarknader. Marknaden är känd för sin överflöd av färgglada frukter och grönsaker. Kryddstånden fyller luften med dofter av kummin, koriander, kanel och andra exotiska kryddor. Förutom livsmedel erbjuder marknaden ett varierat utbud av textilier och hantverk. Passa på att köpa några suvenirer innan vi åker tillbaka till hotellet där en god frukost väntar.

  På eftermiddagen åker vi ut igen för att besöka sevärdheterna i staden. Vi kommer att besöka det ikoniska Mysore-palatset, beundra den storslagna St. Philomena's Church och njuta av panoramautsikten över Mysore från Chamundi Hills. När vi kommer tillbaka till hotelelt är det fri tid för egna aktiviteter.

 • Dag 4-8: Nagerhole, Wayanad, Begur Wildlike Sanctuary

  Efter frukost åker vi ca en och en halv timme tills vi når en mysig liten resort som ligger i närheten av Nagerhole nationalpark. Ungefär 20 km från resorten stannar vi och hoppar på cyklarna och cyklar sista sträckan, det tar ca en timme. Efter lunchen så finns det möjlighet att åka ut på en jeepsafari. I den här regionen finns en fjärdedel av landets tigrar och här finns också världens största population av asiatiska elefanter. Förhoppningsvis så får vi se några av dessa djur och kanske några gaurer, apor, hjortar eller vildsvin också under safarituren.

  Dagen efter lämnar vi Nagerhole och åker vidare mot Kerala och tar oss in i distriktet Wayanad. Efter ca en timme så släpps vi av i närheten av floden Kabini. Här väntar cyklarna på oss och vi kommer cykla genom djungeln och vid floden. Det här är ett perfekt sätt att på nära håll observera och förstå svårigheterna och möjligheterna med ett sådant komplext ekosystem som finns här. Lunchen kommer vi inta hemma hos en lokal värdfamilj. Det serveras en vegetarisk flerrättersmeny på bananblad, som är typisk för just Kerala. Efter lunch fortsätter vi cykla tills vi når en pittoresk liten stad. Här förvandlas vägen till en floddal med en kraftig flod som rinner mellan smaragdgröna risfält och skogsbetäckta berg. Här ligger vår resort. När vi kommer fram så har vi cyklat ca 42 km under dagen.

  Efter en tidig frukost checkar vi ut och hoppar på cyklarna igen. Vi trampar fram genom prunkande gröna landskap tills vi når Begur Wildlife Sanctuary. Bambuodlingarna som växer runt omkring ger tillräckligt med mat till skogens invånare, som mestadels består av gaurer, elefanter och hjortar. Den vindlade vägen tar oss till en plats som är känd för sina unni appams, en klassisk rätt i Kerala. Här tar vi en kortare paus innan vi fortsätter mot en liten gränsstad. På vår väg passerar vi väldoftande kaffeplantage och lantlig idyll. Vi följer små vägar tills vi vid lunchtid stannar för en liten picknick vid floden Kabinis strandbank. Efter lunch så fortsätter vi cykla några timmar till tills vi når färjan som under ca 40 minuter ska ta oss vidare till nästa boplats. När vi kommer fram har vi cyklat ca 44 km.

  Morgonen efter hoppar vi på cyklarna och styr kosan söderut. Vi kommer cykla genom böljande landskap och kan njuta av vackra vyer av bergskedjan Banasura i fjärran. När vi når floden vid lunchtid så har vi en liten picknick vid strandbanken. Efter det kommer vi att få uppleva riktig forsränning på en bambuflotte. När vi kommer iland så står cyklarna redo att ta oss ca 45 minuter framåt tills vi når vår resort.

  Nu ska vi med cykel utforska södra delarna av distriktet Wayanad. Under vår cykeltur finns det många intressanta stopp att göra. Vi kan exempelvis stanna till vid olika små tempel, en hantverksfabrik där man gör saker av bambu, NGO (en organisation som stödjer kvinnor som arbetar), en forskningsstation som fokuserar på biologisk mångfald eller i en liten by. Cykelunderlaget kommer att förändras från asfalt till landsbygdsvägar och sen vidare till leriga vägar. Det blir en utmaning att ta sig igenom de leriga vägarna men under tiden får vi njuta av utsikten av den skimrande sjön som vi kommer cykla längs med.

 • Dag 9-10: Calicut, tåg till Ernakulam, Fort Kochi, Mattancherry

  Morgonen efter kör vi till Calicut, ca två timmar bort. Väl framme går vi ombord på tåget som under ca fem timmar ska ta oss ännu längre söderut, ända till hamnstaden Kochi. När vi kommer fram till Ernakulam så hoppar vi på en buss som tar oss till Fort Kochi, som är ett distrikt i staden Kochi. Kochi är en pulserande stad och en av Indiens viktigaste hamnstäder. Staden brukar i folkmun kallas för "Gateway to Kerala". Kvällen är fri för egna aktiviteter.

  Efter frukost dagen efter, tar vi en stadsvandring runt Fort Kochi. Sedan hoppar vi på cyklarna och cyklar till Mattancherry där vi besöker St. Francis-kyrkan, som sägs vara Indiens äldsta kyrka. Här begravdes ursprungligen Vasco da Gama (som upptäckte sjövägen från Europa till Indien), men hans kvarlevor flyttades senare till hemlandet Portugal. En annan populär attraktion som vi kommer att se är Chinese fishing nets. Vi kommer att passera små pittoreska gator, lokala marknader, och holländska palatset. Vi cyklar vidare mot ön Willingdon. Här får vi en magisk utsikt över Cochins hamn och Ernakulam. Efter ca 20 kilometers cykeltur far vi tillbaka till vårt hotell.

 • Dag 11-13: Fort Kochi, Alleypey, husbåt, Mararikulam

  På morgonen, efter en tidig frukost kör vi söderut till Kochis utkant. Här väntar våra cyklar. Vi cyklar längs den lilla bakvägen som följer kustlinjen och åker genom byar och fiskesamhällen. Vi hinner nog att pausa för en kopp te och en kort pratstund med lokalbefolkningen som vi möter på vägen. Att det är många kyrkor i detta område bevisar nog att St. Thomas etablerade katolicism några kilometer norrut, som är förmodligen en av de första Kristna utposter i världen. Den mest imponerande av dessa är den magnifika St. Andrews-basilikan i Arthunkal, ursprungligen byggd på 1500-talet av portugiserna.

  Vi lämnar våra cyklar och åker buss till vår nästa destination – Alleppey. Här kliver vi ombord de mysiga palmbladshusbåtarna som blir våra hem över natten. Husbåtarna är traditionella båtar som är omvandlade till bekväma flytande hus med sovrum, badrum, matsal och en öppen däckyta. Boendet är vanligtvis bekvämt och ger en autentisk upplevelse av livet på vattnet. När våra husbåtar glider längs de lugna backvattenvägarna öppnar sig en underbar värld av gröna risfält, kokospalmer, vattenkanaler och små byar. Landskapet är lugnande och andlöst vackert. Under resan kommer vi att passera små byar och få en inblick i det vardagliga livet för människorna som bor vid backwaters. Vi kommer att se lokalbefolkningen tvätta kläder, fiska eller odla grödor. En av de mest minnesvärda stunderna under en husbåtsresa är att bevittna solnedgången och soluppgången över backwaters. Den färgglada himlen speglar sig i vattnet och skapar en magisk atmosfär. Våra kockar tillagar vår mat ombord och vi äter lunch och middag tillsammans.

  Efter frukost, lämnar vi Alleypey och husbåtarna och åker vidare till Mararikulam. Våra cyklar väntar på oss när vi kliver av. Vi trampar vidare genom gröna risfält och gårdar i regionen Kuttanad. Denna dag blir det ca 40 km cykling. Efter cyklingen kör vi till den vackra resorten där vi ska bo i tre dagar.

  Dag 13 gör vi vår sista cykeltur. Vi cyklar runt och omkring Mararikulam i ca 25 kilometer.

  Mararikulam är känd för sina vackra stränder och långa sträckor av gyllene sand. Stränderna är rena och relativt orörda, perfekta för avkoppling, promenader längs kusten och solnedgångar. Här ska vi koppla av efter våra fantastiska cykelturer. Varför inte prova en ayurvedisk behandling eller gå på yoga och meditation för att ladda ok batterierna innan vi åker hem till Sverige?

 • Dag 14-15

  Efter några sköna dagar så börjar det bli dags att säga hejdå till detta paradis och hoppa på flyget hem till Sverige igen.

 • Information om cyklingen
  Nedan ser du vilka dagar som vi kommer cykla på under resan samt hur många kilometer vi kommer cykla/dag. På nästan alla cykelturer har vi en backup-bil som kan hjälpa oss om det skulle behövas.

  Dag 4: ca 20 km

  Dag 5: ca 35 km

  Dag 6: ca 44 km

  Dag 7: ca 37 km

  Dag 8: ca 50 km

  Dag 10: ca 20 km

  Dag 11: ca 40 km

  Dag 12: ca 25 km

  Dag 13: ca 25 km

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com).

  Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-10-222024-11-0515Cykelresa i indiska Kerala & Karnataka 50+Fullbokad, väntelista37 900:-Boka på väntelista
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm