Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Cykelresa i Costa Rica 

Cykeläventyr för dig som är 50 år och över 

Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Costa Rica där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och att vandra.

Cykeläventyret startar med

att besöka den mest besökta nationalparken i Costa Rica, Volcán Irazú nationalpark. Vi kommer även att se La Fortuna och Arenal. Sedan tillbringar vi slappa dagar med sol och bad i Samara och Montezuma. Rundresan i Costa Rica avslutas med Parque nacional Manuel Antonio där vi får uppleva en värld av exotiska djur och storslagen natur samt en rundtur i den myllrande huvudstaden San José.

Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Costa Rica på cykel och har tid att njuta av sol och bad. Kan du inte följa med på just denna cykelresa så läs mer om våra cykelresor HÄR

 

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Inträde till Tenorio nationalpark ca 55 USD
 • Inträde till vissa utflykter (hanging bridge, zipline, snorkling)
 • Fickpengar ca 5 000-7 000 kr
 • Dricks till lokal personal  ca 75 USD

Höjdpunkter

 • Volcán Irazú nationalpark
 • Vulkanen Turrialba
 • Forsränning 
 • La Fortuna
 • Varma källor
 • Arenal
 • Rio Celeste
 • Samara
 • Montezuma
 • Provsmakning på chokladfabrik
 • Parque nacional Manuel Antonio
 • San José

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Dag 1: Resa: Sverige-Costa Rica, San José

  Resan startar med flyg från Sverige till San José i Costa Rica. Där möts vi på flygplatsen och får transport till vårt hotell. När vi checkat in så får vi en genomgång av äventyret som väntar. Vår lokala guide välkomnar oss, berättar om landet, väder och vind och kommande dagars aktiviteter. Efter det bjuds vi på en trevlig välkomstmiddag.

 • Dag 2: Besök till Volcán Irazú nationalpark och cykling Volcán Irazú nationalpark

  Efter en skön natt där vi kan ta igen lite sömn efter flygresan så lämnar vi hotellet klockan sju på morgonen för att åka till Volcán Irazú nationalpark, den mest besökta nationalparken i Costa Rica (många människor gör dagsturer dit). Den bästa vyn över kratern får man tidigt på morgonen under vinterhalvåret. En av fördelarna med den branta bestigningen av Irazú är att man befinner sig ovan molnen och får uppleva en fantastisk utsikt. Runt kratern finns en av Costa Ricas bästa och mest spektakulära vandringsleder. En molnfri dag kan man se den karibiska kusten från bergets topp och i horisonten skymtar man östkusten.
  Redan innan lunch är det dags för de första tramptagen då vi hoppar på cyklarna. De kläder som vi rekommenderar att du har på dig under cyklingen är bekväma kläder som passar svalare väder, t.ex. en lätt vindtät jackan och en tröja. Se också till att alltid ha vatten med dig under cykelturerna. Dagens sammanlagda cykelsträcka är cirka 25 kilometer och det kommer ta ca tre timmar med pauser. Vi startar på dryga 3 000 meter och idag bär det mest nerför, genom molnlagret, genom dalar, över hagar och ner till dagens lunchrestaurang där vi kan pusta ut och njuta av lokal mat och dryck. Under sen eftermiddag anländer vi till hotellet där vi checkar in.

 • Dag 3-4: La Fortuna & möjlighet till forsränning

  Vi tar oss vidare till den lilla staden La Fortuna som ligger i närheten av vulkanen Arenal. Vi åker längs Costa Ricas kustsluttningar där floden Rio Pacuare rinner genom bergskedjan Cordillera de Talamancas branta klippor. Området är hemort för folkgruppen cabecar och har en fantastiskt varierad vildmarksflora. Här finns papegojor, tukaner, rådjur, jaguarer, ozeloter, apor, fjärilar och mycket mer. Det blir ingen cykling denna dag. Vi kommer fram till hotellet sen eftermiddag och har en ledig afton. Dagen efter har vi en ledig förmiddag. För den som vill vara aktiv så finns det möjlighet att vandra på leder som går över hängbroar i området eller testa forsränning. På eftermiddagen tar vi oss till en av höjdpunkterna på resan, de varma källorna. Här kan vi bada, dricka svalkande drinkar och åka hisnande vattenrutschkanor.

 • Dag 5: Cykling och besök till Arenal

  Dagens cykeltur är ca 25 km och vi drar iväg efter frukost. Turen tar cirka 3-5 timmar inklusive pauser och det är varierande terräng vi cyklar igenom. Vi kommer att besöka vulkanen Arenal som är Costa Ricas mest aktiva vulkan som kontinuerligt spyr ut lava och aska. Vi kommer även att se Catarata de La Fortuna, ett vattenfall på hela 70 meter. Efter turen väntar en god lunch och när vi anländer till hotellet på eftermiddagen är det ledig tid som gäller. I området runt vulkanen finns det massa spännande äventyrsaktiviteter att prova på för den som inte vill slappa.

 • Dag 6: Vandring längs med floden Rio Celeste

  Idag avstår vi från att cykla och njuter i stället av den storslagna miljön till fots. Vissa av vägarna och stigarna kan vara leriga på grund av att det är mycket nederbörd i området. Vid behov finns det möjlighet att hyra gummistövlar för en liten summa. Efter frukost beger vi oss ut på vandring. Vi kommer vandra några kilometer i ganska svårtillgänglig mark, genom djungel och längs med floden Rio Celeste, som är en av Costa Ricas mest spektakulära sevärdheter. Färgerna i floden skiftar från himmelsblått till turkost på olika ställen beroende på de mineraler som finns i vattnet, något vi kommer få uppleva på nära håll. Vi kommer även passera ett vattenfall som forsar rakt ner i en lagun.

 • Dag 7-8: Cykling samt besök till Liberia och Samara

  Efter frukost är det dags att hoppa på cyklarna igen. Vi startar i Pueblo el Salto och turen är ca 25 km och det tar ca 3-4 timmar inklusive pauser. Efter turen stannar vi till i Liberia som ligger i nordvästra Costa Rica. En kolonialstad som ligger mellan en vulkanisk nationalpark och en kust som kantas av orörda stränder. Liberia är en modern turistort men du får ändå en känsla för den lokala kulturen när du strosar omkring i den charmiga stadskärnan som kantas av vackra kyrkor och museer. Vi lämnar Liberia och fortsätter med buss till Samara. Samara är en mysig liten strandstad där vi kan njuta av det lugna småstadslivet och smaka på lokal mat och dryck på någon av de trevliga små restaurangerna och barerna i staden. Strosa längs med den långa vita sandstranden Playa Samara eller ta dig ut i det turkosa vattnet och snorkla i det fantastiska korallrevet. Inne i viken finns ön Chora, som är en pittoresk trädbevuxen ö som är populär bland simmare och vindsurfare. Dagens cykeltur blir är knappt ca 30 km och beräknas ta ca 4 timmar med pauser. Vi kommer cykla, delvis på stranden, tills vi når den idylliska grannstranden Playa Carrillo. Stranden är vit och nästan helt öde och kantad av svajande palmer. I fjärran ser man bergen torna upp sig, denna plats är helt enkelt perfekt för vila och rekreation. Vi tillbringar dagen här och cyklar sedan tillbaka till Samara.

 • Dag 9-10: Cykling och surfstaden Montezuma

  Efter en skön natts sömn åker vi buss. Efter lunch hoppar vi på cyklarna. Dagens cykelsträcka är cirka 40 km och beräknas ta cirka 5 timmar. Under cykelturen kommer vi att besöka en ekologisk chokladfabrik där vi har möjlighet att se hur tillverkningen går till och provsmaka de olika chokladsorterna. På eftermiddagen anländer vi till surfstaden Montezuma. Här kan vi strosa runt i de pittoreska gränderna och bada vid någon av de långa stränderna. Om du vill testa surfing, är detta ett bra tillfälle att hoppa upp på brädan. På kvällen åker vi till vår lodge i djungeln där vi kan umgås och äta en god middag, omgivna av vilda apor och exotiska fåglar. Dagen efter är en fri dag där vi kan passa på att utforska Montezuma, vandra i djungeln, shoppa, sola, bada eller bara njuta av ledig tid.

 • Dag 11: Jacó

  Efter frukost hoppar vi på bussen som efter någon timme tar oss till båten som för oss vidare till nästa destination, staden Jacó. Jacó ligger på Costa Ricas västkust och lockar många turister varje år. Vi kommer fram kring lunch, checkar in på vårt hotell och har resten av dagen fri för egna aktiviteter. Jacó, som är en pulserande strandstad, är känd för att vara en partystad med en skön avslappnad atmosfär. Staden ligger längs Stillahavskusten mellan stränderna Hermosa och Herradura och här finns många olika adrenalinstinna aktiviteter att ta sig för, såsom zipline och surfing. Vill man hellre ta det lugnt så kan man bara hänga på stranden och njuta av sol och bad. Natten tillbringar vi i en ombyggd flyghangar och detta kommer bli en av de mest unika boenden vi har på denna resa.

 • Dag 12-13: Cykling i området kring Parque nacional Manuel Antonio

  Vi startar dagen med buss till en palmodling. Här hoppar vi på cyklarna och upplever ett unikt landskapet. Efter ca 20 kilometers cykling stannar vi för lunch vid en flod. Vi fortsätter att cykla ca 10 kilometer genom landsbygden. Bussen går vidare och efter ca 15 minuter når vi vårt boende. Dagen efter är fri för egna aktiviteter. Här har vi möjlighet att besöka parken till fots. Nationalparken är belägen längs Costa Ricas kust och omfattar en kuperad ganska svårtillgänglig regnskog, men även vita sandstränder och korallrev. I parken skyddas 683 hektar tropisk regnskog och här finns över tusen olika växtarter. I regnskogens ekosystem gömmer sig mängder av vilda djur, bland annat nyfikna apor och olika tropiska fåglar. Har vi tur kan vi till exempel få se sengångare, apor och en variation av exotiska fåglar.

 • Dag 14-16: San José och hemresa till Sverige

  Resan börjar närma sig sitt slut och vi tar oss till huvudstaden San José. På vägen dit stannar vi till på några vackra platser och äter en god lunch. På kvällen blir det avskedsmiddag i San José och dagen efter erbjuds vi en guidad tur i huvudstaden. Det finns tid att utforska San José och kanske shoppa några souvenirer innan vi hoppar på flyget hem till Sverige igen.

  Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 • Information om cyklingen
  På nästan alla cykelturer har vi en backup-bil som kan hjälpa oss om det skulle behövas. Vi anpassar cyklingen efter gruppen, och tar många stopp för vätska och snacks.

  Nedan ser du vilka dagar som vi kommer cykla på under resan samt hur många kilometer vi kommer cykla/dag.

  Dag 2: ca 25 km

  Dag 5: ca 25 km

  Dag 6: vandring

  Dag 7: vandring

  Dag 8: ca 25 km

  Dag 9: ca 30 km

  Dag 12: ca 30 km

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-262025-02-1016Cykelresa till Costa Rica 50+
Boka senast 31 maj 2024
Fullbokad, väntelista44 900:-Boka på väntelista
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm