Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dagsprogram

  • Vecka 1: Resa: Sverige-Sydafrika. Benoni, Pilansberg, Sun City & safari

    Äventyrsresan inleds i staden Benoni, som ligger i närheten av storstaden Johannesburg. Passa på att ta en dagstur in till Johannesburg för att få känna på lite storstadspuls innan vi fortsätter vidare till Pilansberg. Härifrån finns det möjlighet att göra dagsturer till Sydafrikas mest kända resort, Sun City, för lite sol och bad i härlig miljö. Det finns också möjlighet att göra safariturer.

  • Vecka 2: Botswana, Gaborone. Zimbabwe, Great Zimbabwe. Moçambique, Vilankulo

    Botswanas huvudstad Gaborone blir vårt nästa mål och här får vi uppleva lite storstad igen och de som vill kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår. Vi fortsätter till Francistown där vi stannar en natt innan vi tar oss in i Zimbabwe och sedan väntar Stora Zimbabwe (Great Zimbabwe), som är en arkeologisk ruinstad i sydöstra Zimbabwe och är den äldsta kända staden i södra Afrika. Staden byggdes och beboddes av shonafolket mellan ca 400-1400-talet e. Kr. Sedan 1986 finns Stora Zimbabwe upptagen på Unescos världsarvslista. Vilankulo i Moçambique blir nästa stopp på resan och här känns det som att tiden stått stilla. Här hittar man inga stora hotell och ingen kommersiell exploatering. Från Vilankulo finns det möjlighet att ta sig ut i den fantastiska Bazarutoarkipelagen. Här hittar du en fängslande undervattensvärld. Vattnet har en temperatur på 22–28 grader året runt, vilket gör att en mångfald av koraller och marina däggdjur lever i det. Här kan du uppleva några av havets giganter som mantor, valhajar och knölvalar. Tillbringa dagarna i området med att bara njuta av den vackra naturen, strosa längs med paradisstränderna, bada i det turkosa vattnet, snorkla över sagolika korallrev eller dyk med jättesköldpaddor.

  • Vecka 3: Moçambique, Tofo, strand, sol och bad innan hemresan till Sverige

    Vi fortsätter till Tofo för några riktigt avkopplande dagar med sol och bad. För er som är intresserade av snorkling och dykning så finns det goda möjligheter att prova på det här, du har till och med möjlighet att snorkla med valhaj. Resan avslutas i Moçambiques huvudstad Maputo. Här finns det möjlighet att utforska den vackra arkitekturen i kolonialstil som staden är känd och shoppa de sista souvenirerna innan hemresan.

  • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta