Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Vandringsresa i Nepal, Poon Hill-Ghandruk

Vandra i Nepal,  Ghorepani (Poon Hill) - Ghandruk

Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.).

Vandringen börjar och slutar i Pokhara och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se apor, rhododendronskogar, julstjärnor (ej blommande), och besöka byar längs vägen. 

Unna dig att hänga med på en storslagen äventyrsresa!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum till Nepal 30 USD
 • Dricks till guider och bärare cirka 15 -20 USD/dag
 • Flygtur över Mount Everest 3 000 kr
 • Fickpengar ca 400-600 USD

Höjdpunkter

 • Kathmandu
 • Pokhara
 • Hille (1 475 m.ö.h)
 • Ghorepani (2 855 m.ö.h)
 • Poon Hill (3 030 m.ö.h)
 • Tadapani (2 680 m.ö.h)
 • Ghandruk (2 170 m.ö.h)
 • Mount Everest (tillval)

Dagsprogram

 • Vandra i Nepal
  Den här resan passar dig som tycker om att röra på dig. 42 kilometer på fem dagar. Vi kommer vandra i kuperade områden och ta oss upp till 3 200 meters höjd. Det är en krävande vandring på hög höjd med många ojämna stentrappor som går upp och ner, så tänk på det. Grundkondition krävs.

 • Dag 1-2: Stockholm - Katmandu

  Äventyret börjar i Nepals huvudstad Katmandu. Här stannar vi i tre nätter. Vi äter välkomstmiddag och lär känna våra reskamrater. Vi kommer även få information inför vandringen.

 • Dag 3-4: Katmandu

  Det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Bl.a. finns möjlighet att flyga över Mount Everest (extra kostnad/tillval). Detta måste förbokas, observera att anmälan är bindande. Vi kommer att som grupp besöka Swayambhunath. Här kan vi se en samling av religiösa arkitektur såsom tempel, stupa, kloster och bibliotek. Vi besöker även Pashupatinath temple. Efter det åker vi till Durbar Square som är ett av Nepals UNESCO världsarv. Från Durbar Square går vi tillbaka till vårt hotell. I Thamel kan du göra din shoppingrunda. Stadsdelen är känd för att vara ett backpackersområde med massa spännande små restauranger och butiker.

 • Dag 5: Katmandu - Pokhara

  Idag lämnar vi Kathmandu och flyger till mysiga Pokhara. Pokhara är ett viktigt centrum for turismen i Nepal, och är utgångspunkt för turer till bland annat Annapurna. Vi kommer här att få vår första härliga vy över Himalayas höjder i form av Annapurna Range. Vi sover en natt i Pokhara och laddar batterierna inför morgondagens vandring.

 • Dag 6: Pokhara–Nayapul - Hille

  Efter frukost sätter vi oss i fordonet och efter ca en timmes färd kommer vi fram till byn Nayapul som är utgångspunkten för vår vandring. Vi påbörjar vandringen längs med Modifloden och tar oss långsamt uppåt över risfälten till Hille, som ligger på 1 475 meters höjd. Här stannar vi för lunch och fortsätter sedan mot Hille. Det här blir en mycket brantare vandring men när vi väl når vårt mål får vi belöningen, vår första hisnande syn över Himalaya. Första dagen på vandringen är över och vi har under ca fem timmar vandrat ca en mil.

 • Dag 7: Hille - Ghorepani, Annapurna

  Vandringen fortsätter genom subtropiska dalar och skogar fulla av vackra rhododendronbuskar och vi når vår nästa destination Ghorepani på 2 855 meter. Härifrån har vi utsikt över toppen på Thapa, Nilgiri, Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.). Idag har vi under sex timmar tagit oss ca sju km.

 • Dag 8: Ghorepani–Poon Hill–Tadapani

  Tidigt på morgonen den tredje dagen på vandringen tar vi oss upp till Poon Hill (ca 3 030 m.ö.h.) för att titta på när solen går upp och sprider sitt morgonljus över Himalayas snötäckta och mäktiga jättar, Dhaulagiri och Annapurna, samt över en hel vy av andra bergstoppar. Utsikten från Poon Hill är en av de mest fantastiska du någonsin kommer att få uppleva. Efter frukost fortsätter vi trekkingen genom de frodiga rhododendronskogarna till Deurali. Därifrån tar vi oss sedan genom ett trångt pass och här har vi möjlighet att se langurapor i träden om vi har tur. Vårt mål idag är Tadapani (ca 2 680 m.ö.h.). När dagen avslutas har vi vandrat i sex timmar och tagit oss ca 12 kilometer.

 • Dag 9: Tadapani–Ghandruk

  Vi vandrar längs med en ganska undanskymd skogsstig och passerar stora terrassfält av majs och potatis på vår väg uppåt. Till sist når vi dagens mål, Ghandruk (2170 m.ö.h.) och härifrån kan vi njuta av en spektakulär utsikt över Annapurna och Machhapuchhare (6 697 m.ö.h.). Här uppe i bergen bor en stor del av folkgruppen gurung. Gurungbyn är väldigt känd på grund av dess fantastiska läge i det storslagna bergsområdet samt de vackra risterasserna. De som vill har möjlighet att ta en kortare promenad från vårt läger till byn och besöka museet, klostret eller bara njuta av utsikten. Innan vi lägger oss för natten kan vi vara stolta över att vi klarat av ca fem kilometers vandring på fyra timmar.

 • Dag 10: Ghandruk - Pokhara

  I dag påbörjar vi nedstigningen och lämnar bergen bakom oss och efter några timmars vandring och en timmes bilfärd är vi tillbaka i det avkopplande Pokhara. Och sista dagen på trekkingen har vi vandrat ca sex kilometer på fem timmar.

 • Dag 11: Pokhara

  Vi stannar några nätter i Pokhara för att koppla av efter vandringen. Här får alla som vill en avkopplande massage (ingår). De som vill ha ännu mer äventry kan prova på forsränning på Upper Seti River eller skärmflygning över Phewa Lake.

 • ​Dag 12: Pokhara-Kathmandu

  Mätta och belåtna på äventyr åker vi tillbaka till huvudstaden Katmandu. I Katmandu har vi egen tid för upptäck eller vila.

 • Dag 13: Kathmandu-Stockholm

  Vi lämnar Nepal på förmiddagen och flyger hem till Sverige för att planera vår nästa vandringsresa med Rosa Bussarna.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

  OBS! Resebeskrivningen ska endast ses som en riktlinje eftersom den kan förändras beroende på väder och vind. Antalet vandringstimmar är baserat på genomsnittlig vandringstakt och beror givetvis på individuell fysik.


 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm