Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Jordanien och Israel

Oförglömlig resa till Jordanien och Israel!

Följ med på en resa genom två av de mest betydelsefulla länderna i Mellanöstern, Jordanien och Israel. Få platser på jorden väcker passionen på det sätt som Israel gör, den hisnande skönheten i berg och dalar, den kusliga stillheten i Döda havet, den mångfärgade kanjonen Makhtesh Ramon och de gamla murarna och vägarna i Nasaret och Jerusalem. Muslimer, kristna och judar som bor här går igenom alla aspekter av livet.

Men det finns också många sätt att koppla av, allt från barerna och stränderna i Tel Aviv och Haifa till vingårdarna i Galileen Jordanien som är ett betydelsefullt resmål för resenärer som är intresserade av historia, till naturområden och välbefinnande. Vi tar dig genom staden Petra och många fantastiska platser och lär er mer om landets historia. För den nyfikna besökaren misslyckas Israel och Jordanien aldrig att lämna ett avtryck som dröjer kvar länge efter hemresan.

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 5 000 - 8 000 kr
Dricks  xxx

Höjdpunkter

Klippstaden Petra
Bad i Döda och Röda havet
Ökentur med jeep i Wadi Rum
Aqaba
Jerusalem
Via Dolorosa
Jericho - världens äldsta bebodda stad
Tel Aviv

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg från Sverige

  Resan startar med flyg från Sverige.

 • Dag 2: Stadstur i Amman, Mujib-dalen, Petra

  Efter frukost kommer vi att besöka Amman, tidigare känd som Philadelphia, en av städerna i den romerska decapolis. Vi kommer att besöka teatrar, kolonnader, Hercules templet, det arkeologiska museet och folkloremuseet, samt nya Amman. Sedan reser vi vidare mot Petra och vi kommer att följa kungarnas väg. Vägen följer den forntida antagna vägen för hebreerna som leddes av Moses under uttågen. En 200 km lång rutt med fantastisk utsikt över Jordandalen och Döda havet. Vi kommer att njuta av ett stopp i Mujib-dalen, Mujib är känt för sitt naturreservat och dess exceptionella kanjon. Här genomför vi en kortare vandring innan vi reser vidare mot Petra. Välkomstmiddag
  Övernattning i Petra 3* hotell, BB -basis.

 • Dag 3: Stadsvandring i Petra

  ‘’Pink City", vi har en hel dag för att utforska denna fantastiska plats klassificerad på
  UNESCO: s världsarvslista. Petra ligger söder om Amman och är ett arv från naabateerna, en hårt arbetande arabisk nation som bosatte sig i södra spetsen av Jordanien för mer än 2000 år sedan.

  Denna förlorade stad är känd för sin raffinerade kultur, sin majestätiska troglodyte arkitektur och sitt geniala bevattningssystem och förtrollar besökare från hela världen. Vi har en hel dag på oss att vandra och upptäcka denna förtrollande plats.
  Övernattning i Petra 3* Hotel, BB-basis.

 • Dag 4: Petra, jeeptur i ökenstaden Wadi rum

  Efter frukost reser vi till Wadi Rum, den mångfärgade öknen, den största och mest majestätiska av de jordanska öknarna. Under en två timmars utflykt med fyrhjulsdrivna jeepar kommer vi att ta del av denna hisnande och tidlösa plats som har lämnats nästan orörd. En monolitisk bergslabyrint sträcker sig från marken till över 1700 m i höjd. Vandrare kommer att uppskatta lugnet i de oändliga utrymmena; utforska kanjonerna och de andra fantastiska skatterna i denna stora öken. Vi kommer att spendera natten i ett traditionellt Beduintält. Beundra solnedgången innan ni njuter av en magisk beduinkväll med traditionell Zarb-middag.
  Övernattning i camp - Beduintält - HB-basis eller liknande.

 • Dag 5: Aqaba, Röda havet

  Idag är det dags för oss att lämna öknen och åka tillbaka till staden. Efter frukost reser vi vidare till Aqaba vid Röda havet. Här har vi två dagars ledig tid för att njuta av en avkopplande tid i staden, små kaféer och restauranger med terrasser. Aqaba är välkänt för sin färska fisk, sina vackra marknader och leende jordanier. Passa på att njut av denna fantastiska stad. Ett besök i souken är väl värt att göra, och utgör även en perfekt plats för att handla hem de sista souvenirerna eller bara fylla på förrådet med alla olika sorters oliver och kryddor.
  Övernattning i hotel, BB-basis.

 • Dag 6: Aqaba på egen hand

  Idag har vi en fri dag att utforska Aqaba på egen hand.
  Övernattning på hotell, BB-basis.

 • Dag 7: Aqaba, Wadi Araba, Döda havet

  Efter frukost reser vi till Döda havet för en halvdag vid ett 4* hotells privata strand. Vi reser
  via vägen till Wadi Araba, en mycket vacker resa mellan sanddynerna och kullarna där går att ta mycket vackra bilder. På eftermiddagen har vi tillgång till ett hotells privata strand. Döda havet är den lägsta punkten på jorden, 1306 fot under havsytan. Du kommer att dra nytta av den konstiga men läckra upplevelsen att "flyta" på ytan av dessa vatten, nio gånger mer salt än havsvatten. Njut av solnedgången innan vi avnjuter en gemensam middag vid vårt hotell.
  Övernattning i 3 * Dead Sea hotel eller liknande, HB-basis.

 • Dag 8: Döda havet, Allenbybron (gränsen till Israel ), Jericho, Jerusalem

  Idag kommer vi att ge oss av tidigt, och vår frukost kommer därför vara ‘’to-go’’ och förtäras i bussen på väg till gränsen. Vi korsar gränsen vid Allenby-bron. Besöker Jericho, den äldsta staden i världen, stannar vid Frestelsens berg och Sycamore Tree. Därefter fortsätter vi resan och stannar sen vid Frestelsens berg. Vi besöker Qumran, platsen där Döda havsrullarna upptäcktes. Fortsätter till Jerusalem för övernattning.
  Övernattning i 3* Jerusalem hotell eller liknande, BB-basis.

 • Dag 9: Jerusalem

  Efter frukost börjar vi vår dag i Jerusalem med en panoramautsikt över Jerusalem, från toppen av Scopus-berget. Sedan åker vi nerför berget förbi den bibliska trädgården i Getsemane, Church of All Nations och Kidron Valley som rymmer monumentala judiska gravar. I det judiska kvarteret ser vi Cardo, den bysantinska tidens huvudgata i Jerusalem. Vi stannar vid den heliga västra muren för att placera en bönanteckning mellan murens gamla stenar. Turen följer en del av Via Dolorosa till den fantastiska kyrkan. Här ser vi platsen för Kristi korsfästelse och hans grav. Vi avslutar dagen med en promenad genom den gamla stadens basar och åker sedan tillbaka till hotellet för övernattning.
  Övernattning i 3* Jerusalem hotell eller liknande, BB-basis.

 • Dag 10: Jerusalem, Bethlehem, Herodian Mountain, Jerusalem

  Efter frukost åker vi mot Betlehem, Vid ankomsten stannar vi vid Manger Square och går in i den historiska Födelsekyrkan. Silverstjärnan på grottgolvet markerar platsen för nativety.
  Njut av kyrkans arkitektoniska drag, de många konstverken och se en del av det ursprungliga mosaikgolvet. Härifrån fortsätter turen till kyrkan St. Catherine. Turen går under kyrkan in i de gamla grottorna för att se altare och gravar. Det var här St. Jerome översatte den hebreiska bibeln till latin. Vi lämnar Betlehem och åker förbi Shepherds Field och Ruths bibliska fält innan vi återvänder till Jerusalem.
  Övernattning i 3* Jerusalem hotell eller liknande, BB-basis.

 • Dag 11: Jerusalem-Haifa-Tiberias –Tel aviv

  Denna dag börjar med att vi åker uppför kustvägen och sedan svänger vi av mot dalen Armageddon. Härifrån kan vi se Megiddo. Vi besöker Mt. Precipice och anländer till Nasaret. Här besöker vi den vackra förkunnelsekyrkan och kyrkan St. Joseph. På väg till Galileiska havet passerar vi Kana, där Kristus förvandlade vatten till vin. På avstånd ser vi Mt. of Beatitudes där Jesus höll bergspredikan och stannar i Kapernaum vid stranden av Galileiska havet. Här blir det en båttur med glasbottenbåt. Vi reser sedan mot Kibbuth för ett besök på deras vingård och en vinprovning. Vi anländer därefter till Tel Aviv och avnjuter en avskedsmiddag.
  Övernattning i 3* hotel eller liknande, BB-basis.

 • Dag 12: Tel Aviv på egen hand

  Idag är det en fri dag att njuta av i Tel Aviv. När det gäller världens bästa stranddestinationer förblir Tel Aviv i stort sett okänd. Men dess remsa av skimrande strand, som sträcker sig 14 km längs Medelhavskusten, är denna stads krona. Från den kändisfyllda stranden på Metzitzim Beach i norr, ner till den otroliga Alma Beach som gränsar till Jaffa i söder, samlas en mångsidig uppsättning av Aviviska soljagare dagligen för lysande solnedgångar som
  vänder sig nära det heliga. För er festprissar, har Tel Aviv allt. I detta livliga Medelhavets
  "Manhattan" finns det ingen brist på alternativ för att hitta en fest som passar er smak.

 • Dag 13: Tel Aviv på egen hand

  Fri dag att njuta i Tel Aviv.

 • Dag 14: Tel Aviv, flyg till Sverige

  Efter nästan två veckor full av intryck och upplevelser lämnar vi Israel och flyger hem till norden för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm