Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Pakistan med Karakoram Highway

Ett riktigt äventyr i Pakistanska himalaya

Denna resa i Pakistan är en häftig upplevelse och en höjdarresa i ordets bemärkelse.  Följ med till ett äventyr du sent kommer att glömma

OBS! Detta är första delen av resan Pakistan och Indien med Karakoram Highway och Kashmir.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 4 000 kr
 • Visumkostnad xxx
 • Dricks till lokala guider och chaufförer ca 400 kr

 

Höjdpunkter

Hela resan är en höjdpunkt

Dagsprogram

 • Vecka 1: Pakistan

  Vår resa startar med flyg till Pakistans huvudstad Islamabad.Vi besöker Shah Faisal-moskén, Log Versa Museum och Pakistan monument. Middag äter vi på en traditionell pakistansk restaurang. Vi reser vidare till Naran där vi sover en natt. Vidare via Mansera passerar vi det natursköna Babusar-passet (4100 meter). Vi övernattar i Chilas. På morgonen besöker vi de gamla hällristningarna i Chilas längs floden Indus. Det finns mer än 50 000 bitar av buddhistisk hällristningar längs med Karakoram. Vi fortsätter att köra till Karimabad och stannar vid korsningen av världens tre högsta bergsområdena: Karakoram, Himalaya och Hindu-Kush. Vi fortsätter mot Hunza och äter lunch vid Rakaposhi utsiktspunkten. Sedan fortsätter vi till Karimabad. Vi kommer att besöka Baltit Fort.

  Tidigt på morgonen åker vi till utsiktsplatsen Duiker för att uppleva den magnifika soluppgången över Rakaposhi (7788 meter), Diran-topp (7200 meter) och Gyllene-topp. Många höga toppar kan ses härifrån. Efter frukost kör vi till Passu för att besöka de heliga klipplatserna från 300-talet e.Kr. Vi stannar på vägen för att njuta av sjön Atta Abad med bästa utsikten över passu-kottar. Vi kör vidare till Borit Lake. Efter lunch kör vi till vägens ände där vi besöker Passu Glacier. Vi åker tillbaka till Chilas längs Indusfloden. Vi kommer även besöka skolor vid Bounerdalen innan vi åker tillbaka till vårt boende för natten.

 • Vecka 2: Pakistan

  Efter frukost kör vi till Besham. På vägen stannar vi vid Chilas för lunch och fortsätter köra längs den väldiga floden Indus. Vi tittar på hällristningarna i området innan vi åker vidare mot Islamabad via den antika staden Taxila där vi besöker Taxilamuseum. Här finns samling av Gandhara konst. Sedan besöker vi Darmarajika Stupa och åker tillbaka till Islamabad. Efter frukost kör vi till Lahore och vi checkar in på hotellet. Dags för stadsrundtur. Vi besöker den gamla staden Badshahimoskén som byggdes på 1600-talet och Lahore Fort. Vi promenerar till gamla stan och sedan åker vi tillbaka till hotellet för övernattning.
  Efter frukost besöker vi Wazir khan moskén, Delhi gate och Shalimar Garden. Lunch äter vi på en lokal restaurang. Därefter har vi fri tid att gå i basaren för lite shopping för den som vill.

  Nu är det dags att ta farväl av Pakistan för denna gång. Nu är det dags att åka hem till Sverige med många upplevelser i bagaget.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Arlanda flygplats. På vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan innebära en extra kostnad.

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm