Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sydafrika till Lesotho och eSwatini (Swaziland)

Rundresa med rosa buss i Sydafrika, eSwatini (Swaziland) & Lesotho

Res med oss på ett äventyr utöver det vanliga till Sydafrika, Swaziland & Lesotho. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök i Kapstaden där du kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas och via Garden Route tar vi oss till nationalparken Tsitsikamma, där vi kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback, som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill.

Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns.

Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den berömda Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar fulla av safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon innan hemresan till Sverige påbörjas i Johannesburg. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Dricks till chaufförer på safari
 • Fickpengar ca 800-1 200 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dyka med vithajar

Höjdpunkter

 • Kapstaden
 • Godahoppsudden
 • Vithajsdyk (ingår ej)
 • Tsitsikamma
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Safari i Kruger nationalpark
 • Blyde River Canyon

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Sydafrika. Kapstaden, Taffelberget, Robben Island, Godahoppsudden & Hermanus

  Äventyret inleds i pulserande Kapstaden och vi börjar med en gemensam middag tillsammans och dagen efter får vi smaka lite på de fantastiska afrikanska vinerna när vi besöker en vingård. Kapstaden med omnejd har mycket att erbjuda för den aktive resenären, besök Taffelberget, Robben Island (Nelson Mandelas fängelseö), någon av kåkstäderna utanför staden, Waterfront (Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde) eller Green Market Square (där det är loppmarknad varje dag med afrikanska souvenirer, tyger och hantverk). Runt torget hittar du även mysiga små uteserveringar. Tillsammans gör vi ett besök till Godahoppsudden innan vi åker vidare till valstaden Hermanus. De som vill kan prova den adrenalinhöjande vithajsdykningen.

 • Vecka 2: Afrikas sydspets Kap Agulhas, Garden Route, vandring i Tsitsikamma & Hogsback

  Från Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas fortsätter vi till Knysna, en mysig liten stad som ligger i hjärtat av den vackra kuststräcka som kallas Garden Route. Härifrån tar vi oss till Bloukrans där de våghalsiga kan hoppa bungyjump innan vi rullar härifrån till Tsitsikamma NP. I Tsitsikamma finns det många fina vandringsstråk för den vandringssugne och här finns det även möjlighet att paddla kajak. Vi åker vidare till Hogsback där det sägs att J.R.R. Tolkien fick inspiration till böckerna om Sagan om ringen. Här stannar vi några dagar och det finns möjlighet till vandring, rappellering (abseiling), ridning och cykling.

 • Vecka 3: Drakensberg, Sani Pass. Resa till Lesotho, Durban & St Lucia - safari

  Resan fortsätter till spektakulära Drakensberg och här hittar vi ett av de absolut mest magnifika bergspassen i Sydafrika som heter Sani Pass. Det är en smal serpentinväg som slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med det oberoende lilla landet Lesotho. Landet kallas även Roof of Africa, något vi kommer att förstå när vi ser det, utsikten från toppen på 3 200 m.ö.h. är enastående. Härifrån gör vi en utflykt med övernattning till Lesotho och filtfolket och efter detta styr vi kosan mot Durban där vi kan shoppa och spana på surfarna. Nästa stopp på resan blir den lilla pittoreska staden St Lucia och Greater St Lucia Wetland Park. Detta är inte bara ett vackert område utan också ett oerhört viktigt ekosystem. I parken finns Sydafrikas största population av flodhästar och krokodiler och mer än 530 fågelarter. Gör gärna en båttur på deltat för att få se dessa exotiska djur i sin naturliga miljö Det finns även möjlighet att göra en nattsafari i parken.

 • Vecka 4: Resa till eSwatini. Safari i Kruger nationalpark, Blyde River Canyon, Johannesburg & hemresa till Sverige

  Vi styr vidare mot eSwatina där vi bl.a. kan göra en safaritur i Hlane Royal NP innan vi tar oss till den världskända Kruger nationalpark. Kruger NP grundades 1898 av presidenten Paul Kruger med syfte att skydda de vilda djuren mot den hänsynslösa jakt som pågick under 1800-talet. Den är nästan helt oslagbar vad gäller mångfalden av djur- och växtarter. I parken väntar två safariutflykter för oss och vi hoppas på att få se The Big Five innan vi åker vidare. Nästa anhalt på resan blir spektakulära Blyde River Canyon, se till att ha kameran redo för fina bilder. Resan avslutas i Benoni, som ligger i utkanten av storstaden Johannesburg. Härifrån finns det möjlighet att göra dagsturer in till Johannesburg och shoppa de sista souvenirerna innan det är dags att vända hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta