Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Gotland & Fårö

Välkommen ombord på en intensiv och rolig resa med destination Gotland. Vi åker rosa buss från Stockholm till Nynäshamn där vi tar färjan över till den exotiska sommarön och Visby

Vi åker runt på ön för att komma nära dess natur och kultur. För att få ut det mesta och det bästa av vårt besök på Gotland så åker vi till Slite strandby  innan vi åker vidare till Fårö. Där kommer vi besöka Sveriges största raukområde Digerhuvud och unna oss ledig tid på Sudersands strand.

 

Weekendresa till norra Gotland - häng med!

Vidare gör vi ett besök på Bläse Kalkbruksmuseum. Innan hemresan kommer vi återvända till Visby där du kan njuta av den pittoreska staden med allt som erbjuds där sommartid och en sista chans att handla lokala souvenirer, umgås med lokalbefolkningen eller beskåda de andra besökarna som intagit ön.

På paketresan till Gotland ingår turen med färja till och från ön, bussäventyr, allt boende och vissa måltider. Häng med Rosa Bussarna på ett roligt äventyr till Gotland.

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar: ca 1 500 kr för egen mat, utgång & dusch m.m.

Har du inte åkt med Rosa Bussarna tidigare tillkommer 1000 kr

Höjdpunkter

 • Slite
 • Fårö
 • Digerhuvud raukområde
 • Blå lagunen
 • Visby

Personal på resan

Dagsprogram

 • Välkommen ombord på en intensiv och rolig resa med destination Gotland. Vi åker rosa buss från Stockholm till Nynäshamn, där tar vi färjan över till den exotiska sommarön och Visby.

  Vi åker runt på ön för att komma nära dess natur och kultur. För att få ut det mesta och det bästa av vårt besök på Gotland så åker vi till Slite strandby innan vi åker vidare till Fårö. Där kommer vi att besöka Sveriges största raukområde Digerhuvud, samt unna oss ledig tid på Sudersands strand. Vidare gör vi ett besök på Bläse Kalkbruksmuseum. Innan hemresan kommer vi att återvända till Visby där du kan njuta av den pittoreska staden med allt som erbjuds där sommartid. Här har du också en sista chans att handla lokala souvenirer, umgås med lokalbefolkningen eller beskåda de andra besökarna som intagit ön.

  På paketresan till Gotland ingår turen med färja till och från ön, bussäventyr, allt boende och vissa måltider. Häng med Rosa Bussarna på ett roligt äventyr till Gotland.

 • Dag 1: onsdag

  Onsdag:
  Vi samlas kl. 09.00 på Cityterminalen i Stockholm där en rosa buss plockar upp oss för en långhelg full av äventyr. Första stoppet blir Nynäshamn där vi stiger ombord på färjan mot okända horisonter. Efter cirka tre timmar anländer vi till Visby och den medeltida Hansastaden välkomnar oss med dess pittoreska miljöer. Vi åker över till östra sidan av ön till Slite.

 • Dag 2: torsdag

  Torsdag:
  Efter gemensam frukost på campingen lämnar vi Slite för att ge oss ut på äventyr norrut där vi tar oss över till Fårö med trafikfärja. När vi kommit till Ingmar Bergmans favoritö så åker vi till Digerhuvud, Sveriges största raukområde, för att njuta av naturen och laga lunch. På eftermiddagen kommer vi till Sudersands campingby där vi ska tillbringa natten. Det finns flera ställen att äta på i området och stranden Sudersand sägs vara bland de bästa i världen.

 • Dag 3: fredag

  Fredag:
  Ledig dag, då kan du till exempel hyra en cykel och cykla till berömda Kuten och/eller äta lunch på Creperi Tati. Eller bara ligga vid stranden och slappa.

 • Dag 4: lördag

  Lördag:
  Efter frukost lämnar vi Fårö och åker söderut. Om vädret tillåter stannar vi till vid Blå Lagunen för ett snabbt dopp innan vi åker vidare till campingen utanför Visby. Efter att vi checkat in på campingen är kvällen fri för egna upptåg på campingen eller i Visby innanför ringmuren.

 • Dag 5: söndag

  Söndag:
  Tidig morgon på campingen packar vi ihop våra pinaler för att bege oss till färjeterminalen och påbörja vår hemresa till fastlandet. Vi kommer tillbaka till Cityterminalen i Stockholm runt tidig eftermiddag.

 • Med reservation för ändring av färdväg.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm