Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Afrika över nyår. Safari i Masai Mara & besök på Zanzibar

Njut av att resa över nyår och följ med Rosa Bussarna till Afrika. Resan inleds i Kenya där vi åker på safari i Masai Mara och besöker en massajby. Vi passerar även storslagna Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley).

Resan fortsätter sedan till Tanzania där vi åker på safari i Ngorongokratern som även kallas för Edens Lustgård. Sedan åker vi via Dar es Salaam till Zanzibar. Vi strosar runt i Stone Towns gränder, åker på kryddtur och tillbringar lata dagar vid en vacker paradisstrand. Sol och bad ingår innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige.

Passa på, du också, att åka på denna populära och uppskattade nyårsresa. 

OBS! Det är möjligt att flyga luftballong över Masai Mara på denna resa, mer information finns längst ner på sidan.  Vill du se fler alternativ för jul- och nyårsresor kan du hitta några här!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 100 USD
 • Dricks till lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 550-950 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning eller snorkling

Höjdpunkter

 • Safari i Masai Mara
 • The Big Five
 • Ngorongorokratern
 • Kryddturer
 • Strosa i Stone Towns gränder
 • Sol & bad på Zanzibar

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Resa: Sverige-Kenya. Nairobi, safari i Masai Mara & Great Rift Valley

  Resan startar med flyg till Nairobi där vi möts av buss som kör oss till hotellet. Dagen efter väntar safari och vi styr kosan mot nationalparken Masai Mara. Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.

  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla tillsammans vidare till Nairobi och fortsättningen på vårt äventyr.

 • Dag 6-7: Besök i massajby & resa till Arusha i Tanzania

  Vi börjar dagen med att besöka en massajby och det blir en stark upplevelse. Från massajbyn gör vi en kortare vandring tillsammans med massajerna tillbaka till campingen och efter det åker vi tillbaka till Nairobi och här övernattar vi på bussen. Nästa morgon kör vi mot Arusha i Tanzania och kan njuta av den storslagna naturen (bland annat Mount Meru) utanför bussfönstret när vi rullar framåt. Vi kommer bo på bussen på campingplatsen utanför Arusha och här gör vi oss klara för nästa safari, Ngorongorokratern.

 • Dag 8-12: Safari i Ngorongorokratern, Dar es Salamm, resa till Zanzibar & Stone Town

  En tidig, kylig morgon kör vi ner i kratern. Här finns ett unikt djurliv och antalet däggdjur uppskattas till
  20 000. Den sällsynta svarta noshörningen är den största attraktionen bland djuren, det finns endast ett 20-tal av den i kratern. Ngorongorokratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörningar på. Här finns även goda möjligheter att se lejon, geparder, hyenor och schakaler. När kvällen börjar närma sig lämnar vi denna exotiska djurvärld och tar oss tillbaka till campingen. Härifrån rullar vi mot Indiska oceanen. Innan vi kommer fram blir det en övernattning på vägen och ett fotostopp vid Kilimanjaro.

  Under en dag har vi möjlighet att besöka Dar es Salaam alternativt ligga på stranden. Vidare tar vi båten från Dar es Salaam till Zanzibar, där vi kommer bo i utkanten av Stone Town på hotell. På Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Vi kan göra en historisk stadstur i området, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller ta en tur till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. När kvällen sedan kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången.

 • Dag 13-17: Zanzibar, lata dagar med sol och bad på en vacker strand

  För att se lite mer av kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa på ön med några avkopplande dagar och det kommer finnas möjlighet till både dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdvägen

Karta