Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Kenya till Zimbabwe

Kenya – Zimbabwe, äventyr, safari & besök på Zanzibar

Ta chansen och följ med på ett äventyr i Afrika. Resan inleds i Kenya där vi åker på safari i Masai Mara. Har du tur kan du se alla djuren i The Big Five under safariresan. Därefter åker vi till Tanzania och åker på safari i Ngorongorokratern som även kallas Edens lustgård. När safariturerna är över unnar vi oss lata dagar på Zanzibar, strosar omkring i Stone Town och njuter på en vacker strand.

Äventyrsresan i Afrika fortsätter när vi åker vidare söderut i Tanzania och kommer till Malawi. Resan går längs med vackra Malawisjön till Zambia. För den äventyrslystne finns flera spännande aktiviteter vid Victoriafallen i Zimbabwe. Du kan till exempel hoppa bungyjump över Zambezifloden innan hemresan till Sverige påbörjas. Häng med på ett äventyr du sent kommer glömma!

Den här resan är första etappen av långresan Kenya-Sydafrika. 

Fritextsökning

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare och chaufför: Andreas Frick
Chaufför och mekaniker: Håkan Backman
Chaufför och mekaniker: Roger Lindskog
Matansvarig: Sofie Hellsing

Tillkommer

 • Visum ca 200 USD
 • Dricks till chaufförer på safari
 • Fickpengar ca 800-1000 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter som t.ex. ballongflyg över Masai Mara eller safari i Ngorongorokratern så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

Höjdpunkter

 • Safari i Masai Mara
 • Safari i Ngorongorokratern (tillval)
 • The Big Five
 • Zanzibar
 • Stone Town
 • Malawisjön
 • Victoriafallen

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Kenya & safari i Masai Mara

  Vi lämnar Sverige med destination Nairobi och Naivasha, Kenya. Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla tillsammans vidare till Nairobi och fortsättningen på vårt äventyr.

 • Vecka 2: Tanzania: Arusha, safari i Ngorongorokratern, resa till Zanzibar, Stone Town och besök på vacker strand

  Strax utanför Arusha i Tanzania hittar vi ett av naturens under, Ngorongorokratern. Vi erbjuder en safaritur (ingår ej) i den fantastiska miljön nere i kratern innan vi lämnar vildmarken och åker vidare. På vägen får vi förhoppningsvis se en skymt av Kilimanjaro. I Dar es Salaam lämnar vi bussarna för att ta båten till kryddön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi kommer bo i Stone Town, Zanzibars huvudstad och har gott om tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Vi kan gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Vistelsen på Zanzibar avslutas med några dagar längs kritvita stränder och i turkost vatten.

 • Vecka 3: Tanzania, Mikumi nationalpark. Malawi, Malawisjön

  Tillbaka på fastlandet kliver vi på bussarna och kör söderut i Tanzania. På vägen kör vi genom Mikumi nationalpark och tittar på de spännande djurarter som lever där. Vi passerar gränsen till Malawi, färdas längs med Malawisjön och stannar till i Chitimba och en populär aktivitet är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt.

 • Vecka 4: Malawi: Lilongwe. Zambia: Lusaka

  Resan fortsätter mot Malawisjöns sydspets och sedan västerut till Malawis huvudstad Lilongwe. Passa på att shoppa lite innan vi drar vidare och korsar ytterligare landsgränsen mot Zambia som vi mer eller mindre transiterar. Vi stannar för natten i Chipata varefter färden fortsätter genom det gröna landskapet till Zambias huvudstad Lusaka.

 • Vecka 5: Zimbabwe: Victoriafallen, Zambezifloden & hemresa till Sverige

  Bron över Zambezifloden tar oss till nästa land, Zimbabwe, och de spektakulära Victoriafallen. VI stannar några dagar för att uppleva de fantastiska vattenfallen. De som vill utmana sig kan exempelvis forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden. Resan avslutas med flyg hem till Sverige från Victoria fallen.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-162025-02-1834Kenya till Zimbabwe
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 544 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm