Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Australien

Äventyrsresa till Australien

Rosa Bussarna erbjuder en kombinerad aktivitets- och äventyrsresa till spännande Australien.

På resan runt Australien får du hänga med till legendariska resmål och spatsera på den berömda stranden Bondi Beach. I den vackra kulturstaden Canberra åker du på rundtur och efter det får du egen tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne som är en smältdegel av olika människor och kulturer. Du kommer även få se Ayers Rock, kallad Uluru på aboriginernas språk, och uppleva naturfenomenet Stora barriärrevet.

Packa ner solglasögonen och häng med på ett vilt äventyr down under. Om du vill åka på en spännande och äventyrlig resa till Australien, boka med oss idag.
 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Dagsutflykt till Fraser Island
 • Fickpengar cirka 25 000-30 000 kr

Höjdpunkter

 • Alice Springs
 • Ayers Rock
 • Coober Pedy
 • Sydney
 • Guldkusten
 • Surfers Paradise
 • Stora barriärrevet
 • Cairns
 • Great Ocean Road
 • Outback

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Vecka 1: Sverige-Australien. Sydney, Canberra & Melbourne

  Äventyrsresan börjar med flyg till vackra Sydney och här kommer vi stanna under några dagar så du har gott om tid på dig att utforska staden. Vi kommer bland annat att få en orienteringstur i Sydney under andra dagen här. Syftet med detta är att ni ska få möjlighet att planera in era två sista dagar som ska spenderas i just här. Vi tar oss vidare till Australiens huvudstad Canberra. I vackra kulturstaden Canberra blir vi erbjudna en rundtur och efter det får vi själva tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne, som är en smältdegel av kultur, sport och spänning. Under två heldagar så har du tid att insupa atmosfären i staden och upptäcka stadens många ansikten.

 • Vecka 2: Melbourne, Adelaide & vandring i Flinders Ranges

  Mellan Melbourne och Adelaide rullar vi längs med kusten genom idylliska landskap, nationalparker och vackra karaktäristiska kuststäder. Vi kommer passera städer som Geelong, Colac, Warrnambool, den vackra kuststaden Port Fairy, Portland och så stannar vi till för en övernattning i Mount Gambier för en helt unik nattupplevelse, vi kommer nämligen övernatta i ett renoverat gammalt fängelse.

  Ett besök till Mount Gambier är heller inte komplett utan ett besök till den välkända Blue Lake så missa inte det innan vi fortsätter mot Adelaide. Vi passerar bland annat Australiens längsta flod Murray på vägen. Adelaide är en mysig, avslappnad stad men som lever upp under sina många festivaler som hålls där. Här kan du njuta av konst, mat och goda viner. Gör gärna ett besök till det välkända vindistriktet Barossa Valley. Nästa stopp på resan blir i Flinders Ranges, som är södra Australiens största bergskedja. Här i området kan de som vill vandra på någon av vandringslederna kring Wilpena Pound, utforska aboriginsk konst eller bara njuta av naturen och det häpnadsväckande djurlivet med bland annat kängurur, insektsätande fladdermöss, ormar, geckor samt många olika fågelarter.

 • Vecka 3: Coober Pedy, Uluru (Ayers Rock) & Alice Springs

  Vi rullar vidare norrut till världens opalhuvudstad Coober Pedy. Här kan det bli så varmt som 45 grader i skuggan, därför har man byggt husen under marknivå och vi kommer att bo på ett sådant underjordiskt vandrarhem de kommande dagarna. Här erbjuds vi en tur genom Coober Pedy och senare ges tillfälle att leta efter opaler. Dagen efter blir en lång kördag tills vi når Kata Tjuta nationalpark och blir belönad med en sagolikt vacker solnedgång över Uluru (även känd som Ayers Rock) innan vi slår läger för natten.

  Morgonen efter startar vi tidigt för en ca 10 km vandring runt det naturliga underverket Uluru. Uluru är en 500 miljoner år gammal sandstensmonolit och en av Australiens mest kända naturliga ikoner. Resan fortsätter och vi tar oss till hjärtat i centrala Australien, Alice Springs. I Alice Springs möts vi av ett spännande landskap bestående bland annat av oändliga ökenlandskap och avlägsna aboriginska samhällen. Här väntar några fria dagar och det finns massvis med saker att göra. Västerut längs MacDonnell Ranges finns exempelvis Flynns Grave, Ellery Creek Big Hole och Glen Helen Gorge.

 • Vecka 4: Devils Marbles, Cairns & Stora barriärrevet

  Vi lämnar Alice Springs och fortsätter norrut på Stuart Highway och efter en övernattning stannar vi till på Devils Marbles. Passa på att kolla in klippformationerna som kallas Karlu Karlu av de lokala aboriginerna. Dagen efter kommer vi ha den längsta kördagen på resan så sätt dig bekvämt medan vi rullar vidare. Vi kommer korsa gränsen in till Queensland och vi besöker gruvstaden Mount Isa, (världens största stadskommun till ytan sett) och här hittar vi Mount Isa Mines, som är en av de mest produktiva enskilda gruvorna i världen.

  Vi övernattar in Hughenden som ligger vid floden Flinders. Undara Lava Tubes, blir nästa stopp. Undara Lava Tubes är världens största lavatunnlar. De bildades för 190 000 år sedan i samband med ett vulkanutbrott. Tjugotre kubikkilometer lava rann ut ur vulkanen och färdades längs floder mot bukten Gulf of Carpentaria. Närkontakten med det strömmande flodvattnet gjorde att enorma cylinderformade tunnlar bildades samtidigt som lavan svalnade. Eruptionen beräknas ha pågått i tre månader. Detta är ett mycket fascinerade område med sällsynt flora och fauna och du har möjlighet att vandra i dessa speciella lavatunnlar. Vi avslutar denna vecka med huvudstaden i Queensland, Cairns.

  Cairns är den bästa utgångspunkten för turer ut till världens största barriärrev, Stora barriärrevet. Revet sträcker sig över ett område på ca 2 000 km och syns till och med från rymden. Med sina vackra gyllene sandstränder, prunkande regnskog och närheten till Stora barriärrevet blir Cairns området som har allt. Prova Skyrail Cableway, Kuranda Scenic Railway, forsränning, bungyjumping, fallskärmshoppning, gör ett besök till Daintreeskogen eller ta en tur på The Flying Leap innan vi måste lämna området.

 • Vecka 5: Stora barriärrevet & Fraser Island

  Airlie Beach, porten till Whitsundayöarna och partyälskarnas himmelrike blir nästa stopp. Men det är inte bara fest här utan det finns massvis av spännande äventyr och utflykter du kan ägna dig åt också. Gör en ökryssning, åk på en fiskeresa, prova på dykning, segling eller snorkling i Stora barriärrevet och njut av dagarna här. Vi tar Bruce Highway till Rockhampton och gör ett besök till Capricorn Caves, ett unikt grottsystem som ligger inne i en limestoneklippa och i Stora barriärrevet. Under kvällen kommer vi ha möjlighet att få en guidad tur i detta fantastiska grottsystem. Morgonen efter fortsätter vi till Harvey Bay som är porten till bland annat Fraser Island, en helt fantastisk ö som är det enda stället i världen där regnskog växer i sand.

 • Vecka 6: Guldkusten, Surfers Paradise & Sydney

  Vi tar oss vidare till Guldkusten. Här finns det massa roliga saker att hitta på. Du kanske vill ta dig en surflektion i Surfers Paradise, skärmflyga över vattnet eller njuta av utsikten från Q (världens högsta bostads- och semestertorn). Det finns också många nöjesfält att besöka i området, som Sea World, White Water World och Movie World. Via Coffs Harbour tar vi oss till sist till slutdestinationenb och vi avslutar äventyrsresan där vi började, nämligen i Sydney.Här får ni två hela dagar. Missa inte att besöka hamnbron, operahuset och berömda Bondi Beach. Ett annat tips är att ta en dagstur till Blue Mountains eller till vindistriktet Hunter Valley. Resan går mot sitt slut och det är dags att säga hejdå till The Land Down Under och hoppa på flyget hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Matlag
  Precis som på våra traditionella bussresor lagar vi maten tillsammans på denna resa. Vi sover dock ej på några bussar, utan på vandrarhem.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-02-112025-03-2341Australien
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 569 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm