Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Rundresa i Japan

Spännande rundresa i Japan 

Följ med på vår rundresa till det spännande landet i öster, Japan. Vi börjar med några dagar i huvudstaden Tokyo där vi kan inleda resan med att njuta av den japanska maten och storstadspulsen. Efter några dagar tar vi Shinkansen till Kanazawa där vi bland annat kan besöka den vackra japanska trädgården Kanrokuen eller matmarknaden Omicho. 

Gruppresan fortsätter till Hiroshima där ett besök till atombombsmuseet visar på konsekvenserna av den första atombomben som släpptes över Japan 1945. Med tåg rullar vi vidare till Beppu och njuter av varma bad och varma källor. Vi tar oss sedan till Himeji för att besöka en av de äldsta ännu existerande byggnader från medeltida Japan.

Rundresan fortsätter till världsarvstaden Kyoto där vi kan njuta av inte mindre än 17 olika världsarv bland andra Kinkaku-ji eller stenträdgården. Efter upplevelsefulla dagar når vi slutdestinationen Tokyo. Passa på att njuta av maten, shoppingen, atmosfären och pulsen innan resan går mot sitt slut och vi tar flyget tillbaka till Sverige igen.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar, cirka 7 000 - 10 000 kronor

Höjdpunkter

 • Den japanska kulturen, folket och maten
 • Tokyo och alla dess upplevelser
 • Kanrokuen i Kanazawa
 • Bad i Beppo
 • Världsarven i Kyoto, Hiroshima och Himeji

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare

Dagsprogram

 • Dag 1-4: Flyg till Japans huvudstad Tokyo

  Resan inleds med flyg till Japans huvudstad, metropolen Tokyo. Vi landar i storstaden dagen efter och åker direkt till vårt boende i den småstadsaktiga stadsdelen Yanaka. Stortokyo är med sina 38 miljoner invånare största storstadsområdet i världen, men då räknar man in angränsande städer som exempelvis Yokohama med sina nästan fyra miljoner. Centrala Tokyo består av 23 stadsdelskommuner och har knappt nio miljoner. Vi har två dagar i Tokyo för att acklimatisera oss lite och börja se oss omkring men också att ta oss an den japanska maten som exempelvis sushi på en Kaiten Sushi (rullbandssushi), yakitori på en izakaya eller varför inte japanernas favorit ramen, som finns överallt. Vi får även tid för att vänja oss vid tidsskillnaden, att man kör på fel sida av vägen samt att nästan alla är så vänliga och artiga.

 • Dag 5-8: Kanazawa och Hiroshima

  Vi tar Shinkansen till Kanazawa som ligger 2,5 timme bort och på västkusten. Till lunch kan man, som för alla resdagar, köpa med sig en s.k. ekiben på stationen innan avresa. Kanazawa och Kyoto var de två största städerna i Japan som inte blev sönderbombade i slutet av andra världskriget så en del av den gamla staden finns kvar. Kanazawas största besöksmål är den japanska trädgården Kanrokuen. Kanrokuen rankas som en av Japans tre finaste trädgårdar, många hävdar att det är den allra finaste. Besök gärna Omicho matmarknad, samurajdistriktet Nagamachi, geishadistriktet Higashi Chaya, ninjatemplet samt 21st Century Museum för modern konst. Alla platser lätta att nå med buss.

  Efter Kanazawa åker vi vidare till Hiroshima där världshistorien ändrades i augusti 1945 med den första av de två atombomber som släpptes över Japan. Konsekvenserna av en ganska liten atombomb blir skrämmande tydlig med ett besök på atombombsmuseet i fredsparken. Det finns också tid för att åka spårvagn till färjan som går till ön Miyajima med sin berömda toori (en tempelport i vattnet och Japans mest fotograferade sevärdhet) och sina tempel m.m. Hiroshima är också välkänd bland japanerna för sin version av maträtten okonomiyaki, väl värd att pröva.

 • Dag 9-12: Tåg till Beppu och Himeji

  Nästa tågresa går söderut till Beppu, som ligger på Japans tredje största ö Kyushu, berömd och älskad för sina varma bad (i vatten eller nedgrävd i sanden) samt sina varma källor i bergen ovanför staden.

  Efter tre nätter i Beppu och många chanser till varma bad bland annat. på vårt boende åker vi tåg norrut igen till Japans gamla huvudstad Kyoto där vi bor i tre nätter. Där finns det möjlighet att göra en gemensam utflykt till staden Himeji som ligger cirka en timme med tåg från Kyoto. Himejis största sevärdhet är det stora vita träslottet (kallad den vita hägern) som är en av de äldsta ännu existerande byggnaderna från det medeltida Japan. Det ligger lite i utkanten av staden men ändå på lätt gångavstånd från järnvägsstationen. Ett besök där kan även kombineras med ett i den fina anslutande trädgården Kokoen.

 • Dag 13-19: Världsarvstaden Kyoto, Tokyo och flygresa hem

  Kyoto har inte mindre än 17 världsarv och mängder av andra sevärdheter till vilka man tar sig med stadsbuss eller hyrd cykel. Skulle man känna sig nöjd med Kyotos sevärdheter efter ett par dagar kan man välja att med tåg ta sig till Nara och världens största träbyggnad, templet Todaiji. På tågresan till Nara kan man kliva av vid den kända helgedomen Fushimi Inari med de oändligt många tempelportarna som leder upp till det. Det går också att med tåg och buss ta sig till det fascinerande MIHO-muséet utanför Kyoto som ligger insprängt i berget eller med tåg till Bambuskogen i Kyotos förort Arashiyama.

  Vår rundresa avslutas med tåg tillbaka till Tokyo på eftermiddagen. Ditt Japan Rail-pass kommer att ha fortsatt giltighet till och med avresedagen så egna utflykter kan göras om man så vill. Ta exempelvis tåget till tempelstaden Nikko, till Kamakura för vandring till många små tempel på landsbygden eller till närheten av berget Fuji för chansen att se mer av det.

  Tidig kväll dag 18 tar vi farväl av centrala Tokyo och åker ut till flygplatsen för att hoppa på nattflyget tillbaka hem igen, där vi landar nästa dag.

 • Med reservation för ändring av färdvägen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-09-292024-10-1719Rundresa i JapanFullbokad, väntelista46 000:-Boka på väntelista
2024-10-202024-11-0719Rundresa i Japan
Boka senast 30 juli 2024
Mer än 545 900:-Boka
2025-04-062025-04-2419Rundresa i Japan
Boka senast 31 augusti 2024
Mer än 545 900:-Boka