Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Irland till Sverige

Följ med på en rolig sommarresa i Europa!

Följ med på en sommarresa genom några spännande städer i Europa. Denna Europaresa börjar med flyg till Irlands huvudstad Dublin. Här stannar vi några dagar för att njuta av stadens utbud. Lyssna på livemusik på någon av Dublins många pubar i det populära nöjesdistriktet Temple Bar och smaka på en bittersöt Guinness innan vi hoppar in i de rosa bussarna och rullar vidare.

Gruppresan fortsätter med färja över Irländska sjön till Holyhead i Storbritannien. Därifrån rullar vi vidare till The Beatles hemstad Liverpool. Denna musikstad är även förknippad med fotboll och hemstad för topplagen Liverpool FC och Everton FC. Nästa stopp på vår Europaresa blir metropolen London som är full av sevärdheter som Buckingham Palace, Big Ben, Tower Bridge, London Eye, Piccadilly Circus, Notting Hill, Madame Tussauds, Hyde Park för att nämna några. Staden lockar också bra shopping, trendiga restauranger och barer samt ett aktivt publiv.

Från London går resan vidare till Dover och där tar vi färjan till Calais. Vi når Belgien och den mysiga medeltida staden Brygge. Här njuter vi av lokal mat och dryck samt stadens vackra arkitektur och mysiga atmosfär. Sommarresan i Europa tar oss slutligen till Nederländerna och huvudstaden Amsterdam. I tulpanernas stad stannar vi två dagar så det finns gott om tid att exempelvis ta en båttur på någon av kanalerna, besöka bryggeriet Heineken Experience, den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt, den välkända marknaden Albert Cuyp och utforska Amsterdams nattliv. 

På dag 12 påbörjar vi resan norrut och åker via Tyskland och Travemünde till Sverige och via Malmö tar vi oss vidare upp till vår slutdestination Stockholm.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Flygskatt 600 kr
 • Fickpengar

Höjdpunkter

 • Dublin
 • Liverpool
 • London
 • Brygge
 • Amsterdam

Dagsprogram

 • Denna resa kan kombineras med resan Skottland & Irland, pris: 37 300 kr. Kontakta kontoret om ni är intresserade av att göra detta.

 • Dag 1-2: Resa: Sverige-Irland, Dublin

  Resan börjar med flyg till Irlands huvudstad, den kulturella världsmetropolen Dublin. Dublin är känd för att vara en levande musikstad där man kan njuta av livemusik på ett flera ställen. Och musikaliskt så är det nog rockgruppen U2 som satt staden på kartan. Bandet äger bland annat hotellet Clarence som gett förnyat liv till nöjeskvarteret Temple Bar, som ligger utmed floden Liffeys södra strand. Temple Bar är konst- och nöjesområdet i staden och här finns många av stans bästa gallerier, teatrar, barer, pubar och restauranger. I närheten av Temple Bar ligger Powerscourt Centre, en stor lagerlokal från 1700-talet som idag är ett välbesökt shoppingcenter. Populära turistmål i staden är Dublin Castle och Guinness berömda bryggeri och missa inte att smaka en bittersöt Guinness med krämvitt skum på Dublins äldsta pub, The Brazen Head på Lower Bridge Street. Det är dags att lämna Irland och vi tar oss med färja över Irländska sjön och styr kosan mot Storbritannien.

 • Dag 3-4: Storbritannien: Liverpool

  Vi går i land i Holyhead och fortsätter härifrån till nästa stopp på resan som är Liverpool, staden som antagligen mest är känd som The Beatles hemstad. Musiken är stor i Liverpool och det finns många fantastiska musikställen där du kan lyssna på och dansa till bra musik. I staden hittar du också pubar med personlighet, The Dispensary för ölkännaren och Ye Cracke, som sägs ha varit en av John Lennons favoriter. Liverpool är även förknippat med fotboll, två av topplagen i Premier League kommer härifrån, Liverpool FC och Everton FC. Om du råkar vara här under ett derby mellan de två lagen så kommer du få uppleva en alldeles särskild stämning i staden. Vill du smaka på något lokalt så testa scouse, som både är en köttgryta (som liknar lapskojs) och ett smeknamn på folket i Liverpool. Rätten går att hitta lite överallt i staden men det sägs att de bästa serveras på Baltic Fleet Inn och Ship & Mitre.

 • Dag 5-7: Storbritannien: London

  Resan rullar vidare och vi kommer in staden som ständigt toppar listan över städer som svenskar helst vill besöka, London såklart. De flesta har besök staden och vet precis vad de vill se och göra här. Men några tips kommer här i alla fall. Till de klassiska och berömda sevärdheterna hör Buckingham Palace, Big Ben, London Eye, Piccadilly Circus, Madame Tussauds, Notting Hill, Tower Bridge och Hyde Park, för att nämna några. Och är du redan bekant med staden så finns det ändå alltid nya saker att upptäcka. London är staden som lockar med såväl shopping som fotboll, publiv och kultur. Kanske Afternoon Tea på The Chesterfield Mayfair kan smaka eller en öl på Gordon Ramseys pub The Narrow i Limehouse. Vill du se London uppifrån så ta dig upp i en av Europas högsta byggnader, The Shard, och blicka ut över staden och kanske avsluta dagen med ett glas skumpa på Londons coolaste champagnebar, Vertigo 42.

 • Dag 8-9: Belgien: Brygge

  Vi tar oss till Dover och därifrån vidare med färjan till franska Calais. Därifrån rullar vi raskt vidare till Belgien och till den medeltida staden Brygge. En liten europeisk pärla med sina romantiska kanaler, byggnader av förgyllda torn och mysiga caféer. Stadskärnan är bilfri och stadens fantastiska skönhet och kultur är lätt att uppleva till fots, med båt på de rofyllda kanalerna eller med häst och vagn på kullerstensgatorna. Mumsa på musslor, drick öl bryggda av munkar, smaka himmelska praliner och se en tavla av Michelangelo innan vi fortsätter resan söderut.

 • Dag 10-13: Nederländerna: Amsterdam. Resa till Sverige

  Sista stoppet på resan blir Nederländernas huvudstad Amsterdam. Vi stannar två nätter i Amsterdam så du har gott om tid på dig att utforska tulpanernas stad. Det bästa sättet att lära känna Amsterdam på är genom att ta en båttur på kanalerna eller genom att bara promenera runt i staden, sevärdheterna ligger alla i eller nära centrum. Besök gärna Van Gogh- museet, Albert Cuyp-marknaden (Europas största marknad), den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt och något av bryggerierna i staden, exempelvis Heineken Experience. Vill du smaka på Amsterdam så prova det mest holländska du kan äta: bitterballen (friterade köttbullar som serveras med senap), broodje haring (sillmacka) och vlaamse frite (pommes frites med majonnäs). För kvällarna och nätterna finns ett väl utbrett nattliv för nattsuddaren. På dag 12 är det dags att påbörja hemresan. Vi lämnar Amsterdam tidigt på morgonen och kör uppåt genom Tyskland tills vi når Travemünde. Här tar vi kvällsfärjan till Malmö och därifrån fortsätter vi vidare upp till Stockholm.

  Med reservation för ändringar i färdplanen.

  Flyginformation
  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta