Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dagsprogram

 • Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu
  Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

  Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

  När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu.

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Ecuador. Quito, Otavalo, Baños & Amazonas

  Resan börjar i Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin populära marknad där man kan köpa hantverk av lokalbefolkningen. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan vi fortsätter söderut.

 • Vecka 2: Peru. Mancora, Huanchaco & Chan Chan

  Vi tar oss nerför Anderna till Peru. Vi stannar till vid den härliga sandstranden i Mancora för sol och bad. I Huanchaco finns det möjlighet till surfing och här kan du även besöka en av världens största lerstäder, Chan Chan.

 • Vecka 3: Lima, Paracas, Ballestaöarna, Nasca & Cusco

  Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima där du bland annat kan besöka katedralen där erövraren Pizarros grav finns. Vi fortsätter utmed kusten till Paracas. I det kalla vattnet finns det oerhört rikt djurliv och vi har möjlighet att följa med på en båttur ut till Ballestasöarna. Där vi kan se flockar av sjölejon, pingviner och miljontals havsfåglar. Efter detta väntar staden Ica och möjlighet att sandboarda nedför de stora sanddynerna. Vi tar oss sedan till Nasca för att upptäcka de mystiska Nascalinjerna. Därefter bär det av på slingrande vägar uppför Andernas väldiga bergsmassiv mot inkarikets gamla huvudstad Cusco.

 • Vecka 4: Vandra Inkaleden till Machu Picchu (eller åka tåg eller Inca Jungle Trail)

  Resans höjdpunkt för de flesta närmar sig; Inkaleden. Efter några dagars vandring anländer vi till Machu Picchu via Solporten och vi möts av en nästan helt intakt inkastad. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse. De som inte vill vandra väljer i stället att åka tåg till Machu Picchu och får njuta av en hisnande vacker utsikt från tågfönstret. Efter rundvandring i Machu Picchu väntar varma källor och mysiga restauranger i Aguas Calientes. Tåget tar oss sedan tillbaka till Cusco och när vi återhämtat oss är det dags att säga hej då till Sydamerika för denna gång.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta