Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nya Zeeland och Australien

Äventyrsresa till Nya Zeeland och Australien 

Rosa Bussarna erbjuder kombinerade aktivitetsresor och äventyrsresor till spännande Australien och vackra Nya Zeeland. Vi börjar resan på Nya Zeeland med olika typer av äventyr i naturen. Du kan välja mellan, guidad fyrhjulingstur till landskapen där filmen Sagan om ringen spelades in, vandring till sjön Tekapo och ett besök i Shepherds Church. I Queenstown finns fler spännande aktiviteter som bungyjumping, paragliding, fallskärmshoppning, giant swing och jetboat.

På resan runt Australien får du hänga med till legendariska resmål och städer som Sydney och spatsera på den berömda stranden Bondi Beach. I den vackra kulturstaden Canberra åker du på rundtur och efter det får du egen tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne som är en smältdegel av olika människor och kulturer. Du kommer även få se Ayers Rock, kallad Uluru på aboriginernas språk, och uppleva naturfenomenet Stora barriärrevet.

Packa ner solglasögonen och häng med på ett vilt äventyr som bjuder på allt från bungyjump och forsränning till glaciärvandringar i häpnadsväckande vacker natur. Om du vill åka på en spännande och äventyrlig kombinationsresa till Nya Zeeland och Australien ska du boka din resa med oss!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar cirka 25 000-35 000 kr

Höjdpunkter

Nya Zeeland

 • Hammer Springs, Kaikoura Peninsula, Lake Tekapo International Dark Sky Reserve
 • Queenstown, Fiordland National Park, Milford Sound, Fox and Franz Josef Glaciers
 • Paparoa National Park, Abel Tasman National Park, Picton, Tongariro National Park
 • Lake Taupo, Geothermal Rotorua, Coromandel Peninsula, Auckland


Australien

 • Guldkusten, Surfers Paradise & Fraser Island
 • Airlie Beach, Stora barriärrevet & Cairns
 • Alice Springs, Ayers Rock & Coober Pedy
 • Flinders Ranges, Canberra & Sydney

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige - Nya Zeeland. Christchurch, Tasman Glacier och Queenstown

  Vår äventyrsresa startar i Christchurch och vi fortsätter direkt till kuststaden Kaikoura som är mest känd för sina valar. Kaskelot är huvudattraktionen om du åker på valsafari. Andra tips är att prova på att fiska i området eller paddla kajak. Resan fortsätter till Hanmer Springs där du njuter av ett dopp i en varm källa och en otrolig utsikt över Hurunui-distriktet. Därefter tar vi oss till Sagan om ringen-landet där vi utforskar Lake Tekapo och besöker den gode herdens kyrka. Resan går vidare till Mount Cook National Park där vi hittar Nya Zeelands högsta berg. Vi vandrar runt The Hooker Valley och Tasman Glacier-området med sina fantastiska blå pooler. Därefter tar vi oss till den fantastiska Southern Lakes-regionen norr om Queenstown.

 • Vecka 2: Nya Zeeland, South Island och Fox Glacier

  Vi tar oss vidare till den vackra Fiordland National Park på Sydön där vi besöker Lake Te Anau. Lite norrut i nationalparken ligger Milford Sound. Ett tips är att ta den mycket uppskattade båtturen i fjorden för att få den perfekta upplevelsen av det storslagna landskapet. Nya äventyr väntar i Queenstown. Välj mellan bungyjump, skärmflygning, fallskärmshoppning, jättegunga, jetbåt, Sagan om ringen-safari och mycket mer. Därefter beger vi oss norrut mot Haast som erbjuder ett rikt fågelliv, vackra stränder och fantastiska laguner. Resan fortsätter längs kusten och målet är Fox Glacier, en av världens mest tillgängliga glaciärer. Passa på att antingen ta en guidad vandringstur på glaciären eller prova en helikoptertur för att se den från ovan. Vi kommer att bo intill en stor lagun och det finns möjlighet till fler vandringar i sagomiljöer.

 • Vecka 3: Nya Zeeland, Paparoa NP, Abel Tasman NP & Tongariro NP

  Äventyret fortsätter längs kusten till Hokitika och den berömda Greenstone-fabriken som tillverkar föremål i jade. Vi når sedan Paparoa Nationalpark och kollar in udda sevärdheter som Pancake Rocks och blåshål. De som fortfarande är sugna på äventyr kan rida, forsränna och paddla kajak. Vi avslutar veckan med två nätter i Marahau. Ta gärna en segeltur längs kusten, gå genom den lummiga kustskogen och simma i kristallklart vatten. Resan på Sydön närmar sig sitt slut och vi tar oss genom vindistrikten i norr till den lilla hamnstaden Picton. Nordön och staden Wellington blir nästa stopp. Det blir inte mycket tid i Wellington men väl värt ett besök är Te Papa National Museum. Innan dagen är slut, har vi har tagit oss till Kapiti Coast, där vi övernattar. Därefter reser vi till Tongariro nationalpark, en plats med gamla vulkaner där vi kan vandra i spektakulära omgivningar.

 • Vecka 4: Nya Zeeland, Nordön, Coromandel, Rotorua och Auckland

  Vi fortsätter norrut till Lake Taupo och de mäktiga Huka Falls där du kan njuta av bungyjump, fallskärmshoppning eller koppla av vid sjön. Därefter tar vi oss till Rotorua, Nya Zeelands geotermiska hotspot där du kan uppleva en maori-hangi, zipline genom träden, eller ta ett dopp i ett polynesiskt spa. Vi fortsätter till Hot Water Beach på Coromandel-halvön. Det finns vackra stränder och tid för bad i Stilla havet. De som tycker att havet är för kallt kan prova en varm källa. Vårt sista stopp i Nya Zeeland blir landets största stad Auckland innan vi flyger vidare mot fler äventyr i Australien.

 • Vecka 5: Australien. Sydney & Canberra

  Äventyret i Australien börjar i Sydney och här kommer vi stanna under några dagar så du har gott om tid på dig att utforska staden. Vi kommer bland annat att få en orienteringstur i Sydney under andra dagen här. Syftet med detta är att ni ska få möjlighet att planera in era två sista dagar som ska spenderas i just här. Vi tar oss vidare till Australiens huvudstad Canberra. I vackra kulturstaden Canberra blir vi erbjudna en rundtur och efter det får vi själva tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne, som är en smältdegel av kultur, sport och spänning. Under två heldagar så har du tid att insupa atmosfären i staden och upptäcka stadens många ansikten.

 • Vecka 6: Australien. Melbourne & Adelaide

  Mellan Melbourne och Adelaide rullar vi längs med kusten genom idylliska landskap, nationalparker och vackra karaktäristiska kuststäder. Vi kommer passera städer som Geelong, Colac, Warrnambool (där du kan se valar om du har tur), den vackra kuststaden Port Fairy, Portland och så stannar vi till för en övernattning i Mount Gambier för en helt unik nattupplevelse, vi kommer nämligen övernatta i ett renoverat gammalt fängelse. Ett besök till Mount Gambier är heller inte komplett utan ett besök till den välkända Blue Lake så missa inte det innan vi fortsätter mot Adelaide. Vi passerar bland annat Australiens längsta flod Murray på vägen.

  Adelaide är en mysig, avslappnad stad men som lever upp under sina många festivaler som hålls där. Här kan du njuta av konst, mat och goda viner. Gör gärna ett besök till det välkända vindistriktet Barossa Valley. Nästa stopp på resan blir i Flinders Ranges, som är södra Australiens största bergskedja. Här i området kan de som vill vandra på någon av vandringslederna kring Wilpena Pound, utforska aboriginsk konst eller bara njuta av naturen och det häpnadsväckande djurlivet med bland annat kängurur, insektsätande fladdermöss, ormar, geckor samt många olika fågelarter.

 • Vecka 7: Australien. Coober Pedy, Uluru (Ayers Rock) & Alice Spings

  Vi rullar vidare norrut till världens opalhuvudstad Coober Pedy. Här kan det bli så varmt som 45 grader i skuggan, därför har man byggt husen under marknivå och vi kommer att bo på ett sådant underjordiskt vandrarhem de kommande dagarna. Här erbjuds vi en tur genom Coober Pedy och senare ges tillfälle att leta efter opaler. Dagen efter blir en lång kördag tills vi når Kata Tjuta nationalpark och blir belönad med en sagolikt vacker solnedgång över Uluru (även känd som Ayers Rock) innan vi slår läger för natten.

  Morgonen efter startar vi tidigt för en ca 10 km vandring runt det naturliga underverket Uluru. Uluru är en 500 miljoner år gammal sandstensmonolit och en av Australiens mest kända naturliga ikoner. Resan fortsätter och på vägen till Alice Springs stannar vi och dricker smoko (morgonte) i Stuarts Well med Dinki, den sjungande och pianospelande dingon. I Alice Springs, som är hjärtat i centrala Australien, möts vi av ett spännande landskap bestående bland annat av oändliga ökenlandskap och avlägsna aboriginska samhällen. Här väntar några fria dagar och det finns massvis med saker att göra. Västerut längs MacDonnell Ranges finns exempelvis Flynns Grave, Ellery Creek Big Hole, Glen Helen Gorge och för nattliv besöker du Bojangles Saloon & Dining Room.

 • Vecka 8: Australien. Alice Springs, Undara Lava Tubes & Cairns

  Vi lämnar Alice Springs och fortsätter norrut på Stuart Highway och efter en övernattning stannar vi till på Devils Marbles. Passa på att kolla in klippformationerna som kallas Karlu Karlu av de lokala aboriginerna. Dagen efter kommer vi ha den längsta kördagen på resan så sätt dig bekvämt medan vi rullar vidare. Vi kommer korsa gränsen in till Queensland och vi besöker gruvstaden Mount Isa, (världens största stadskommun till ytan sett) och här hittar vi Mount Isa Mines, som är en av de mest produktiva enskilda gruvorna i världen.

  Vi övernattar in Hughenden som ligger vid floden Flinders. Undara Lava Tubes, blir nästa stopp. Undara Lava Tubes är världens största lavatunnlar. De bildades för 190 000 år sedan i samband med ett vulkanutbrott. Tjugotre kubikkilometer lava rann ut ur vulkanen och färdades längs floder mot bukten Gulf of Carpentaria. Närkontakten med det strömmande flodvattnet gjorde att enorma cylinderformade tunnlar bildades samtidigt som lavan svalnade. Eruptionen beräknas ha pågått i tre månader. Detta är ett mycket fascinerade område med sällsynt flora och fauna och du har möjlighet att vandra i dessa speciella lavatunnlar. Vi avslutar denna vecka med huvudstaden i Queensland, Cairns. Cairns är den bästa utgångspunkten för turer ut till världens största barriärrev, Stora barriärrevet. Revet sträcker sig över ett område på ca 2 000 km och syns till och med från rymden. Med sina vackra gyllene sandstränder, prunkande regnskog och närheten till Stora barriärrevet blir Cairns området som har allt. Prova Skyrail Cableway, Kuranda Scenic Railway, forsränning, bungyjumping, fallskärmshoppning, gör ett besök till Daintreeskogen eller ta en tur på The Flying Leap innan vi måste lämna området.

 • Vecka 9: Australien. Airlie Beach, Capricorn Caves & Harvey Bay

  Airlie Beach, porten till Whitsundayöarna och partyälskarnas himmelrike blir nästa stopp. Men det är inte bara fest här utan det finns massvis av spännande äventyr och utflykter du kan ägna dig åt också. Gör en ökryssning, åk på en fiskeresa, prova på dykning, segling eller snorkling i Stora barriärrevet och njut av dagarna här. Vi tar Bruce Highway till Rockhampton och gör ett besök till Capricorn Caves, ett unikt grottsystem som ligger inne i en limestoneklippa och i Stora barriärrevet. Under kvällen kommer vi ha möjlighet att få en guidad tur i detta fantastiska grottsystem. Morgonen efter fortsätter vi till Harvey Bay som är porten till bland annat Fraser Island, en helt fantastisk ö som är det enda stället i världen där regnskog växer i sand. Från Harvey Bay finns det möjlighet att göra fler utflykter samt kryssningar. Prova på att köra fyrhjulingar eller kanske ta en fisketur innan vi fortsätter.

 • Vecka 10: Australien-Sverige. Guldkusten, Surfers Paradise, Sydney & Bondi Beach

  Vi tar oss vidare till Guldkusten. Här finns det massa roliga saker att hitta på. Du kanske vill ta dig en surflektion i Surfers Paradise, skärmflyga över vattnet eller njuta av utsikten från Q (världens högsta bostads- och semestertorn). Det finns också många nöjesfält att besöka i området, som Sea World, White Water World och Movie World. Via Coffs Harbour tar vi oss till sist till slutdestinationenb och vi avslutar äventyrsresan där vi började, nämligen i Sydney.Här får ni två hela dagar. Missa inte att besöka hamnbron, operahuset och berömda Bondi Beach. Ett annat tips är att ta en dagstur till Blue Mountains eller till vindistriktet Hunter Valley. Resan går mot sitt slut och det är dags att säga hejdå till The Land Down Under och hoppa på flyget hem till Sverige.

 • Reseledare

  Resan i Nya Zeeland Resan leds av en engelsktalande nyzeeländare. I Australien leds resan av en svensk reseledare.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Matlag

  Precis som på våra traditionella bussresor hjälper vi till med matlagningen på denna resa, efter ett rullande schema. Vi sover dock ej på några bussar, utan i tält.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-142025-03-2369Nya Zeeland och Australien
Boka senast 31 juli 2024
5116 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm