Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Portugal

Upplev Portugal från Porto till Lissabon

Följ med på vår finfina resa till Portugal där vi besöker hamnstaden Porto och huvudstaden Lissabon. Vi kommer även att besöka universitetsstaden Coimbra, samt göra en dagstur till vingårdarna på den dramatiska Dourodalen. 

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 3000 kr

Höjdpunkter

Porto
Dourodalen
Coimbra
Belem
Sao Miguel
Lissabon

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm till Portugal, Porto

  Ankomst till Porto flygplats. Möte med chauffören på bussparkeringen och transfer till hotellet. Middag på hotellet eller i en restaurang i närheten. Natt på hotellet.

 • Porto

  Portugals näst största stad, har gått igenom en snabb utveckling de senaste tio åren. Men har trots det lyckats bevara en genuin och oförstörd charm, vilket bidrar till att staden är mycket mer personlig än många andra storstäder. Husen står nästan som staplade på varandra, och är utsmyckade med gammalt kakel i olika mönster och färger, vilka bidrar till att ge staden en lite bohemisk känsla.
  Staden utforskas bäst till fots, då många av de historiska sevärdheterna ligger nära varandra. Kom dock ihåg att ta med bekväma skor, då det är rätt många backar och trappor som ska övervinnas.

 • Dag 2: Halvdagstur i Porto

  Efter frukost träffar vi vår reseguide på hotellet. Sedan tar vi en rundtur i centrala Porto. Vi åker ner för den monumentala avenyn Aliados, där vi kommer att upptäcka stadens centrum. Sedan förbi Porto-symbolen, Clerigos-tornet och São Bento-stationen med sina fantastiska plattor som vi kommer att besöka. Vi fortsätter mot Ribeira-distriktet. Detta område, med sin medeltida atmosfär med smala gator, granithus, stadsportar och gamla butiker, ligger i hjärtat av Porto. Därefter njuter vi av flodens panoramavyer bredvid den gamla katedralen.
  Turen avslutas i en lokal restaurang, där vi äter lunch. Resten av eftermiddagen kan du njuta av staden.
  Övernattning på hotell i Porto.

 • Dag 3: Fri dag i Porto

  Frukost på hotellet.
  Fri dag för egna aktiviteter.
  Övernattning på hotell i Porto.

 • Dag 4: Douro Valley, Coimbra

  Frukost på hotellet.
  Därefter avgång mot Dourodalen. Njut av det magnifika landskapet, det växande området med det berömda portvinet, längs vägen. En resa till Dourodalen bör alltid innehålla ett stopp vid Mesão Frio. Här har du en fantastisk utsikt över vingårdarna och ser var det världsberömda utsökta portvinet odlas och produceras. Vi fortsätter till en välkänd vingård för en traditionell lunch med regionala produkter. Där har du möjlighet att smaka på det lokala vinet och besöka landet. Efter lunch fortsätter vi till Coimbra
  Övernattning på hotell i Coimbra.

 • Coimbra

  Coimbra är en universitetsstad med kultur, historia och skönhet. Staden har en historia som går tillbaka till förromersk tid. När den en gång var huvudstad i kungadömet Portugal, var den platsen för den allra mest dramatiska kärlekshistorien, förbjuden kärlek mellan en framtida kung, Pedro I, och en uppvaktande hovdam, Inês de Castro. Nu är dock staden mer känd för sina breda avenyer, fina arkitektur och underbara regionala kokkonst.

  När man ser ut över Coimbra, ser husen ut att ha blivit hängande på bergssidorna mot det gamla Kungliga palatset – byggnaden som inrymmer stadens berömda universitet. Mondegoflodens lugna vattenyta återspeglar Coimbras prakt. Flodstranden åtföljs av en bred aveny som är perfekt för en lugn promenad i sällskap med dom gröna träden som ger skugga under de soligaste timmarna. Klocktornet på toppen av berget markerar timmarnas gång, varav den mest speciella är den vid solnedgången när ett kopparljus lyser upp stadens väggar.

 • Dag 5: Fri dag i Coimbra

  Frukost på hotellet.
  Fri dag för egna aktiviteter.
  Övernattning på hotell i Coimbra.

 • Dag 6: Coimbra, Batalha, Óbidos, Lissabon

  Efter frukost åker vi till Batalha stad. Där besöker vi kyrkan i Batalha-klostret från 1300-talet, som listas av UNESCO som världsarv. Du kommer att lära känna historien om Fatimas uppenbarelser. Efter ett guidat besök i Fatimas helgedom får du ledig tid för bön eller att tända ett ljus.
  Vi åker vidare till den medeltida byn Obidos med sina vitkalkade hus och hantverksbutiker. Smaka på den berömda "ginjinha" av Obidos, en körsbärslikör som serveras i en chokladkopp. Och om du känner dig modig kan du klättra upp på Obidos castelväggar från 1100-talet.
  Övernattning på hotell i Coimbra.

 • Lissabon

  Lissabon är en av platserna som varje äkta resenär måste besöka minst en gång under sin livstid, varför? För att, det är en stad med ett enormt arv som kolliderar med modernism och den progressiva utvecklingen. Ifall du väljer Lissabon som din semesterdestination, kommer du att få njuta av rik historia, levande nattliv och idealiskt klimat. Du får se en stad fylld med kultur och fantastiska platser att äta, sova över i och festa.

  Eftersom staden är anlagd på en mängd kullar som är strikt avgränsade från varandra ger det inte bara rejäl motion utan även stor omväxling. Nerför en backe, upp på nästa – och vips har stadsbilden ändrats helt. Från Bairro Altos trånga gränder och låga 1700-talshus går man över gatan och möts av en vid vy mot fästningen, tre kullar bort. Med den lilla escaladoren, backspårvagnen som närmast är en bergbana, är man på två minuter nere i Restauradores och Baixa med sina storvulna paradgator, statyer och palats. Upp för nästa backe och du når fortets gamla stad Bairro do Castelo med närmast medeltida bebyggelse, kakelbutiker och pittoreska krogar. Nedanför kastellets murar möts man av den breda floden Tejo och atlantvindarna river i flaggor och vimplar på fartygen längs kajerna. Gatulivet är rikt, tiggare, trubadurer och turister minglar obesvärat.

 • Dag 7: Lissabon + Sintra

  Möte med guiden på hotellet. Sedan en panoramatur till de intressanta och viktigaste punkterna i Lissabon, från Park Edward VII mot centrum och längs floden. Turen fortsätter till Belém-kvarteren, där de berömda monumenten för upptäckten finns (1500 och 1600-talet).
  Egen tid till lunch. Sedan kör vi till ett besök i de mest romantiska omgivningarna i Lissabon, Sintra och dess sagopalats och trädgårdar, Cabo da Roca, Europas västligaste punkt. Vi kommer att köra förbi Cascais (panoramautsikt), en forntida fiskarby med en mycket kosmopolitisk känsla, och Estoril, där de kungliga familjerna bodde på sommaren innan vi återvänder till Lissabon.
  Transfer till Lissabon övernattning på hotellet.

 • Dag 8: Fri dag i Lissabon

  Frukost på hotellet.
  Fri dag för egna aktiviteter.
  Övernattning på hotell i Lissabon.

 • Dag 9: Fri dag i Lissabon

  Frukost på hotellet.
  Fri dag för egna aktiviteter.
  Övernattning på hotell i Lissabon.

 • Dag 10: Lissabon till Sverige

  Frukost på hotellet Transfer till Lissabons flygplats.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm