Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nepal till Bhutan och Bangladesh

Äventyrsresa till Himalaya och Sydasien

Följ med Rosa Bussarna på en exotisk och färgstark rundresa i Nepal, Bangladesh och Bhutan. 

Rundresan börjar med flyg från Sverige till Nepals huvudstad Katmandu där vi får smaka på bergsluften och uppleva den myllrande staden. Därefter väntar ett stort äventyr när vi fortsätter resan till ett av världens mest isolerade länder, Bhutan. Vi reser runt i det lilla kungadömet och njuter av den storslagna naturen och den bevarade kulturen. 

Vi åker vidare till Bangladesh. Landet som ännu inte förstörts av massturism bjuder på exotiska miljöer. Vi njuter av miljöerna i Bandarban. Äventyret avslutas i landets huvudstad Dhaka.

Denna resa sker utan rosa buss, i stället reser vi med flyg och lokalt inhyrda transporter. Vi bor på hotell, oftast i tvåbäddsrum.

Välkommen till ett annorlunda reseäventyr som du sent kommer glömma!

Fritextsökning

Tillkommer

 

 • Fickpengar ca 3 000- 6 000 kr
 • Visum till Bangladesh och Nepal ca 1 000 kr
 • Dricks till lokala personal och chaufförer

Höjdpunkter

 • Katmandu
 • Bhutan
 • Fartygsskrot i Chittagong
 • Bandarban
 • Taktshang (Tigers Nest)
 • Cox´s Bazar
 • Dhaka

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare på resan Shahnaz Jonsson Ahsan

Dagsprogram

 • Dag 1-4: Resa: Stockholm – Katmandu - Nagarkot - Katmandu

  Äventyret börjar med flyg till Nepals huvudstad Katmandu. Från Katmandus flygplats tar vi oss till Nagarkot som blir vårt första hem på denna resa. Nagarkot är en pittoresk bergsby belägen på en höjd av cirka 2 195 meter över havet. Det är mest känt för sina spektakulära soluppgångar och solnedgångar samt för den fantastiska utsikten det erbjuder över Himalaya och dess snötäckta toppar, inklusive Mount Everest, världens högsta berg. Efter frukost dagen efter gör vi en kort vandring till Tilkot och härifrån åker vi tillsammans för att besöka Bhaktapur Durbar Square, Pasupatinath- och Bodhanathtempel.

  Dagen efter åker vi tillbaka till Katmandu som erbjuder ett pulserande virrvarr av människor, djur, religiösa byggnader och snirkliga vägar. Vi besöker templet Swayambhunat (även kallat Monkey Tempel) och efter det har vi fri tid. I backpackerområdet Thamel finns det gott om restauranger och roliga souvenirbutiker att besöka för de som vill handla innan resan går vidare till nästa land. Missa inte att äta momos på någon lokal restaurang!

 • Dag 5-8: Bhutan: Thimphu, Punakha & Paro

  Resan fortsätter med flyg till Bhutan och huvudstaden Thimphu där vi ska bo ett par nätter. Landet, som varit ett ganska isolerat kungadöme, har strikta regler för hur man ska bevara landets nationalkänsla. Allt från hur hus ska dekoreras till lokalbefolkningens folkdräkter finns det strikta regler för. Tobak är också förbjudet i landet. Till skillnad från sina grannar Nepal och Indien är landet ganska glest befolkat och vi kommer märka hur stora kontrasterna är mellan de olika länderna. I Thimphu så kommer vi göra ett besök till National Institute for Zorig Chusum. På det här institutet får man lära sig om Bhutans tretton olika traditionella hantverksformer, som exempelvis målning, broderi, träsnideri. Här får vi se och imponeras av elevernas skicklighet och det kommer även finns möjlighet att köpa en del av deras hantverk till bra priser. Vi kommer också att besöka den enorma statyn Buddha Dordenma och stupan The Memorial Stupa innan vi lämnar Thimphu.

  Vår bhutanska rundresa fortsätter till Punakha och vi åker över Dochula pass (3 080 m.ö.h.), som i likhet med andra pass är vackra platser, klädda i böneflaggor. I Bhutan kommer vi bland annat besöka fruktbarhetstemplet Chimi Lhakhang, som är känt för sina annorlunda och uppseendeväckande väggmålningar. Innan besöket i Bhutan är över så åker vi till Paro. Därifrån beger vi oss ut på en fem timmar lång vandring upp till landets mest kända kloster, Taktshang (Tigers Nest). Det är en vacker och brant vandring som kräver lite kondition men de allra flesta klarar av den utan större ansträngning.

 • Dag 9-14: Bangladesh: Chittagong, besök till världens största fartygsskrot & Bandarban

  Efter frukost tar vi oss till flygplatsen och flyger till Bangladesh och den hektiska huvudstaden Dhaka och här har vi en ledig eftermiddag och kväll. Tidigt morgonen efter så tar vi tåget till Chittagong, som är den andra största staden i Bangladesh och landets viktigaste hamnstad. Chittagong ligger ca två mil från floden Karnaphuli i sydöstra delen av landet. Väl framme äter vi lunch och checkar in på vårt hotell och efter det gör vi ett besök till världens största fartygsskrot, som ligger i Kumira. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Dagen efter fortsätter vi resan till natursköna Rangamati, även kallad Lake City. Det vackra området kring Rangamati, som ligger ca 77 km från Chittagong, är varierande och består av berg, floder och skog. Många lokala stammar bor och lever här. Här finns landets största konstgjorda sjö, Kaptai, som även är Rangamatis största turistattraktion. Det finns möjlighet att göra en båttur på sjön och utforska de många olika öarna som finns där. På öarna finns vackra buddhistiska tempel, historiska monument, naturliga landmärken och fina picknickställen. Den mest populära platsen att besöka är inte oväntat de majestätiska vattenfallen Shuvalong Falls. Vi kommer äta lunch på en lokal restaurang i Bonorupa när vi kommer fram.

  Efter det checkar vi in på hotellet och sedan väntar besök till en lokal marknad, den ikoniska hängbron, en by som livnär sig på vävning och Asham Bosti. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Morgonen efter så kör vi vidare till Bandarban. På vägen gör vi ett besök till Buddha Dhatu Jadi och äter lunch på en lokal restaurang. I Bandarban möts vi av lummig grönska, höga berg och exotiska naturliga vattenfall. Det är fortfarande inte många turister som hittat till denna gömda juvel så njut av dessa oförstörda och vackra miljöer. Bandarban är den mest avlägsna och minst befolkade platsen i Bangladesh. Här finns det möjlighet att träffa mer än 15 olika folkgrupper som lever här. Vi checkar in på vår resort och gör oss redo för en kortare vandringstur. Vi kommer vandra till byn Hatiabandha Tripura, som är den enda platsen där den inhemska folkgruppen tripura lever. Här kommer vi få möjlighet att träffa folkgruppen på nära håll och ta del av deras vardag. Avsluta kvällen med att njuta av den natursköna miljön när solen går ner över Nilachalbergen. Morgonen efter tar vi en tur med tuk-tuk upp till Chimbuk och Nilgiri och får njuta av den vackra utsikten över landskapet nedanför. Vi fortsätter resan till Ruma Bazar där vi äter lunch och checkar in på vårt hotell. Efter det besöker vi byn Bwan och får ta del av olika vävningstekniker. Varje hus har sitt eget väveri i byn. Det blir även ett besök till en liten basar och efter det middag på en lokal restaurang.

 • Dag 15-21: Cox´s Bazar, Dhaka och hemresa till Sverige

  Nästa stopp på resan är den mysiga lilla fiskestaden Cox ´s Bazar som ligger vid kusten mot den Bengaliska viken. Här är fisket en viktig näring och stadens vidsträckta gyllene sandstrand, som faktiskt är världens längsta sandstrand, har även gjort turismen viktig för ortsborna och numera är staden den mest populära turistorten i Bangladesh. I Cox´s Bazar får vi uppleva det riktiga Bangladesh. Sätt dig vid en av strandrestaurangerna och njut goda skaldjursmåltider. Det finns möjligheter till sol och bad men tänk på att inte vara för avklädd. I staden finns också åtskilliga marknader där du bland annat kan köpa pärlor och en hel del burmesiska hantverk. Detta eftersom staden ligger nära gränsen till Burma. Det finns även möjlighet att göra ett besök till den buddhistiska byn Ramu där det finns många vackra kloster, tempel och pagoder att besöka. Här kan du även köpa lokala hantverk i trä och handgjorda cigarrer. Eller så kan du besöka Himchari i stället och kolla in de mäktiga vattenfallen som finns där.

  Vi stannar i Cox´s Bazar i tre nätter innan vi fortsätter till sista stoppet på resan, Dhaka. Vi kommer även bli erbjudna en sightseeingtur i Dhaka där vi bland annat kommer få se många vackra byggnader, tempel och palats i staden som exempelvis det väldigt unika National Assembly Building of Bangladesh. Efter tre dagar i pulserande Dhaka är det dags att påbörja vår resa hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-10-272024-11-1621Nepal till Bhutan och Bangladesh
Boka senast 30 juni 2024
Mer än 563 900:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm