Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Indien och Pakistan

En häftig resa som kombinerar det bästa av två länder, Pakistan och Indien! Karakoram Highway och Kashmir!

Häng med oss på ditt livs äventyr. Denna resa har inte körts på många år så det blir lite av en expeditionsresa.

Den här resan kommer att sammanstråla med gänget som åker resan Indien Overland. De flyger från Turkiet till Pakistan och landar i Islamabad samma dag som denna resa. Från Islamabad till Indien åker vi tillsammans.

Denna Indienresa med Pakistan

fortsätter med destinationer så som Himalaya Karakoram och Kashmir och just denna resa till Indien Pakistan är den resa som Anders (grundare av Rosa Bussarna) efter 53 års resande på jakt efter nya äventyr anser vara en av sina absoluta favoriter.

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum till Indien och Pakistan
 • Dricks till guider och lokal personal ca xxx USD
 • Fickpengar cirka 7 000-9 000 kr

Höjdpunkter

 1. Karakoram Highway
 2. Himalayas
 3. Golden tempel i Amritsar
 4. Islamabad
 5. Boende på husbåt i Kashmir
 6. New Delhi
   

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare på resan Andreas Frick

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Sverige - Pakistan

  Vi lämnar mörkret i Sverige när vi flyger österrut mot Pakistan och Islamabad. Vid ankomst till Islamabad International Airport kommer en representant och transporterar oss till hotellet. På eftermiddagen besöker vi Shah Faisal moskén, Log versa muséet och Pakistan monument. Middag äter vi tillsammans på ett traditionellt pakistanskt hotell.

 • Dag 3: Islamabad - Chilas (1265 m)

  Efter frukost åker vi till Chilas genom Kaghan- och Naran Valley. Lunch äter vi efter vägen. Om väderförhållandena tillåter kommer vi att se natursköna Babusar Pass
  (4100 meter). Vanligtvis är vägen öppen från början av juni till slutet av oktober. Om denna väg inte är öppen kommer vi att åka på den vanliga Karakoramvägen och äta lunch i Besham innan vi anländer till Chilas. Dagens färd kommer att vara lång, cirka 9 timmar, men den går genom fascinerande landskap längs med Indusfloden.

 • Dag 4: Chilas – Karimabad - Hunza (2500 m)

  Vi kommer att göra ett morgonbesök till de uråldriga hällristningarna i Chilas längs med Indusfloden. Det finns mer än 50 000 buddhistiska hällristningar och inskriptioner längs med Karakoramvägen i Gilgit-Baltistan. De tidigaste går tillbaka till mellan 5 000 – 1 000 f.Kr. och visar enstaka djur, triangulära män och jaktscener där djuren ibland är större än jägarna.

  Senare fortsätter resan till Karimabad med ett stopp vid korsningen av världens tre högsta bergskedjor Karakoram, Himalaya och Hindu-Kush. De fantastiska Indus och Gilgit floderna möts också vid samma punkt. Efter ett kort fotostopp fortsätter resan till Hunza. Det blir lunch vid Rakaposhi utsiktsplats innan resan fortsätter. När vi har anlänt till Karimabad kommer vi att besöka det 700-åriga Baltit fortet. Därefter får vi möjlighet att promenera runt i staden Baltits basarer. Senare åker vi till hotellet för middag och övernattning. Dagens färd kommer att vara cirka 5–6 timmar.

 • Dag 5: Hunza – Passu (2491 m)

  Tidigt på morgonen åker vi till utsiktsplatsen Duiker för att se en fantastisk soluppgångsvy över bergstopparna Rakaposhi (7788 meter), Diran (7200 meter), Spantik, Ultar och många andra. Sedan åker vi tillbaka till hotellet för frukost och därefter åker vi vidare till Passu, den vackra bergsbyn i norra Hunza.

  På vägen till Passu kommer vi att besöka de heliga hällristningarna från 300-talet på den uråldriga sidenvägen. Vi kommer längs med vägen att se sjön Atta Abad, där vi gör ett fotostopp vid hussanibron med den bästa utsikten över Passu. Sedan blir det lunch vid Borith Lake innan vi åker till vägens ände. Där kommer vi att promenera cirka 30 minuter till Passu Glacier och därefter åka tillbaka till Passu för middag och övernattning på hotell. Dagens färd kommer att vara cirka 3–4 timmar.

 • Dag 6: Passu – Khunkerab National Park – Passu (2491 m)

  Idag gör vi en heldagsutflykt till Khunjerab National Park (4880 m). Vi kommer att köra på snötäckta bergstoppar som tornar upp sig över natursköna byar, åka genom Passu- och Batura-glaciärerna, utforska vilda arter av stenbockar, Marco Polo-får och jakar. Vi kommer att stanna vid gränsen mellan Pakistan och Kina och få möjligheten att gå runt i området. På eftermiddagen kommer vi att köra tillbaka till hotellet i Passu. Dagens färd kommer att vara cirka 6 timmar.

 • Dag 7: Passu – Besham (613 m)

  Efter frukost åker vi till Besham längs Indusfloden, längs färden stannar vi för lunch vid Chilas och besöker hällristningarna i Shityal. Väl framme kommer vi att checka in på hotellet där vi också kommer att äta middag. Dagens färd kommer att vara lång, cirka 10 timmar.

 • Dag 8: Besham – Islambad (540 m)

  Efter en tidig frukost på hotellet åker vi till Islamabad. I den uråldriga staden Taxila får vi se den bästa samlingen av Gandharakonst på Taxila museum och senare besöka Darmarajika Stupa innan vi fortsätter till Islamabad. Om vi har tid kommer vi att besöka Raja Bazaar Rawalpindi och sedan åka tillbaka till Islamabad för middag och övernattning på hotell. Dagens färd kommer att vara cirka 6 timmar.

 • Dag 9 -11: Islambad – Lahore (217 m)

  Efter frukost åker vi till Lahore. När vi anländer till hotellet blir det lunch och en stadsrundtur i den gamla staden. Vi kommer att besöka Badshahi-moskén byggd på 1600-talet, Lahore Fort från 1500-talet och sedan vandra i gamla stan, äta middag och sedan åka tillbaka till hotellet. Dagens färd kommer att vara cirka 5 timmar. Sedan har vi två hela dagar för att utforska Lahore på egen hand.

 • Dag 12 - 13: Lahore - Wahgagränsen - Amritsar

  Efter frukost åker vi vidare och besöker Wazir Khan moskén, Delhi gate, Shalimar Garden. Vi äter sedan lunch på en lokal restaurang innan vi åker vidare till Wahgagränsen (gränsen mellan Pakistan och Indien) för att åka in till Indien. Gränsen är öppen från kl. 9.00 till 15.00 och det tar cirka en timme att åka från stadens centrum. När vi har passerat gränsen och kommit in i Indien kan vi vänta för att se den dagliga flaggceremonin vid den indiska delen av gränsen.

  Amritsar är en livlig storstad med massor av folk och pilgrimer som vallfärdar från hela Indien för att besöka det gudomliga Gyllene templet. Resor till Amritsar präglas av den fascinerande historiska stadskärnan. Men det moderna Amritsar ligger bara på andra sidan järnvägsspåren i de norra delarna. Vi lär oss mer om deras historia när vi besöker museerna. Här stannar vi i två nätter.

 • Dag 14: Amritsar - Patnitop

  Vi lämnar Amritsar för Patnitop. Staden ligger på en kulle, och är en känd turistdestination i Jammu och Kashmir. Vi stannar här i en natt.

 • Dag 15 -17: Patnitop - Srinagar - Gulmarg - Srinagar

  Efter frukost åker vidare till Srinagar. Vi åker Shikara i dalsjön och njuter av den vackra omgivningen. I Srinagar bor vi i husbåt.

 • Dag 18 -19: Srinagar - New Delhi

  Idag flyger vi från Srinagar till Indiens huvudstad. Här har vi inga gemensamma aktiviteter. Det är fritt fram att utforska den färgglada och mystiska staden. Besök gärna Red Fort, shoppa loss på Janpath Road och avsluta vistelsen med en lyxig Afternoon Tea på Indiens första femstjärniga hotell, Imperial Hotel där Rosa Bussarna stod parkerade i 16 år.

 • Dag 20-21: New Delhi - flyg till Sverige

  Nu är det dags att lämna Indien. Vi åker tillbaka till Sverige tillsammans med goda vänner och full av vackra minnen som varar för livet.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation
  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Arlanda flygplats. På vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan innebära en extra kostnad.

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm