Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Pass & Visum

Pass

  • Ditt pass måste vara giltigt sex månader EFTER hemkomst och detta gäller ALLA resor.
  • Du måste ha minst 2 tomma sidor utöver de sidor som går åt under resan (räkna med en sida per land som du besöker).
  • Sidor där stämplar lyser igenom från motsatta sidan räknas som förbrukade.

Reser du med annat pass än svenskt är du själv skyldig att kontrollera om du behöver visum. Vi kan hjälpa till med visumhanteringen men det är ditt ansvar att ta reda på vilka länder du behöver visum till.

Provisoriska pass

Det går inte att få ett nytt, riktigt pass, i Sverige på en dag. Däremot finns provisoriska pass som gäller tillfälligt och för en specifik resa. Provisoriska pass utfärdas endast på ett fåtal platser i Sverige och det är inte giltigt för inresa i alla länder. Uppgifter om tillgänglighet fås oftast via respektive ambassad.

Det går inte att resa från Sverige med trasiga pass och det är inte alltid de provisoriska hinner ställas ut i tid inför flygavgångar. Provisoriska pass kostar 980 kr, inklusive foto som tas i samband med ansökan. Du behöver giltig legitimation om du ska skaffa ett provisoriskt pass.

Provisoriska pass ersätts inte automatiskt med riktiga pass. Du måste ansöka om ett riktigt pass på vanligt vis. Provisoriska pass gäller dessutom inte som giltig legitimation.

Vårda ditt pass som en värdehandling, det får inte vara skadat, inte förekomma privata anteckningar eller finnas trasiga eller lösa sidor i det. Är passet trasigt ska du ansöka om ett nytt eftersom det annars kan anses ogiltigt.

Har du angivet passnumret i det trasiga passet som referens vid biljettbokning, se då till att behålla det trasiga passet i makulerat skick. Det samma gäller om du har en giltig visering i det makulerade passet. Kontrollera med viseringslandets ambassad om visering i det makulerade passet gäller.

Visum

Till många av Rosa Bussarnas resor behövs visum. De flesta söks i Sverige medan några ordnas på plats. Inför varje resa meddelar vi vilka visum som behöver sökas innan avresa (för att spara tid under resdagar händer det att vi söker visum i Sverige i stället för vid gränsen även om det går).

Reser du med annat pass än svenskt, ansvarar du själv för att kontrollera vilka visum som du behöver.

Övergripande information om visum finns på: visumpartner.se

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm