Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Zimbabwe till Kenya

Resa: Zimbabwe – Kenya. Äventyr, safari & besök på Zanzibar

Missa inte denna äventyrsresa i Afrika. Resan börjar med flyg till Zimbabwe och därifrån åker vi till Victoriafallen, Zimbabwe för några dagars äventyr där du bland annat kan hoppa bungjyjump över Zambezifloden.

Äventyrsresan fortsätter sedan norrut till Malawi för vackra dagar längs med Malawisjön tills vi kommer till Tanzania. I Tanzania åker vi till Zanzibar för att upptäcka Stone Town och njuta av öns vackra stränder. På safariresan åker vi även till Ngorongorokratern som även kallas för Edens Lustgård.

När vi kommer till Kenya så fortsätter äventyret när vi åker till Masai Mara för mer safari och även får chans att möta massajerna som bor i området. Resan avslutas i Nairobi med flyg hem till Sverige. Den här resan är andra etappen av långresan Sydafrika-Kenya.

Du kan kombinera denna resa med Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 200 USD
 • Ngorongorokratern ca 1 800 kr
 • Dricks till chaufförer på safari
 • Fickpengar ca 12 000 - 17 000 kr, om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. bungyjump eller forsränning så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

Höjdpunkter

 • Forsränning & bungyjump vid Victoriafallen
 • Malawisjön
 • Zanzibar
 • Stone Town
 • Ngorongorokratern
 • Masai Mara
 • Zanzibar

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige - Zambia, Lusaka & Victoriafallen

  Vi landar i Zimbabwe, nära Victoriafallen där vi möter resten av gruppen. Vi stannar i fyra dagar vid de spektakulära fallen och som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden.

 • Vecka 2: Zambia - Malawi, resa vid Malawisjön

  Vi åker norrut genom Zambia genom det gröna landskapet till Chipata där vi stannar en natt innan vi tar oss in i det kuperade och vackra Malawi. Vi gör ett kort stopp i huvudstaden Lilongwe innan bussarna tar oss till Malawisjöns södra del för några avkopplande dagar i solen.

 • Vecka 3: Från Malawi till Tanzania. Mikumi nationalpark, Dar es Salaam

  Resan fortsätter norrut längs sjön till Chitimba. En populär aktivitet är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt. På vår väg mot Dar es Salaam åker vi genom Mikumi nationalpark där djurlivet är rikt så plocka fram kameran för att ta minnesvärda bilder. Framme i Dar es Salaam väntar ett dopp i Indiska Oceanen.

 • Vecka 4: Tanzania - besök på Zanzibar, Stone Town och lata dagar vid vacker strand

  Efter en båttur från Dar el Salaam kommer vi till den kryddiga ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi bor ett par nätter strax utanför Zanzibars huvudstad Stone Town och har gott om tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Vi kan gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Vistelsen på Zanzibar avslutas med några dagar längs kritvita stränder och i turkost vatten. Tillbaka på fastlandet kliver vi på bussarna igen och åker mot Arusha. Längs vägen skymtar vi förhoppningsvis Kilimanjaros snötäckta topp borta i horisonten.

 • Vecka 5: Tanzania - Safari i Ngorongorokratern. Kenya - Safari i Masai Mara. Hemresa till Sverige

  Vi rullar in i Ngorongorokratern, av många kallad Edens lustgård. Här erbjuder vi en safaritur (ingår ej) i den fantastiska miljön nere i kratern, som med sitt rika växt- och djurliv blir en spännande upplevelse. Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla tillsammans vidare till Nairobi. Här kan vi njuta av storstadspuls och shoppa de sista souvenirerna innan hemresan. Det har blivit dags att säga hejdå till varandra för denna gång och ta sig ut till flygplatsen och vidare hem till Sverige.

  Du kan kombinera denna resa med Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

 • Med reservation för ändring av färdplan

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 • Aktiviteter på resan

  Här får du uppslag och information om spännande aktiviteter som går att göra under resan (förslagen och prisuppgifterna är ungefärliga och kan ändras):

  Zimbabwe
  Helikopter över Victoriafallen

  ”Zambezi Spectacular flight” omfattar den traditionella " Flight of Angels " som sedan fortsätter nedströms för en spännande resa över Batoka klyftan.
  Flygtid ca 26 min.

  Pris 284$

  "Flight of Angels " är en fantastisk resa över en 1700 meter stor ridå av vatten längs Zambezifloden och Zambezi National Park. Flygtid ca 13 min.

  Pris 150$

  Bungee Jump

  Bridge swing solo
  Kliv av Victoria Falls Bridge i Batoka klyftan över den mäktiga Zambezifloden i upprätt läge för ett 80 meter fritt fall för att sedan bli en mänsklig pendel.
  Pris 160$

  Bungee jump Solo jump
  Den ursprungliga och slutliga spänningen! Platsen är oslagbar - framför den största ridå av fallande vatten i världen.
  Pris 160$

  Big air experience: Bungee, Swing & slide combo
  Det bästa, enormt rabatterade äventyret i Victoria Falls. Kombinera en Bungee Jump, Bridge Swing och Bridge Slide
  Pris 295$

  Low water rafting Aug-dec
  När lågvatten säsongen drar igång växer flodens intensitet. Detta är forsränningens flaggskepp och har de bästa whitewater forsarna i världen.
  Pris 160$

  Zanzibar
  Prison Island tour halvdagstur ca 3 timmar
  Snorklingsutrustning, mineralvatten och lunch ingår.
  Pris 50$

  Spice tour
  Rundvandring på en kryddgård, lukta och smaka på olika kryddor.
  Lunch ingår.
  Pris 35$

  Tanzania
  Safari i Ngorongoro kratern
  Pris 1550 sek

  Kenya
  Luftballong över Masai Mara
  Pris 425$

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-022025-01-0333Zimbabwe till Kenya
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 544 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm