Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Peru till Brasilien

Resa till Sydamerika från Peru till Brasilien -Äventyr från Machu Picchu till Copacabana

Passa på att följa med Rosa Bussarna på en äventyrsresa i Sydamerika. Resan börjar med flyg till Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco. Från den gamla inkahuvudstaden tar vi oss till sevärdheten Machu Picchu. Du kan välja om du vill vandra inkaleden, Inca Jungle Trail eller åka tåg till Machu Picchu.

Efter besöket i bergsstaden åker vi till Puno och Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och hälsar på lokalbefolkningen. Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där vi kan cykla på Dödens väg i La Paz, besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni och gruvstaden Potosí.

Rundresan fortsätter genom Argentina och Paraguay till Brasilien

där vi besöker de storslagna Iguazúfallen innan vi rullar för badstopp i Paraty.  Rundresan från Peru till Brasilien avslutas med sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn.

Se längst ner för mer information om du vill vandra Inkaleden till Machu Picchu. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Inkaleden till Machu Picchu 8 000 kr
 • Tågresa till Machu Picchu 4 400 kr
 • Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 200 kr
 • Huayna Picchu 900 kr
 • Fickpengar ca 1 300-1 800 USD

Höjdpunkter

 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu
 • La Paz
 • Saltöknen Uyuni
 • Iguazúfallen
 • Rio de Janeiro
 • Kristusstatyn
 • Copacabana

Dagsprogram

 • Reseinformation
  Viktigt att läsa om du vill vandra Inkaleden till Machu Picchu
  Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

  Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

  När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu.

 • Vecka 1: Resa: Stockholm - Lima, Peru. Cusco, Inkaleden till Machu Picchu (eller annan väg dit) & Aguas Caliente

  Vi flyger via Lima till inkarikets gamla huvudstad Cusco, där vi möter upp resten av gruppen. Därifrån börjar äventyret mot Machu Picchu oavsett om du vandrar eller åker tåg till den storslagna inkastaden uppe i bergen. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Caliente. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cusco.

 • Vecka 2: Puno, Titicacasjön. Bolivia, Copacabana, La Paz & Potosí

  Därifrån går vår resa till Puno vid Titicacasjön. Sjön ligger 3 812 m.ö.h. och är världens högst belägna segelbara insjö. Vi åker ut på sjön för att besöka uroindianerna som lever ute på flytande öar av tortorasäv, innan vi passerar gränsen till Bolivia och Copacabana. Därifrån har vi möjlighet att åka ut på sjön till den för aymaraindianerna heliga Solön. Färden går vidare till Bolivias huvudstad La Paz där vi kan besöka Måndalen, shamanernas marknad och den modige har möjlighet cykla på Dödens väg. Vårt nästa mål blir Potosí där vi bland annat kan besöka silvergruvan som staden är känd för.

 • Vecka 3: Potosí, saltöknen Salar de Uyuni. Argentinga, Salta

  Från Potosí kan vi göra utflykt till den enorma saltöknen Salar de Uyuni. Sedan passerar vi gränsen till Argentina, lämnar de höga höjderna och åker vidare ner mot staden Salta och ett varmare klimat. Där finns det möjlighet att bland annat prova på forsränning.

 • Vecka 4: Paraguay, Asunción. Brasilien, Iguazúfallen

  Färden går neråt genom det stäppliknande Chacoområdet på vägen mot Paraguay och vi stannar till i huvudstaden Asunción. Efter det tar vi oss till Brasilien och Iguazúfallen. Paranáfloden vräker ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall, omgiven av regnskog och med ett fantastiskt växt- och djurliv. Du kan också göra en avstickare in i Argentina och titta på fallen därifrån.

 • Vecka 5: Paraty, Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana, sol & bad

  Vi åker vidare till den lilla hamnstaden Paraty. Här kan du följa med på en båtutflykt med snorkling och bad i den fantastiska skärgården. Slutmålet blir därefter Rio de Janeiro, där kan vi ta linbanan upp till Sockertoppen eller ta oss till Corcovadokullen och se den väldiga Kristusstatyn. Sola och bada på de berömda stränderna Leme, Copacabana eller Ipanema och avsluta resan med dans på pulserande samba- och salsaklubbar innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-182025-01-2438Peru till BrasilienFullbokad, väntelista45 700:-Boka på väntelista
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm