Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Nordkorea

Följ med Rosa Bussarna till landet annorlunda. Resan börjar i Kinas huvudstad Beijing där vi besöker Kinesiska muren & Himmelska fridens torg. Vi kan även vandra i de charmiga hutongområdena och passa på att handla lite innan resan till Nordkorea påbörjas. 

Peking - en uppvärmning!

Vi flyger sedan vidare till Nordkoreas huvudstad Pyongyang och påbörjar där en mycket spännande resa i ett land som skiljer sig från sina geografiska grannar. Vi ser triumfbågen, besöker krigsmuseet och gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Om Mass Games går av stapeln medan vi besöker Nordkorea så finns möjlighet att titta på det enorma skådespelet. 

Efter några dagar i det mytomspunna och särpräglade landet tar vi tåget tillbaka till Kina och därifrån båt till Sydkorea. I Seoul möter vi kontrasternas Korea och där finns även möjlighet att besöka War Memorial innan hemresan till Sverige påbörjas.

Unna dig en resa som skiljer sig från allt annat du tidigare upplevt! Passar inte denna avgång så titta på det andra alternativet som du hittar längre ner på denna sida eller i resekalendern!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Eventuella lokala flyg- och flygplatsskatter
 • Visum ca 1 400 kr
 • Mass Games ca 120 euro
 • Fickpengar ca 450-800 euro

Höjdpunkter

 • Beijing
 • Kinesiska muren
 • Panmunjom
 • Kim Il Sungs mausoleum
 • Mass Games (Arirang)
 • War Memorial & Seoul

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Resa: Sverige-Kina, Beijing, Kinesiska muren & Himmelska fridens torg

  Vårt äventyr börjar med några dagar i Kinas huvudstad Beijing. Förutom sevärdheter i världsklass erbjuder Beijing shopping som slår det mesta vad gäller utbud och pris. Vi gör ett gemensamt besök till Mutianyu (den bäst bevarade sträckan av Kinesiska muren) och rekommenderar sedan att ni besöker Sommarpalatset samt Himmelska fridens torg med Mao i sitt mausoleum. Finns det tid så gör en upptäcktsfärd längs de gamla hutongerna, titta på morgongymnastiken i någon park eller besök en kvällsföreställning på Beijingoperan.

 • Dag 6-10: Kina, Beijing - Nordkorea, Pyongyang. Triumfbågen, krigsmuseet, gränsen mellan Nord- och Sydkorea & Kim II Sungs mausoleum

  Efter några hektiska dagar lämnar vi Beijing för att besöka ett av världens mest stängda länder, Nordkorea. Vi flyger till huvudstaden Pyongyang. Här är det nordkoreanerna som styr och ställer och vi har inte mycket att säga till om. Väl inne i landet blir vi tilldelade koreanska guider som kommer att följa oss under hela vistelsen, som tolkar och övervakare. Nordkorea är ett fascinerande land och här finns mycket spännande att titta på. Vi börjar med att se oss omkring i huvudstaden och tittar bland annat på triumfbågen, krigsmuseet från Koreakriget och besöker den kanske mest bevakade gränsen i världen, Panmunjom, gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Vidare kikar vi på den amerikanska spionbåten Pueblo som 1968 beslagtogs av endast sju koreaner och har sedan dess behållits som krigstrofé. Efter det väntar besök på en skola, ett sjukhus och givetvis besöker vi Kim Il Sungs mausoleum. Här är vi tvungna att följa en klädkod, vi får inte bära shorts, jeans, minikjolar eller t-shirts. Kim II Sungs kropp ligger bevarad i den byggnad där han tidigare arbetade och trots att han dog 1994 är han fortfarande landets president. Förhoppningsvis kommer vi under resans gång få se någon häftig taekwondouppvisning, kanske besöka en nordkoreansk farm och vandra i bergen. En natt provar vi att sova på traditionellt nordkoreanskt sätt, direkt på mattor på golvet. Om Mass Games går av stapeln när vi är där kommer vi även få chansen att se detta enorma skådespel med 100 000 koreanska gymnaster på en av världens största idrottsarenor, Mayday Stadion.

 • Dag 11-14: Nordkorea - tåg till Kina, nattbåt till Sydkorea, Incheon, Seoul & War Memorial.

  Innan vi lämnar landet får vi möjlighet att köpa propagandamaterial, mer shopping än så blir det inte här. Med tåg åker vi ut från Nordkorea till Kina, därifrån tar vi oss vidare med nattbåt till Sydkorea och en helt annan värld. Vi anländer till hamnstaden Inchon och styr omedelbart vidare till huvudstaden Seoul där vi kommer att stanna några nätter. En utflykt till den stängda gränsen (där man kan komma cirka fyra meter in i Nordkorea) samt ett besök till museet War Memorial är något de flesta brukar vilja göra här. Besök även gärna kejsarpalatsen och de vackra parkerna och för er som längtat efter shoppning, här finns det saker att köpa. Passa på att handla era souvenirer innan det är dags för oss att säga hejdå och hoppa på flyget tillbaka till Sverige igen.

 • Visum till Nordkorea

  Visumansökningar påbörjas ca 1,5 månad innan avresa och då måste du lämna in ditt pass och visumansökningar till oss, detta tar ca en månad. Om du vet att du behöver ditt pass under denna period rekommenderar vi att du skaffar ett extra pass. Kontakta oss så skriver vi ett intyg till polismyndigheten som du tar med dig när du ansöker om extra pass. Mer information kommer ca 2,5 månad innan avresa.

 • Obs! Hela programmet i Nordkorea är preliminärt då nordkoreanerna kan och har rätt att ändra planerna när de känner för det.

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm