Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Barnvänlig resa: Sydafrika-Moçambique–eSwatini (fd Swaziland) &  Lesotho

Passar perfekt för familjer!

Unna dig ett äventyr utöver det vanliga till sydöstra Afrika. Vi börjar resan i Sydafrika och den erkända Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter ett par dagar med safari i Sydafrika fortsätter rundresan till Moçambique med ett besök till huvudstaden Maputo. Resan går vidare till eSwatini (Swaziland) där vi kan åka på ytterligare safari och förhoppningsvis se en massa noshörningar.

Efter besöket i eSwatini åker vi tillbaka in i Sydafrika och St Lucia där det bland annat finns möjlighet till en nattsafari. Därefter går färden vidare till vackra Drakensberg, därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket och även firar in det nya året. Resan avslutas i Johannesburg, Sydafrika.

Barnrabatt

3 000 kr för barn som är födda mellan 1 januari 2007 och 31 december 2017.
Åldersgräns för barn är 6 år.

Fritextsökning

Höjdpunkter

Kruger national park
Maputo
eSwatini
St Lucia
Lesotho
och mycket mer...

Tillkommer

Fickpengar ca 4000-6000 kr
 

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Dag 1-6: Resa: Sverige-Sydafrika-Moçambique Resa till safari i Kruger nationalpark och eSwatini (Swaziland)

  Resan börjar med flyg till Afrika och Johannesburg i Sydafrika. Vi blir hämtade med Rosa buss och kör direkt i riktning mot Kruger national park. Vidare tar vi oss till den världskända Kruger nationalpark. Nationalparken grundades 1898 av
  presidenten Paul Kruger med syfte att skydda de vilda djuren mot den hänsynslösa jakt som pågick under 1800-talet. Den är nästan helt oslagbar vad gäller mångfalden av djur- och växtarter. I parken väntar två safariutflykter för oss och vi hoppas på att få se The Big Five innan vi åker vidare.Vi spenderar ett par dagar i parken innan vi åker vidare till Moçambiques huvudstad Maputo. Här finns det möjlighet att utforska den vackra arkitekturen i kolonialstil som staden är känd för. Det känns som att tiden stått helt stilla och här hittar man inga stora hotell och ingen kommersiell exploatering.
  Vi styr vidare mot eSwatini (fd Swaziland) där vi bl.a. kan göra en safaritur i Hlane Royal nationalpark alternativt Mlilwane wildlife sanctuary.

 • Dag 7-18: St Lucia & safari, Drakensberg, Sani Pass, Lesotho

  Nästa stopp på resan blir den lilla pittoreska staden St Lucia och Greater St Lucia Wetland Park. Detta är inte bara ett vackert område utan också ett oerhört viktigt ekosystem. I parken finns Sydafrikas största population av flodhästar och krokodiler och mer än 530 fågelarter. Gör gärna en båttur på deltat för att få se dessa exotiska djur i sin naturliga miljö Det finns även möjlighet att göra en nattsafari i parken.

  Efter detta styr vi kosan mot Durban där vi lunchar och spanar på surfarna. Vi tar oss sedan vidare till spektakulära Drakensberg, här hittar vi ett av de absolut mest magnifika bergspassen i Sydafrika som heter Sani Pass. Det är en smal serpentinväg som slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med det oberoende lilla landet Lesotho. Landet kallas även Roof of Africa, något vi kommer att förstå när vi ser det. Utsikten från toppen på 3 200 m.ö.h. är enastående. Härifrån gör vi en utflykt med övernattning till Lesotho och filtfolket.
  Resan börjar nu nå sitt slut och vi tar oss tillbaka till Johannesburg och flyget hem tillbaka till Sverige.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm