Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Pakistan & Indien med Karakoram Highway & Kashmir

En häftig resa som kombinerar det bästa av två länder, Pakistan och Indien! Karakoram Highway och Kashmir! På denna resa kan du lägga till Ladakh, kallas även Världens tak/Lilla Tibet

Häng med oss på ditt livs äventyr. Denna resa har inte körts på många år så det blir lite av en expeditionsresa.

Den här resan kommer att sammanstråla med gänget som åker resan Indien Overland. De flyger från Turkiet till Pakistan och landar i Islamabad samma dag som denna resa. Från Islamabad till Indien åker vi tillsammans.

Denna Indienresa med Pakistan

fortsätter med destinationer så som Himalaya Karakoram och Kashmir och just denna resa till Indien Pakistan är den resa som Anders (grundare av Rosa Bussarna) efter 53 års resande på jakt efter nya äventyr anser vara en av sina absoluta favoriter.

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visumkostnader till Indien och Pakistan
 • Dricks till guider och lokal personal ca 100 USD
 • Fickpengar cirka 7 000-9 000 kr
 • Tillval Ladakh, kallas även Världens tak/Lilla Tibet, 8 dagar, 10 900 kr

Höjdpunkter

 1. Karakoram Highway
 2. Himalayas
 3. Golden tempel i Amritsar
 4. Islamabad
 5. Boende på husbåt i Kashmir
 6. New Delhi
   

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare på resan:

Dagsprogram

 • Vecka 1: Pakistan

  Vår resa startar med flyg till Pakistans huvudstad Islamabad.Vi besöker Shah Faisal-moskén, Log Versa Museum och Pakistan monument. Middag äter vi på en traditionell pakistansk restaurang. Vi reser vidare till Naran där vi sover en natt. Vidare via Mansera passerar vi det natursköna Babusar-passet (4100 meter). Vi övernattar i Chilas. På morgonen besöker vi de gamla hällristningarna i Chilas längs floden Indus. Det finns mer än 50 000 bitar av buddhistisk hällristningar längs med Karakoram. Vi fortsätter att köra till Karimabad och stannar vid korsningen av världens tre högsta bergsområdena: Karakoram, Himalaya och Hindu-Kush. Vi fortsätter mot Hunza och äter lunch vid Rakaposhi utsiktspunkten. Sedan fortsätter vi till Karimabad. Vi kommer att besöka Baltit Fort.

  Tidigt på morgonen åker vi till utsiktsplatsen Duiker för att uppleva den magnifika soluppgången över Rakaposhi (7788 meter), Diran-topp (7200 meter) och Gyllene-topp. Många höga toppar kan ses härifrån. Efter frukost kör vi till Passu för att besöka de heliga klipplatserna från 300-talet e.Kr. Vi stannar på vägen för att njuta av sjön Atta Abad med bästa utsikten över passu-kottar. Vi kör vidare till Borit Lake. Efter lunch kör vi till vägens ände där vi besöker Passu Glacier. Vi åker tillbaka till Chilas längs Indusfloden. Vi kommer även besöka skolor vid Bounerdalen innan vi åker tillbaka till vårt boende för natten.

 • Vecka 2: Pakistan

  Efter frukost kör vi till Besham. På vägen stannar vi vid Chilas för lunch och fortsätter köra längs den väldiga floden Indus. Vi tittar på hällristningarna i området innan vi åker vidare mot Islamabad via den antika staden Taxila där vi besöker Taxilamuseum. Här finns samling av Gandhara konst. Sedan besöker vi Darmarajika Stupa och åker tillbaka till Islamabad. Efter frukost kör vi till Lahore och vi checkar in på hotellet. Dags för stadsrundtur. Vi besöker den gamla staden Badshahimoskén som byggdes på 1600-talet och Lahore Fort. Vi promenerar till gamla stan och sedan åker vi tillbaka till hotellet för övernattning.
  Efter frukost besöker vi Wazir khan moskén, Delhi gate och Shalimar Garden. Lunch äter vi på en lokal restaurang. Därefter har vi fri tid att gå i basaren för lite shopping för den som vill. Efter frukost kör till Wagha boarder för att komma in i Indien. Det kan ta ca tre timmar att passera gränsen.

 • Vecka 3: Pakistan - Indien

  Lahore är gränsstaden till Indien och efter två dagar här så lämnar vi Pakistan för Indien och tar oss till Amritsar. Staden grundades av Guru Ram Das och är sikhismens heliga stad. I Amritsar finns Gyllene templet, som är sikhernas centrala helgedom och färdigställdes 1601. Vi fortsätter till Jammu, som ligger i norra Indien vid Tawifloden. Staden är huvudstad i den indiska delstaten Jammu och Kashmir på vinterhalvåret. Sista stoppet på resan blir Srinagar, som är huvudstad i Jammu och Kashmir på sommarhalvåret. Här åker vi ut på Dalsjön där vi kommer att bo tre nätter på husbåt. Vi kommer göra en guidad stadstur där vi bland annat får se den välkända och vackra Nishat Garden som även brukar kallas för Garden of Pleasure. Vi stannar sammanlagt två dagar i Srinigar så det finns gott om tid till att utforska Srinagar på egen hand. Passa på att fynda några färggranna pashminasjalar eller några kashmiriska hantverk innan det är dags att avsluta resan och ta flyget till New Delhi (ingår) för att därifrån flyga vidare hem till Sverige igen (ingår ej).

 • Vecka 4: Tillval Ladakh, 8 dagar, 10 900 kr

  Resan inleds med två dagars körning till Ladakh. Vi kommer avverka 43 mil på häftiga vägar genom hisnande landskap. Vi når slutligen Ladakh, även kallad Lilla Tibet och Världens tak. Ladakh ligger öster om Kashmir beläget mellan de mäktiga bergskedjorna Kunlun i norr och Himalaya i söder. Landskapet som vi möts av är hisnande vackert. Vi tar oss till Leh (3 500 m.ö.h.), huvudorten i området och här kan de som vill gå på sightseeingtur i den historiska staden som är helt präglad av det imponerande Leh-palatset (som byggdes på 1500-talet av kung Singge Namgyal i sann tibetansk arkitekturstil). Från palatsets tak är utsikten över staden spektakulär, med de mäktiga bergen som tornar upp sig i bakgrunden, och därmed väl värt ett besök. Strosa sedan i den mysiga labyrintliknande basaren där du bland annat kan besöka det nybyggda buddhistiska templet Jokang eller den historiska moskén som byggdes i slutet av 1600-talet. Gör gärna ett besök till ett traditionellt tibetanskt hem, shoppa i de annorlunda små butikerna i basaren, smaka på lokala tibetanska och indiska rätter och prova chang, den något speciella tibetanska varianten av öl. Vill du inte dricka alkohol kan du i stället smaka på jakoxete med smör och salt. Vi kommer att göra en guidad tur till Shey, tidigare huvudstad i Ladakh, och några av de många buddhistiska kloster (gompas) som finns i närheten av Leh. Dessa kloster är över 100 år gamla och fortfarande i bruk och det finns möjlighet för oss att delta i morgonbönen tillsammans med munkarna när vi är där. En av höjdpunkterna på resan är Nubradalen och här kommer vi stanna i två dagar. Vägen till Nubradalen går över bergspasset Khardung La på en av världens högsta körbara vägar, hela 5 600 m.ö.h. Området är nästan konstant höljt i dimma och täckt av snö. I Nubradalen finns flera kloster att besöka innan vi tar oss vidare till den lilla byn Panamik där vi kan bada i varma källor rika på svavel. I Panamik kan du också passa på att köpa kashmiriska mattor, pashminasjalar och yllesockor. Efter några intressanta dagar i Ladakh flyger vi tillbaka till Delhi där vi får tid för lite shopping innan det är dags att borda flyget till Sverige.

  Denna resa görs med inhyrda fordon i Kashmir. Halvpension utom på dag 3 och 7 då det endast ingår frukost.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Arlanda flygplats. På vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan innebära en extra kostnad.