Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Raja Ampat och Bali i Indonesien

 

Ett exotiskt äventyr med båt i Raja Ampat! (Enkla förhållanden på båten)

För alla paradisälskare, här kommer den äntligen. Rosa Bussarna sätter kurs mot Raja Ampat som också kallas för The last paradise. Häng med och upplev ett riktigt ÄVENTYR! 

Här kommer du att ha fler tillfällen att snorkla i kristallklart vatten och även möjlighet till fantastisk dykning.  Raja Ampat finns med på alla erfarna resenärers bucket list. Ögruppen sattes upp på UNESCOs världsarvslista år 2005. Det är världens artrikaste vatten, med fler arter av koraller och fiskar än någon annanstans.

Förutom fantastiska dyk/snorkel-vatten bjuder Raja Ampat även på storslagna vyer bland tusentals kalkstensöar, perfekta stränder, laguner och ett helt unikt naturliv. Den endemiska paradisfågeln finner vi här i djungelns morgontimmar och under vår båttur letar vi efter de gigantiska, oceaniska mantorna som kan ha ett fenspann på upp till fem meter.

Bali med Kuta Beach, Ubud och Gili Trawangan

När vi lämnar Raja Ampat fortsätter äventyret mot vackra Bali. Ön har något för alla - vackra stränder, surfvågor, risterasser, nattklubbar, shopping och inte minst god mat. Vi kommer att bo i Kuta och Ubud. Sedan lämnar vi Bali för en av Gili-öarna, exotiska Gili Trawangan.

Missa inte chansen att uppleva äventyr i Raja Ampat, bali och Gili med Rosa Bussarna!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Kostnad för E-Visa On Arrival ca 350 SEK (500.000 IDR)
 • Kostnader för aktiviter som inte ingår i programmet (t.ex. dykning)
 • Dykinträdesavgift - för dykare
 • Fickpengar ca 4 000 - 6 000 kr

Höjdpunkter

Sorong
7 nätter/8 dagar på båtresa med Expedition Epica
Raja Ampats många öar
Sol och bad 
Snorkling
Dykning (ingår ej)
Bali
Kuta Beach
Ubud
Sanur
Gili Trawangan

Personal på resan

Reseledare

Resplan

 1. Stockholm - flyg till Jakarta
 2. Ankomst till Jakarta
 3. Jakarta -flyg till Sorong - Base Camp
 4. Base Camp - Kalibiru - Base Camp
 5. Base Camp - Epica Liveboard till Raja Ampat
 6. Epica Liveboard - Raja Ampat
 7. Epica Liveboard - Raja Ampat
 8. Epica Liveboard - Raja Ampat
 9. Epica Liveboard - Raja Ampat
 10. Epica Liveboard - Raja Ampat
 11. Epica Liveboard - Raja Ampat
 12. Epica Liveboard - Sorong - flyg till Bali - Denpasar - Kuta
 13. Kuta
 14. Kuta - Ubud
 15. Ubud - Kuta
 16. Kuta -
 17. Kuta - Sanur - båt till Nusa Lembongan - Sanur - Kuta
 18. Kuta
 19. Kuta
 20. Kuta - Denpasar - flyg till Stockholm
 21. Ankomst till Stockholm

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Resa: Sverige-Indonesien

  Vi börjar äventyret med att flyga till Indonesiens huvudstad Jakarta. Jakarta är en livlig metropol med en befolkning på över tio miljoner människor, vilket gör den till en av världens största städer. Här mellanlandar vi innan vi tar flyget vidare till Sorong som är utgångspunkten till spektakulära Raja Ampat.

 • Dag 3-4: Flyg från Jakarta till Sorong, resa till base camp, utflykt till Kalibiru

  Vi lämnar Jakarta och tar oss till Sorong med inrikesflyg. Härifrån tar vi både taxibilar och färjan för att komma till vår Base Camp, där vi bor i två nätter.

  Dags att göra vår första utflykt, som blir till Kalibiru. En naturskön destination känd för sin fantastiska utsikt, hängbroar och utomhusaktiviteter. Kalibiru är en plats för naturälskare och fotografer som söker en spännande och minnesvärd upplevelse. Här kan vi ta en kort vandring upp till utsiktspunkten där vi kan njuta av panoramautsikten över den gröna skogen och det klara vattnet i sjön. Vi åker tillbaka till base camp och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

 • Dag 5-11: Raja Ampat med Expedition Epica

  Nu börjar äventyret på riktigt! Vi lämnar Base Camp och kliver ombord Epica som kommer att bli vårt hem de närmaste dagarna. Tillsammans med båtens kapten och besättning utforskar vi det världsomtalade Raja Ampat.

  Paradiset Raja Ampat är en grupp av över 1 500 små öar i västra Indonesien, som erbjuder en unik och otroligt vacker miljö. Området är känt för sin biologiska mångfald, sitt kristallklara vatten, vita sandstränder och obebodda öar. Det är också en av de bästa dyk/snorkling-destinationerna i världen, med ett rikt marint liv, inklusive hundratals korallarter och fiskarter att utforska.

  Epica tar oss med på en 8-dagars resa genom Dampiersundet – hjärtat av världens biologiska mångfald av korallrev. Vi börjar och avslutar vårt äventyr i Waisai och upptäcker de mest spektakulära platserna som Raja Ampat har att erbjuda. Vi utforskar reven runt Kri, Mansuar, Arborek, Famöarna och Yangalo. Observera att vår färdrutt kan variera beroende på vind, väder och havsförhållanden.

  Det kommer att finnas massvis av tillfällen för sol och bad, snorkling och avkoppling så det är bara att njuta. Trots enkla förhållanden på båten har vi allt vi behöver för en härlig semester i en magisk miljö. Här är livet enkelt och underbart.

 • Dag 12-13: Sista dagen på Epica, flyg till Bali, färd till Kuta

  Efter många dagars båtexpedition i Raja Ampat så är det nu dags att åka vidare till vår nästa destination. Vi tackar kaptenen och hela besättningen för den här gången, för att sedan ta flyget till Bali.

  Vi landar i Denpasar och från flygplatsen tar vi oss till Kuta Beach som är en populär turistdestination på Bali. Stranden ligger på södra kusten av ön och är känd för sin vackra vita sandstrand och sitt kristallklara vatten. Det finns många strandbarer och restauranger längs stranden där man kan njuta av mat och dryck medan man slappnar av i solen eller ser solnedgången över havet. Det finns många marknader i Kuta där du kan köpa traditionella balinesiska produkter, inklusive kläder, konst, hantverk och souvenirer.

 • Dag 14-16: Kuta Beach - Ubud - Kuta Beach

  Vi lämnar Kuta Beach för Ubud där vi kommer att bo två nätter. Ubud är känt för sin rika kultur, vackra risfält, konstscener och holistiska hälsocenter. Här har vi tid för egna aktiviteter. Ubud är omgivet av vackra risfält och det är en upplevelse att ta en promenad eller cykla genom dem. Det finns också många guidade turer som tar dig till de mest pittoreska platserna. Om du tycker om djur kan du besöka Monkey Forest som är hem för hundratals makaker. Det finns även möjlighet att delta i yoga och meditation eller varför inte gå på en skön behandling på en av de många Spa-anläggningarna innan vi åker tillbaka till Kuta.

  Om du är intresserad av tempel får du inte missa Tanah Lot som ligger på en liten klippa vid kusten. Templet är en viktig religiös plats för balinesiska hinduer och är en av de mest kända sevärdheterna på Bali. Tanah Lot anses vara en symbol för havet och templet sägs ha byggts av en hinduisk präst på 1400-talet. Besökare till Tanah Lot får inte gå in i själva templet, men man kan beundra det från utsidan och ta vackra foton av templet och kusten. Tanah Lot-området är också känt för sin dramatiska kustlinje och det är en härlig plats att gå på promenad och upptäcka de vackra landskapen och bara titta på solnedgången.

 • Dag 17-18: Kuta - Padang Bai Harbor - Gili Trawangan

  Då var det dags att lämna Bali för att utforska en annan exotisk ö. Vi tar snabbfärjan till Gili Trawangan via Padang Bai Harbor. Efter cirka två-timmars båtfärd når vi vår destination. Med hästdroskor åker vi vidare till vårt boende och här stannar vi i två nätter.
  Gili Trawangan är en av de tre öarna som utgör Gili-öarna utanför nordvästra kusten av Lombok. Vi njuter av de vita sandstränderna och det turkosa vattnet. Ön är omgiven av fantastiska korallrev och har ett rikt marint liv. Utforska undervattensvärlden genom att snorkla eller dyka. Om du är en dykare så finns flera dykcenter på ön som erbjuder kurser och guidade turer.

  Gili Trawangan är bilfri, så cyklar och hästdroskor är de vanligaste transportmedlen. Hyr en cykel och utforska ön, från de livliga områdena nära hamnen till de lugnare strandområdena. Ön har ett livligt nattliv, särskilt längs huvudgatan där det finns barer och klubbar. Fullmånefester och strandfester är populära evenemang, och det finns alltid möjligheter att träffa andra resenärer. För de som hellre vill utöva yoga så finns den möjligheten också.

 • Dag 19-20: Gili Trawangan - Denpasar - Resa tillbaka till Sverige

  Vi lämnar Gili Trawangan och tar oss tillbaka till Bali och flygplatsen Denpasar.

  Med massor av äventyr och fina minnen från detta fantastiska land lämnar vi nu Indonesien och tar flyget till Sverige där vi planerar vår nästa resa med Rosa Bussarna.

 • Öarna/platserna som vi besöker med Epica

  **Mioskon (Bat island)
  En liten ö med en vacker strand och en fantastisk solnedgång. Husrevet bjuder på enkel dykning/snorkling utan ström.

  **Arborek
  En liten ö som har en by som täcker hela öns yta. Här har tiden stått still. Den lilla Papuanska byn är full med glada barn, vit sand och palmträd. Ett stenkast från byn ligger Manta Sandy som är en "manta cleaning station". Här kan vi ofta simma med havets fridfulla jättar.

  **Piaynemu
  En ikonisk utsiktsplats med ett fantastiskt rev kring ön.

  **The Passage
  Ett sund som separerar Waigeo från Gam som är inte mer än 20 meter brett på sina platser men genomströmningen av näringsrikt vatten gör att det grunda sundet har ett fantastiskt rev att snorkla på.

  **Gam
  Vi tar en dinghy- tur genom ett träsk/lagun där vi ser fågel- och marint liv. På land jagas det fortfarande Papuanska vildsvin av lokalbefolkningen ofta barfota med spjut.

  **Fam
  Fantastisk snorkling och dykning. Vi besöker en liten "homestay" för att inhandla middagen bestående av nyfångad fisk.

  **Alyui bay
  En djup vik med tjock vegetation hela vägen ner till strandkanten. Vi hittar fantastisk snorkling, en pärlfarm samt en djup ravin där man på morgonen kan se kakaduor, hornbills och små, unga fåglar av alla dessa slag.

  **Kawe
  Eagle Rock utanför Kawe har ett stort antal mantor som vi kommer försöka snorkla med. Det finns möjlighet till att se en eller annan revhaj i det blå.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

  Observera att vår färdrutt i Raja Ampat kan variera beroende på vind, väder och havsförhållanden.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-10-282024-11-1620Båtresa i Raja Ampat och Bali, IndonesienFullbokad, väntelista54 700:-Boka på väntelista
2024-11-112024-11-3020Båtresa i Raja Ampat och Bali, IndonesienFullbokad, väntelista54 800:-Boka på väntelista
2024-11-242024-12-1320Båtresa i Raja Ampat och Bali, Indonesien
Boka senast 30 juni 2024
554 700:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm