Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Indien och Nepal

Spännande rundresa i Indien & Nepal

Häng med till Asien på en spektakulär resa med Rosa Bussarna. Vi inleder rundresan i New Delhi där vi kan besöka Lotustemplet, India Gate, Lodhis trädgårdar eller strosa runt bland marknader och folkmyller. Gruppresan går sedan vidare till den rosa staden Jaipur i Rajasthan. Efter tigersafari i Ranthambore reser vi vidare till Agra för att beskåda det vackra Taj Mahal. Besöket i Indien avrundas med ett stopp i Varanasi där du kan se människor bada i den heliga floden Ganges. 

Rundresan fortsätter till Nepal där vi åker på safari i Royal Chitwan nationalpark. Har du tur så kan du se en av de största noshörningarna som finns i världen. Efter ett par dagar i djungeln åker vi till Pokhara och där har vi möjlighet att göra en kort vandring till Sarankot. Äventyrsresan avslutas i Katmandu där du kan förvilla dig bland gränder, tempel och stupor innan du går ombord på flyget hem till Sverige. 

Fritextsökning

Personal på resan

Tillkommer

 • Visum till Indien 1345 kr
 • Visum till Nepal 30 USD
 • Inträde till vissa sevärdheter
 • Flygtur över Mount Everest 3 000 kr
 • Fickpengar ca 800 USD​
 • Dricks till lokala personal och guider

Höjdpunkter

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Åktur i en jugaad 
 • Besök till Ranthambore Fort
 • Guidad tur i Agra Fort
 • Guidad tur i Varanasi
 • Båttur vid floden Ganges
 • Svensk reseledare
 • Ca 31 måltider (inkl. frukost)
 • Två tigersafarier
 • En noshörningssafari

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Resa: Sverige-Indien. New Delhi: India Gate, Lotustemplet & Red Fort

  Resan startar i den pulserande huvudstaden New Delhi. Här har vi möjlighet att besöka India Gate, Lotustemplet, Lodhis trädgårdar och det magnifika Red Fort, mogulväldets mest betydande palats. Vi kan strosa genom gamla stan och shoppa loss på någon av de hundratals marknader och enorma basarer som kantar staden. Om någon känner sig hungrig kanske en McMaharadja på McDonalds kan smaka innan vi lämnar staden.

 • Dag 4-5: Indien: Jaipur, den rosa staden

  Vi åker vidare till den rosa staden Jaipur. Det vackra smeknamnet har staden fått på grund av att de centrala delarna av Jaipur är rosamålade. Här har vi tid att utforska staden på egen hand och kan exempelvis bland annat besöka vindpalatset Hawa Mahal och Amer Fort.

 • Dag 6-7: Indien: Ranthambhore, tigersafari

  Efter Jaipur bär det av till Ranthambore nationalpark, som är en av Indiens bästa och finaste tigerreservat. Vi åker med safarifordon in i parken på jakt efter tigrar och hoppas även på att få se leoparder, björnar och några av de ca 270 olika sorters fåglar som finns här. Vi kommer att hinna göra två safariturer under vår vistelse i Ranthambhore.

 • Dag 8-9: Indien: Kalako, Agra & Taj Mahal

  Efter frukost lämnar vi Ranthambhore och kör vidare till Kalako. Väl framme checkar vi in på hotellet och på eftermiddagen gör vi en åktur i en jugaad, som i folkmun brukar kallas för ”Byns Mercedes”. Det är det mest populära transportmedlet för byns invånare samt för boskap och gods. Genom vidsträckta landskap tar vi oss till Gothdi och på vägen dit kan vi njuta av vyerna över fält av vete, koriander, senap och chili.

  Vi kommer ha möjlighet att träffa en del av lokalbefolkningen, besöka deras hem och få se bönder, herdar och silversmeder utöva sitt yrke. Efter besöket i byn åker vi tillbaka till hotellet. På eftermiddagen gör vi ett besök till en organisk farm och här får vi en inblick i hur man tar hand om boskap på ett traditionellt sätt.

  Det är dags att åka vidare till Agra där vi gör ett besök till mogulen Shah Jahans mausoleum, som han byggde till sin älsklingshustru Mumtaz Mahal, Taj Mahal i Agra. Sedan 2007 tillhör denna vackra byggnad ett av världens sju nya underverk. I Agra stannar vi en natt.

 • Dag 10-13: Indien: Varanasi

  Vi åker vidare från Agra och tar oss till världens äldsta bebodda stad Varanasi, även kallad Benares. I Varanasi kan vi få se hur människor gör sin heliga resa för att bada i den heliga floden Ganges, samtidigt som människor slutar sina dagar på bål en bit längre bort. En båttur vid floden gör vi som gruppaktivitet.

  I Varanasi stannar vi i tre nätter så det finns gott om tid att samla på upplevelser och utforska staden på egen hand. Vi tar med oss många starka minnen när vi åker vidare norrut och lämnar Indien för Nepal.

 • Dag 14-16: Nepal: Safari i Royal Chitwan nationalpark

  Vi når det mytomspunna och bergsrika landet Nepal genom Siddharthanagar. Efter en övernattning här åker vi vidare till Chitwan. I Nepal börjar vi vårt äventyr med en elefant- och noshörningssafari i Royal Chitwan nationalpark. Vi försöker få en skymt av den sällsynta enhorniga noshörningen, en av de största noshörningarna i världen som kan bli hela 1,7 meter hög. Förhoppningsvis får vi även se leoparder och krokodiler i parken. Vi stannar i Chitwan i två nätter.

 • Dag 17-19: Nepal: Pokhara

  Efter ett par dagar i den spännande djungeln påbörjar vi bussfärden som många kommer att minnas, nämligen den som tar oss uppför berget på slingriga smala vägar till staden Pokhara.

  Vi kommer här att få vår första härliga vy över Himalayas höjder i form av Annapurna Range. Många utgår härifrån för att göra Annapurna Circuit, en tre veckor lång vandring uppe i bergsmassiven. Men vi har möjlighet att göra en kort vandring till Sarangkot i stället. Efter frukost påbörjar vi vår vandring till Sarangkot. På vägen kommer vi att se vackra vyer över Pokharadalen, Phewa Lake och Annapurnas bergskedja. Efter 5-timmars vandring kommer vi till Sarankot och når utsiktsplatsen. Här kan vi njuta av att se Annapurna, Pokharadalen och Phewasjön. Vi äter lunch här uppe och efter det åker vi linbanan till Pokhara Lakeside. Turen tar ca 15 minuter.

  Pokhara är en oerhört mysig stad med sina små butiker och caféer. Passa på att inhandla dina souvenirer innan vi lämnar staden och tar oss mot Nepals huvudstad.

 • Dag 20-22: Nepal: Katmandu & resa till Sverige

  Vi når sista anhalten på resan som är Nepals huvudstad Katmandu. Här stannar vi i tre nätter. Dag två i Katmandu har var och en egen tid för att utforska staden. Varför inte passa på och utnyttja dagen till att flyga över Mount Everest (tillval)? Observera att denna aktivitet är ett tillval och att man måste förboka den i god tid. Meddela oss om du är intresserad.


  Efter frukost på dag 3 i Katmandu gör vi en gemensam utflykt till Swayambhunat som även kallas för Monkey Temple. Det är känt som Monkey Temple på grund av närvaron av ett enormt antal apor runt templet. Stupan är en av de äldsta stupan i Kathmandudalen. Pröva att snurra på bönehjul och kolla in de fantastiska ögonmålningarna uppe på stuporna (buddhistiska kultbyggnader).

  Efter utflykten äter vi lunch tillsammans. På väg tillbaka till hotellet passerar vi Durbar Square och Asan Bazaar för att uppleva det genuina Nepalesiska marknaden. Är du mer shoppingsugen hittar du massor av butiker och restauranger i backpacker-området Thamel.

  Resan går nu mot sin slut och det är dags att flyga hem till Sverige för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta