Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sydafrika till Mocambique via Botswana och Zimbabwe

Rundresa i Afrika: Sydafrika – Moçambique, äventyr, sol & bad, kultur & safari


Följ med Rosa Bussarna söderut på en vacker rundresa som startar i Sydafrika. Resan till Afrika inleds med besök i Johannesburg innan vi åker vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Great Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har man tur så kan man få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad.  

Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo där hemresan till Sverige påbörjas. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 1 400-1 700 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. forsränning eller bungyjump

Höjdpunkter

 • Sun City
 • Stora Zimbabwe
 • Vilankulo
 • Bazarutoarkipelagen
 • Dykning och snorkling
 • Valhaj och mantor
 • Tofo & Maputo

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Sydafrika. Benoni, Pilansberg, Sun City & safari

  Äventyrsresan inleds i staden Benoni, som ligger i närheten av storstaden Johannesburg. Passa på att ta en dagstur in till Johannesburg för att få känna på lite storstadspuls innan vi fortsätter vidare till Pilansberg. Härifrån finns det möjlighet att göra dagsturer till Sydafrikas mest kända resort, Sun City, för lite sol och bad i härlig miljö. Det finns också möjlighet att göra safariturer.

 • Vecka 2: Botswana, Gaborone. Zimbabwe, Great Zimbabwe. Moçambique, Vilankulo

  Botswanas huvudstad Gaborone blir vårt nästa mål och här får vi uppleva lite storstad igen och de som vill kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår. Vi fortsätter till Francistown där vi stannar en natt innan vi tar oss in i Zimbabwe och sedan väntar Stora Zimbabwe (Great Zimbabwe), som är en arkeologisk ruinstad i sydöstra Zimbabwe och är den äldsta kända staden i södra Afrika. Staden byggdes och beboddes av shonafolket mellan ca 400-1400-talet e. Kr. Sedan 1986 finns Stora Zimbabwe upptagen på Unescos världsarvslista. Vilankulo i Moçambique blir nästa stopp på resan och här känns det som att tiden stått stilla. Här hittar man inga stora hotell och ingen kommersiell exploatering. Från Vilankulo finns det möjlighet att ta sig ut i den fantastiska Bazarutoarkipelagen. Här hittar du en fängslande undervattensvärld. Vattnet har en temperatur på 22–28 grader året runt, vilket gör att en mångfald av koraller och marina däggdjur lever i det. Här kan du uppleva några av havets giganter som mantor, valhajar och knölvalar. Tillbringa dagarna i området med att bara njuta av den vackra naturen, strosa längs med paradisstränderna, bada i det turkosa vattnet, snorkla över sagolika korallrev eller dyk med jättesköldpaddor.

 • Vecka 3: Moçambique, Tofo, strand, sol och bad innan hemresan till Sverige

  Vi fortsätter till Tofo för några riktigt avkopplande dagar med sol och bad. För er som är intresserade av snorkling och dykning så finns det goda möjligheter att prova på det här, du har till och med möjlighet att snorkla med valhaj. Resan avslutas i Moçambiques huvudstad Maputo. Här finns det möjlighet att utforska den vackra arkitekturen i kolonialstil som staden är känd och shoppa de sista souvenirerna innan hemresan.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm