Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sydamerikaresan från Ecuador till Peru

 

Äventyrsresa i Sydamerika med Machu Picchu, Amazonas & Nascalinjerna! 

Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Peru innehåller alla höjdpunkter som du inte vill missa. Äventyrsresan börjar i Quito där du kan ta linbanan upp till Pichincha som ligger 4 100 m.ö.h. Via ekvatorn åker vi till Otavalo och besöker den populära marknaden där.

Resan i Sydamerika fortsätter till Baños där vi kan besöka Amazonas och uppleva djungeläventyr som exempelvis forsränning. Vi lämnar Ecuador och kommer till Peru där vi stannar till utanför Tumbes för sol och bad. I Huanchaco finns möjlighet till att surfa och färden fortsätter via huvudstaden Lima till kuststaden Paracas som är känt för sitt djurliv vid Ballestasöarna.

 

I Peru

åker vi även till staden Ica där vi kan roa oss med olika sandäventyr innan vi rullar vidare till Nasca och dess fascinerade linjer som endast ses från ovan. Därefter åker vi uppför Anderna mot inkarikets huvudstad Cusco.

Att vandra Inkaleden brukar ses som resans höjdpunkt men det går även att åka tåg eller ta sig via Inca Jungle Trail till Machu Picchu. När vi nått målet och besökt den gamla inkastaden återvänder vi till Cusco och därifrån påbörjar vår resa hemåt till Sverige igen.

Den här resan är första etappen av långresan Ecuador till Brasilien.

Fritextsökning

Tillval Galapagos

Tillval Galapagosöarna, grundpris 26 900 kr (10 dagar/9 nätter). Grundpriset gäller dig som gör resan Ecuador-Brasilien, Ecuador-Peru, Galapagos och Ecuador eller Perurunt i oktober (på Perurunt resan tillkommer flygkostnaden från Lima till Quito).

Grundpriset inkluderar flyg T&R till Galapagosöarna från Quito, Ecuador, boende 6 nätter på Galapagosöarna, 6 frukostar, gemensamma transporter, en heldagsutflykt med båt, flygplatstransfer och boende 3 nätter i Quito. Grundpriset betalar man i samband med huvudresan.

Nu kan du skräddarsy din egen vistelse på Galapagosöarna och välja de aktiviteter du själv vill göra.
Läs mer om tillvalen på Galapagos här.

Tillkommer

 • Inkaleden till Machu Picchu 8 000 kr
 • Tågresa till Machu Picchu 4 400 kr
 • Inca Jungle Trail till Machu Picchu 4 200 kr
 • Huayna Picchu 900 kr
 • Paracas båttur 50 soles
 • Fickpengar ca 1 200 - 1 600 USD

Höjdpunkter

 • Quito
 • Ekvatormonumentet
 • Marknaden i Otavalo
 • Nascalinjerna
 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu

Dagsprogram

 • Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu
  Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

  Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

  När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu.

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Ecuador. Quito, Otavalo, Baños & Amazonas

  Resan börjar i Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin populära marknad där man kan köpa hantverk av lokalbefolkningen. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan vi fortsätter söderut.

 • Vecka 2: Peru. Mancora, Huanchaco & Chan Chan

  Vi tar oss nerför Anderna till Peru. Vi stannar till vid den härliga sandstranden i Mancora för sol och bad. I Huanchaco finns det möjlighet till surfing och här kan du även besöka en av världens största lerstäder, Chan Chan.

 • Vecka 3: Lima, Paracas, Ballestaöarna, Nasca & Cusco

  Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima där du bland annat kan besöka katedralen där erövraren Pizarros grav finns. Vi fortsätter utmed kusten till Paracas. I det kalla vattnet finns det oerhört rikt djurliv och vi har möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna. Där vi kan se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Efter detta väntar staden Ica och möjlighet att sandboarda nedför de stora sanddynerna. Vi tar oss sedan till Nasca för att upptäcka de mystiska Nascalinjerna. Därefter bär det av på slingrande vägar uppför Andernas väldiga bergsmassiv mot inkarikets gamla huvudstad Cusco.

 • Vecka 4: Vandra Inkaleden till Machu Picchu (eller åka tåg eller Inca Jungle Trail)

  Resans höjdpunkt för de flesta närmar sig; Inkaleden. Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och vi möts av en nästan helt intakt inkastad. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. De som inte vill vandra väljer i stället att åka tåg till Machu Picchu och får njuta av en hisnande vacker utsikt från tågfönstret. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Calientes. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cusco och när vi återhämtat oss är det dags att säga hej då till Sydamerika för denna gång.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-11-282024-12-2831Ecuador till Peru
Boka senast 30 juni 2024
237 500:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm