Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Grekland & Kroatien

Vi erbjuder en vacker bussresa från Grekland till Kroatien. Följ med på Rosa Bussarna sommarresa och njut av sol och bad, vackra kloster, god mat och spännande kultur. Tillsammans utforskar vi allt från badvikar till historiska platser.

Bussresan inleds med ett spännande besök i Meteora som är känt för sina vackra kloster. Vi solar och badar i semesterorten Halkidike innan vi fortsätter norrut. När vi når Makedonien stannar vi till vid Lake Orhid ett par dagar. Resan rullar vidare till Albanien där vi upptäcker Tirana.

Följ med på vacker bussresa i södra Europa, från Grekland till Kroatien!

 

Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats.

Missa inte sommarens glassigaste resa i Europa!

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar cirka 6 000-8 000 kr

Höjdpunkter

 • Sol & bad i Grekland
 • Meteora
 • Albanien
 • Montenegro
 • Kotorbukten
 • Mostar
 • Dubrovnik
 • Split

Dagsprogram

 • Följ med på vacker bussresa i södra Europa, från Grekland till Kroatien!
  Vi erbjuder en vacker bussresa från Grekland till Kroatien. Följ med på Rosa Bussarna sommarresa och njut av sol och bad, vackra kloster, god mat och spännande kultur. Tillsammans utforskar vi allt från badvikar till historiska platser.

  Bussresan inleds med ett spännande besök i Meteora som är känt för sina vackra kloster. Vi solar och badar i semesterorten Halkidike innan vi fortsätter norrut. När vi når Makedonien stannar vi till vid Lake Orhid ett par dagar. Resan rullar vidare till Albanien där vi upptäcker Tirana.

  Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats.

  Missa inte sommarens glassigaste resa i Europa!

 • Vecka 1: Sverige-Grekland, Chalkidike & Meteora, Makedonien, sjön Orhid

  Äventyrsresan inleds med flyg till Grekland och Thessaloniki. Vi fortsätter Halkidike, grekernas eget semesterparadis, för sköna dagar vid Egeiska havets kristallklara vatten. Njut av vackra stränder, god mat, goda viner och vacker natur. Resan fortsätter i Grekland till ett väldigt speciellt klosterområde som heter Meteora. Området består av ett antal kloster som är byggda på och i berg av sandsten. Meteora betyder ”hängande i luften” och det är precis vad Meteora med sina grekiskortodoxa kloster gör, vackert belägna på toppar i bergen. Klosterområdet är en av Greklands mest spektakulära sevärdheter och finns idag på UNESCO:s världsarvslista. Det finns möjlighet att gå guidade turer och besöka de olika klostren men du bör inte lida av höjdskräck. Vi tar oss från höga höjder till en av Europas djupaste sjöar, Ohridsjön, som ligger på gränsen mellan Makedonien och Albanien. Här slår vi läger några dagar för avkoppling. Ta ett dopp i det klara vattnet och passa på att vandra i den vackra naturen innan vi rullar vidare.

 • Vecka 2: Albanien, Tirana. Montenegro, Budva & Kotorbukten. Kroatien, Dubrovnik och Bosnien-Hercegovina, Mostar

  Nästa land att besöka blir ett av Europas tidigare mest slutna länder, Albanien, och huvudstaden Tirana blir vårt mål. Tirana är en vacker stad med ett livligt nattliv och här hittar du gott om bra restauranger som serverar bra och billig mat. Staden är ett möte mellan Europa och Orienten och det finns många fina byggnader som vittnar om stadens historia. Resan går sedan vidare in i Montenegro. Landet har en fantastisk natur och här hittar du Europas sydligaste fjord och den vackra Kotorbukten. Här gör vi ett stopp i badorten Budva för sol, bad och lata dagar. Vi fortsätter sedan in i Kroatien och till världsarvstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet, sina fantastiska byggnader samt den upp till sex meter tjocka och nästan två km långa ringmuren som omger staden. Strosa längs Stradun (huvudgatan) i gamla stan och ta del av ett myllrande folkliv eller promenera i de trånga gränderna som tar dig upp jämsides med hustaken och bjuder på en fantastisk utsikt. På kvällen öppnar pubarna och barerna så då kan du ta en drink på någon mysig krog innan natten blir till dag. Nästa stopp på resan blir Bosnien-Hercegovina och staden Mostar. Mostar är mest känd för att vara en av landets mest attraktiva turistorter och för de hårda strider som pågick där mellan kroater och bosniaker under Bosnienkriget. Bron Stari Most, som sprängdes i kriget, är numera uppbyggd som är ett led i enandet folkslagen emellan.

 • Vecka 3: Kroatien, Split

  Resan går mot sitt slut och slutdestinationen Split. Split är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och här finns ett överflöd av romersk arkitektur. Ett tips är ett besök till Diocletianus palats eller vandra upp till skogsparken Marjan där du får uppleva Split från ovan. Njut av sista kvällen i Kroatien på någon av de mysiga restauranger eller barer som kantar många av stadens gator innan det är dags att att borda flyget hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal hemreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då till Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga till annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta