Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Peru runt 

Resa till Peru med Machu Picchu

Följ med Rosa Bussarna på en vacker rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Ica där vi kan prova på sandboarding bland sanddynerna. Resan fortsätter via Puerto Inca och Arequipa till Chivay för bad i varma källor. Rundresan går sedan till Cruz del Condor där det finns chans att få se kondorer flyga i Colca Canyon. 

Titicacasjön, Cusco, Machu Picchu, Nascalinjerna

Turen fortsätter till Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och besöker lokalbefolkningen innan vi åker vidare till Cusco för att påbörja vårt besök i Machu Picchu. Du kan själv välja om du vill vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den berömda bergsstaden. Resan i Peru fortsätter sedan till de säregna Nascalinjerna innan resan avrundas i Lima. 

Resan går att kombineras med tillval Galapagos. Om du är intresserad så måste du ringa till kontoret innan du bokar resan.

Missa inte ditt livs äventyr, följ med Rosa Bussarna till Sydamerika!

Fritextsökning

Tillval Galapagos

Tillval Galapagosöarna, grundpris 26 900 kr (10 dagar/9 nätter). Grundpriset gäller dig som gör resan Ecuador-Brasilien, Ecuador-Peru, Galapagos och Ecuador eller Peru runt i okt (på Peru runtresan tillkommer flygkostnaden från Lima till Quito).

Grundpriset inkluderar flyg T&R till Galapagosöarna från Quito, Ecuador, boende 6 nätter på Galapagosöarna, 6 frukostar, gemensamma transporter, en heldagsutflykt med båt, flygplatstransfer och boende 3 nätter i Quito. Grundpriset betalar man i samband med huvudresan.

Nu kan du skräddarsy din egen vistelse på Galapagosöarna och välja de aktiviteter du själv vill göra.
Läs mer om tillvalen på Galapagos här.

Tillkommer

 • Inkaleden till Machu Picchu 8 000 kr
 • Tågresa till Machu Picchu 4 400 kr
 • Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 200 kr
 • Huayna Picchu 900 kr
 • Fickpengar ca 11 000 -14 000 kr, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. flygtur över Nascalinjerna

Höjdpunkter

 • Nascalinjerna
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Inkaleden Machu Picchu
 • Ballestasöarna
 • Lima

Personal på resan

Dagsprogram

 • Reseinformation
  Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu
  Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 800 kr inte gäller för något av dem.

  Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

  När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan, kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu.

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Peru. Lima, Ica, Puerto Inca, Arequipa, Chivay & Cruz del Condor

  Vi inleder vår resa med att flyga till Perus huvudstad Lima. Härifrån tar vi oss söderut utmed den ökenliknande kusten till Ica. Här kan vi roa oss med sandboarding på de stora sanddynerna utanför staden och besöka en vingård där vi får provsmaka den lokala drycken pisco. Färden går vidare till Puerto Inca, där vi kan se lämningar från inkatiden. Därefter styr vi upp mot vår nästa anhalt, ”den vita staden” Arequipa. Besök det vackra Santa Catalina-klostret och Museo Santuarios Andinos med den berömda isprinsessan Juanita innan vi lämnar staden. Vi klättrar vidare upp i Anderna och färdas på en högplatå där vikunjor (en sorts lamadjur kända för sin fina ull) strövar fritt. Vi passerar resans högsta punkt på 4 900 m.ö.h. och tar oss vidare till Chivay, som ligger i Colcadalen. Från Chivay tar vi oss till Cruz del Condor, den djupaste delen av Colca Canyon, där chansen är stor att vi får se de väldiga kondorerna flyga både över och under oss. Vägen dit är mycket vacker och bjuder på vyer över sevärda terrassformationer skapade av collaguasindianer för flera hundra år sedan.

 • Vecka 2: Puno, Titicacasjön, besök hos lokalbefolkningen som bor på vassöar, Cusco och Machu Picchu (genom att vandra Inkaleden, åka tåg eller Inca Jungle Trail)

  Staden Puno vid Titicacasjön blir vårt nästa mål. Sjön ligger på hela 3 812 m.ö.h. och är världens högst belägna segelbara insjö. Vi åker ut på sjön för att besöka uroindianerna som lever ute på flytande öar av tortorasäv. Sedan fortsätter vi till inkarikets huvudstad Cusco. En av resans stora upplevelser blir vandringen på Inkaleden (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu). Vi går tillsammans med infödda guider och bärare till inkastaden Machu Picchu. Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och möts av en nästan helt intakt inkastad. Soltemplet och inkans palats vittnar om inkakulturens storhet. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Caliente.

 • Vecka 3: Cusco, Nascalinjerna, Paracas, båttur till Ballestaöarna & Lima

  Vi tar oss tillbaka till Cusco och här kan trötta kroppar få massage. Nästa stopp på vår resa blir Nasca, känt för de mystiska Nascalinjerna. Där finns det möjlighet att göra en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Stilla havet lockar oss vidare och vi styr mot kusten. I det kalla vattnet utanför Paracas finns det ett oerhört rikt djurliv. Här finns möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna där vi får se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Perus huvudstad Lima är vårt nästa mål. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor eller ta en titt in i katedralen där erövraren Pizarros grav finns innan flyget tar oss tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-10-222024-11-1626Peru runt
Boka senast 30 juni 2024
440 900:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm