Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Kenya, Tanzania och Uganda

Unna dig en fantastisk resa till Afrika som inleds i Nairobi, Kenya. Därifrån tar vi oss till safariparken Masai Mara. Under två dagar åker vi omkring i safariparken och har chans att få se The Big Five. På resan besöker vi även en massajby innan vi åker söderut.

Resan i Afrika fortsätter till Dar el Salaam och därifrån åker vi vidare till Zanzibar. Först har vi några dagar i Stone Town där vi kan vandra i stadens gränder, besöka fiskmarknad eller åka på utflykt till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Safariresan i Afrika fortsätter med några dagar på en vacker kustresort där du kan ta en drink i solnedgången och njuta av havet och de kritvita stränderna.

Vi tar båten tillbaka till fastlandet och hoppar på vår rosa buss som tar oss till  Karatu som ligger i närheten av Serengeti national park där det finns ett stort djurliv.

Vi kommer fortsätta färden genom Serengeti och åka jäms med södra delen av Victoria sjön till Uganda och vidare till Kampala. Här möter vi upp ett nytt gäng som är med på Bergsgorillaresan i Uganda. 

Tillsammans fortsätter vi sedan till Lake Bunyonyi för sol och bad och vidare till Bwindi NP. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Safariresan går vidare till Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park där vi campar för natten. I parken får du följa med på safari för att se elefanter, vårtsvin och spännande fåglar. Du får också åka båt på Kazinga Channel. Här finns goda chanser att fotografera flodhästar, krokodiler, bufflar och elefanter som svalkar sig i vattnet. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak. De sista dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa.

Missa inte den här kombinationen av Rosa Bussarnas två mest populära resor!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 150 USD (Kenya, Tanzania och Uganda)
 • Dricks till lokala guider/chaufförer
 • Fickpengar ca 5 000-9 000 kr, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning, snorkling eller forsränning

Höjdpunkter

 • Masai Mara
 • The Big Five
 • Ngorongorokratern
 • Kryddtur
 • Sol, bad och dykning på Zanzibar
 • Strosa i Stone Towns gränder
 • Bergsgorillorna i Bwindi NP
 • Lake Bunyonyi
 • Queen Elisabeth NP
 • Forsränning på Nilen
 • Flodtur på Kazinga Channel
 • Lake Mburu NP

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1-6: Resa: Sverige-Kenya. Nairobi & safari i Masai Mara

  Resan startar med flyg till Nairobi i Kenya där ifrån tar vi oss direkt till vår camping i Naivasha. Nästa dag har de som vill möjlighet att cykla i Hells gate eller bara njuta av miljön. Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. Vi gör ett kortare fotostopp här. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen. Nästa morgon åker vi på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen, sedan åker vi vidare till Nairobi och övernattar vi på bussen sen fortsätter vårt äventyr.

 • DAG 7-9: Resa till Tanzania

  Nästa morgon kör vi mot Tanzania och kan njuta av den storslagna naturen (bland annat Mount Meru) utanför bussfönstret när vi rullar framåt. Vi kommer bo på bussen på campingplatsen strax utanför Moshi. Härifrån rullar vi mot Indiska oceanen, ett fotostopp vid Kilimanjaro, innan vi kommer fram blir det en övernattning på vägen.

 • DAG 10-12: resa till Zanzibar & Stone Town

  Vi tar båten från Dar es Salaam till Zanzibar, där vi kommer bo på hotell i utkanten av Stone Town. På Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Vi kan göra en historisk stadstur i området, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. När kvällen sedan kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången.

 • Dag 13-18: Zanzibar och här blir det sköna dagar på en vacker strand

  För att se lite mer av vackra kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa på ön med några avkopplande dagar och det kommer finnas goda möjligheter till både till dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att ta båten tillbaka till fastlandet och vidare transport mot Serengeti. Här finns goda möjligheter att se lejon, geparder, hyenor och schakaler. Vi fortsätter genom Serengeti till Victoria sjön.

 • Dag 19-23: Resa: södra Victoria sjön till Uganda och Kampala

  Vi rundar södra delen av Victoria sjön och tar oss in i Uganda och till huvudstaden Kampala

 • Dag 24-29: Lake Bunyoni och bergsgorillorna i Bwindi NP

  En ganska så lång kördag från Kampala till Lake Bunyoni genom afrikanskt landskap väntar oss. Vi kommer korsa ekvatorn men stannar inte den här gången utan tar stoppet på tillbaka vägen. Väl framme vid vulkansjön Bunyoni får vi några dagar att njuta av sol och bad. Härifrån kommer vi att göra vårt besök till gorillorna i Bwindi NP. Vi går tillsammans med en så kallad ranger och en guide. Det kan ta upp till några timmar innan vi hittar gorillorna men vi lovar att det är värt det. Bergsgorillorna kan leva upp till 50 år och väga ca 200 kilo. De är sociala djur och lever i grupp med 5-50 andra gorillor. En grupp består oftast av ledaren, en silverrygg, och hans tre eller fyra fruar samt yngre gorillor i varierande ålder. Det uppskattas att det endast finns omkring 650 bergsgorillor kvar i hela världen och vi kommer att få träffa på några av dessa fantastiska djur. Vi tillbringar ca en timme med gorillorna, på bara några meters håll, och det är en upplevelse som blir ett minne för livet. Vi åker tillbaka till Lake Bunyonyi som ligger i sydvästra hörnet av Uganda. Sjön ligger på 2 000 meters höjd och landskapet runt omkring är helt fantastiskt. Vid sjön stannar vi för sol och bad. Här kan du även paddla traditionell träkanot. För de som vill finns det möjlighet att göra en båttur på sjön.

 • Dag 30-31: Besök till Queen Elisabeth Park, flodtur på Kazinga Channel, safari och Lake Mburu NP

  Vi rullar in i Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park och det blir vår campingplats för natten. På vår väg in i parken kan vi kanske få syn på elefanter, vårtsvin eller några av de 100-tals olika fågelarter som finns här. På förmiddagen beger vi oss ut på en båttur på Kazinga Channel som är förbindelsen mellan Lake George och Lake Edward. Här finns goda möjligheter att fotografera flodhästar, krokodiler, mängder av fåglar och eventuellt bufflar eller elefanter som svalkar sig i vattnet. Vi fortsätter med ytterligare några timmars safari innan vi lämnar parken. Vi tar oss söder ut till lake Mburu och stannar för natten i national parken. Dagen efter finns möjlighet till cykeltur, safari tur i parken, fågelskådning mm.

 • Dag 32-34: Ekvatorn och Jinja

  Vi lämnar vildmarken och på vägen mot Jinja stannar vi för ett fotostopp då vi korsar ekvatorn för andra gången. I Jinja ges det möjlighet till att prova på forsränning på Nilen för er som är sugna på mer äventyr. Ni som inte vill prova på forsränning kan i stället köra fyrhjuling, rida, paddla kayak eller spendera de sista dagarna inne i Jinja, strosa omkring inne i byn eller besöka Nilens källa.

 • Dag 35-36: Hemfärd

  Efter några dagar är det dags att säga adjö för denna gång. Hemfärden går med flyg från Entebbe tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Uganda. Kontakta oss i så fall.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm