Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Safari i Kenya med sol och bad

Den lyxigaste av våra safariresor i Afrika. Perfekt över jul och nyår. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum
 • Dricks till chaufförer på safarin
 • Fick pengar ca 4000 kr, om du väljer att göra extra aktiviteter vid kusten i Kenya som t ex dykning eller snorkling så bör du plussa på den rekommenderade summan något.

Höjdpunkter

 • Safari i Tsavo east och west national park
 • The big five (lejon, buffel, noshörning, elefant, leopard)
 • Afrikas stjärnhimmel
 • Tågresa till Tsavo national park
 • Sol och bad vid Kenyas kust

Personal på resan

Dagsprogram

 • Den lyxigaste av våra safariresor i Afrika. Perfekt över jul och nyår.

 • Dag 1: Stockholm-Kenya

  Hela gruppen samlas på Arlanda inför avfärd med flyget som tar oss via Addis Abeba till Kenya och Nairobi.

 • Dag 2: ank Nairobi

  Vi landar på morgonen på flygplatsen i Kenyas vibrerande huvudstad. Där blir vi hämtade och körda till hotellet som ligger på väg in mot Nairobi. Vi checkar in på vårt bekväma hotell, där den som vill inmundigar en välbehövlig lunch.
  Mätta och belåtna kan vi därefter välja mellan att lägga oss vid poolen och bara njuta av den afrikanska atmosfären eller att göra en utflykt till ett giraffcenter, glasblåseri eller Nairobi National Park. Eventuellt går det även att besöka Kibera, Nairobis största slumområde.

 • Dag 3: Nairobi till Tsavo väst

  Tidig frukost och avfärd till tågstationen för att borda tåget mot Tsavo. Under tågresan får vi se det afrikanska landskapet tuffa förbi utanför vagnsfönstret. Där kan vi drömma oss tillbaka till en svunnen tid då järnvägen byggdes, och det mansätande lejonet spred skräck bland järnvägsarbetarna. Människoätarna från Tsavo var ett par människoätande manlösa lejonhannar i området Tsavo i Kenya som var ansvariga för att ha dödat och ätit mellan 30 till 40 offer mellan mars till december år 1898 vid ett järnvägsbrobygge. Lejonen var även kända för att jaga och attackera människor på ovanliga sätt. De dödades båda till slut av arbetsledaren John Henry Patterson. Läs mer på https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4nnisko%C3%A4tarna_fr%C3%A5n_Tsavo
  Ett tips är att se filmen, The Ghost and the Darkness (Savannens härskare) från 1996.

  På stationen som är belägen mellan öst och väst Tsavo blir vi hämtade med våra safarifordon. På väg till lodgen i väst Tsavo gör vi en safaritur, en så kallad game drive. Där hoppas vi på att få se the Big Five, lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning.
  Vi äter lunch på Severin Safari Camp. På eftermiddagen gör vi ännu en game drive, då vi även besöker Mzima springs, där vi bland annat har chansen att se flodhästar, och kanske också få höra deras grymtande. Dagen avslutas med en härlig middag på Voyager Safari Camp, där vi även övernattar.

 • Dag 4: Tsavo väst till Tsavo öst

  Innan frukost gör vi en game drive i Tsavo West National Park. Vi återvänder till Voyager Safari Camp för frukost. Efter frukost gör vi en game drive på väg till Tsavo East National Park. Vi äter lunch på Ashnil Aruba Lodge där vi kommer att övernatta. Men innan dess kan vi ta ett eftermiddagsdopp i poolen, för att senare på eftermiddagen åka på ytterligare en kvälls game drive.

 • Dag 5: Tsavo öst

  Dagen kommer att präglas av game drives på förmiddagen och eftermiddagen, med ett lunchbreak på Ashnil Aruba Lodge.

 • Dag 6: Tsavo öst till kenyas kust

  Morgonen börjar med en game drive innan vi intar frukost. Vi återvänder till lodgen för frukost, och efter denna gör vi en game drive på väg mot Mombasa. På kvällen anländer vi till Severin Sea Lodge, där vi blir serverade en underbar middag. Efter middagen kan du njuta av havets brus och drömma om morgondagens lata dag vid poolen eller bad i havet. Alternativt göra någon utflykt.

 • Dag 7-10: Kenyas kust

  Vi bor kvar på Severin Sea Lodge med halvpension, där frukost och middag ingår. Här erbjuds spa, massage, två pooler med mera.
  Du kan även boka in dig på olika dagsaktiviteter, som exempelvis snorkling eller dykning. Du kan åka till en farm och se hur bland annat ananas, papaya och piri piri växer. Därefter åka till Nguuni Sanctuary och uppleva tama giraffer, strutsar och andra vilda djur på nära håll. Du kan även välja att göra en cykeltur längs med kusten, åka på en Dhow (klassisk träbåt), solnedgångstur med mera.

 • Dag 11: Kenya-flyg mot Sverige

  Vi checkar ut från vårt lyxiga hotell och åker till flygplatsen. Där säger vi hejdå till Afrika för denna gång innan vi bordar planet till Sverige.

 • ​Dag 12: ank Stockholm, Sverige

  Vi anländer till Sverige och Stockholm på morgonen, fulla av minnen och vänner för livet.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta