Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Predikstolen - Vandringsresa i södra Norge

Man behöver inte alltid åka långt för att uppleva fantastiska naturupplevelser. Den här resan passar dig som gillar att vandra i otroligt vackra miljöer. Genom västkusten tar vi oss till Rjukan som finns med på UNESCOS världsarv. Vi bjuder på vandringar för både den erfarne och oerfarne vandraren, oavsett är utsikten den samma för alla, helt underbar! 

Predikstolen - bocka för din "bucketlist"!

Det här vill du bara inte missa - färjetur genom fjorden för att efter vandring nå en av höjdpunkterna Predikstolen.Övernattnig mitt i naturen, skärgårdsliv med bad vid både sandstrand och klippor. Givetvis gör vi även Oslo innan hemfärd. Boka din sommarresa till Norge med rosa bussarna redan idag!

Fritextsökning

Tillkommer

Dryck & vissa måltider
Snacks
Övriga aktiviteter 

Höjdpunkter

 • Utsikt över ca 1/6 av Norge
 • Kjeragbolten
 • Predikstolen
 • Kristiansand
 • Oslo

Personal på resan

Dagsprogram

 • Man behöver inte alltid åka långt för att uppleva fantastiska naturupplevelser. Den här resan passar dig som gillar att vandra i otroligt vackra miljöer.

 • Dag 1: Stockholm – Göteborg – Grebbestad/Strömstad

  Resan påbörjas mot grannlandet och på vägen stannar vi till på vår egna vackra västkust vid kosterhavets kust över natten.

 • Dag 2: Grebbestad/Strömstad – Norge – Rjukan

  Vi lämnar Sverige och kommer fram till UNESCOs världsarv Rjukan.

 • Dag 3-5: Rjukan – Lysebotn

  Här finns möjlighet göra en vandring på ca 2-3 timmar upp till Gaustatoppen, en rätt utmanande vandring som belönas med utsikt över 1/6 av Norges yta.

  Dagen efter åker vi vidare mot Lysebotn, en liten by i slutet av Lysefjorden omgiven av bergskedjor. Botten av dalen är den perfekta startpunkten för vandringar av alla svårighetsgrader och längder. Den främsta går till Kjeragbolten, en stenbumling fast mellan två bergväggar där de äventyrliga kan kliva ut på en höjd av 1110 meter. Vandringen är 10 km lång och tar ca 6-8 timmar. Den innehåller även en lättare klättring på 570 m, ingen tidigare erfarenhet behövs.

 • Dag 6: Lysebotn – Predikstolen

  Med färja tar vi oss genom fjorden och får uppleva detta fantastiska landskap från ett annorlunda perspektiv. Efter en ca. 4-5 timmars vandring når vi en utav höjdpunkterna på resan, den världsomtalade utkiksplatsen Predikstolen. Denna vandring är utöver många andra och en som alla borde få uppleva någon gång. Detta vill du inte missa!

 • Dag 7: Predikstolen - Sogndalstrand

  Idag tar vi oss vidare mot Magma Geopark, även den utsedd till ett av UNESCOs världsarv. Här finns bergstyper som är vanligare på månen än på jorden. Vi övernattar mitt i naturen för att verkligen få uppleva detta unika ställe.

 • Dag 8: Sogndalstrand – Kristiansand

  Efter några dagar i fjordlandet tar vi oss vidare ner mot kusten för skärgårdsliv i den mysiga staden Kristiansand. Här finns Ravendalen och Baneheia parken som erbjuder fantastiska vandringsleder och för de som vill bada finns både bystranda, en sandstrand inne i stan, och klippor vid campingen.

 • Dag 9: Kristiansand – Oslo

  Vi avslutar äventyret med att spendera sista natten i Oslo som bjuder på allt mellan stadsliv och natur. Här finns gott om tid att på egen hand upptäcka allt som vårt grannlands huvudstad har att erbjuda.

 • Dag 10: Oslo – Stockholm

  Efter en fantastisk resa med många oförglömliga stunder och nya vänner kör vi över gränsen och mot Stockholm. Vi är lite trötta i benen och kanske har ett skoskav eller två, men vad betyder det när man fått uppleva ett äventyr som detta? Vi anländer till huvudstaden framåt kvällen och då är det dags att ta farväl av den rosa bussen och varandra för den här gången. Men förhoppningsvis ses vi snart igen!

 • Det här vill du inte missa - boka din sommarresa till Norge med Rosa Bussarna redan idag!