Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Yoga & Retreat i Rishikesh, Indien

Yoga, retreat och meditation med erfarna yogalärare och guruer på en ashram

En yogaresa till Indien är en unik möjlighet att uppleva yoga och meditation i dess ursprungliga miljö. Rishikesh ligger vid foten av Himalaya, längs den heliga floden Ganges, och är känd som världens yogahuvudstad. Upplev att bo på en ashram, testa olika yogastilar och bara ta hand om dig själv. 

Rishikesh, ofta kallad världens yogahuvudstad, är en dröm för varje yogi. Beläget vid foten av Himalaya, längs den heliga floden Ganges, erbjuder Rishikesh en perfekt miljö för yoga, meditation och andlig fördjupning. Man behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga för att delta.

Följ med Rosa Bussarna till Indien för en oförglömlig och annorlunda resa där fokuset är att upptäcka sig själv mer än att upptäcka en destination.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar
 • Visum till Indien ca 1345 SEK
 • Dricks till lokala personal
 • Inträde till utflykter som inte ingår

Höjdpunkter

 • Yoga och meditation
 • Erfarna lärare och guruer
 • Workshops och föreläsningar
 • Naturskön miljö
 • Spirituell atmosfär
 • Boende på ashram
 • Ganga Aarti (ceremonin vid floden Ganges)
 • Utflykter i Delhi

Dagsprogram

 • Dag 1 - 2: Resa från Sverige till New Delhi, Indien

  Vi lämnar Sverige och flyger till Indiens huvudstad, New Delhi. Väl framme blir vi upphämtade av vår guide för transfer till vårt boende. I Delhi stannar vi i två nätter.

  New Delhi är en fascinerande blandning av gammalt och nytt, med rika kulturella arv och modern utveckling sida vid sida. Staden är en mångfald av sevärdheter, upplevelser och kulinariska äventyr. Vi kommer att besöka några av de stora sevärdheterna i den här spännande staden bland annat Red Fort, Jama Mashid och Raj Ghat.

 • Dag 3 - 4: Delhi - tågresa till Haridwar - Rishikesh

  Det är nu dags att lämna Delhi och vi tar tåget till Haridwar som ligger i den norra delen av Indien, i delstaten Uttarakhand. Staden är en av de sju heliga platserna för hinduer och är belägen vid floden Ganges. Härifrån åker vi buss för att komma till Rishikesh och ashram där vi kommer att bo under vår yogaresa.

  Rishikesh är känt för sin fridfulla och andliga atmosfär. Staden är omgiven av frodiga skogar, berg och den heliga Ganges som flyter genom den. Den rena luften och den naturliga skönheten skapar en idealisk miljö för yoga och meditation.

  Vid ankomst till ashram intar vi vår gemensam middag och sedan vilar vi inför morgondagens yogasession.

 • Dag 5 - 11: Yoga, meditation, föreläsningar, egen tid

  Under sex dagar kommer vi att utöva yoga och göra reflektioner samt guidade meditationer. Dagarna börjar tidigt med morgonmeditation följt av yoga. Yogaklasserna inkluderar ofta en blandning av olika stilar, såsom Hatha, Vinyasa, Ashtanga och Kundalini. Klasserna leds av erfarna yogalärare och guruer som ofta har djupgående kunskap om yogans filosofi och traditioner.

  Efter morgonyogan serveras frukost, vanligtvis en enkel, näringsrik måltid bestående av lokala, vegetariska rätter. Vi kommer att äta en sattvic diet, som anses vara ren och hälsosam enligt ayurvedisk tradition. På eftermiddagarna finns ofta tid för egen utforskning. Rishikesh är känt för sina många heliga platser och tempel. Att besöka Lakshman Jhula och Ram Jhula, två ikoniska broar över Ganges, är ett måste. Det finns också flera ghats (badplatser) där man kan delta i den dagliga Ganga Aarti-ceremonin, en vacker och spirituell upplevelse. Kvällarna inkluderar ytterligare en yogasession och meditation följt av en enkel middag. Efter middagen deltar vi i satsangs (spirituella samlingar) där man sjunger kirtan (andliga sånger) eller i föreläsningar och diskussioner om andliga ämnen.

  Nedan har vi ett exempel på schemat under vår vistelse i Rishikesh: (obs! kan ändras)

  Morning Bell 5:00 AM
  Morning Meditation 5:30 To 6:30
  Morning Yoga 6:45 To 8:00 AM
  Breakfast 8:15 AM
  Library 9:00 To 12:00 AM
  Lunch 12:00 Noon
  Lecture 3:15 To 04:00 PM
  (Questions, Answer about yoga, meditation & philosophy)
  Evening Tea 4:00 PM
  Evening Yoga 4:30 To 5:45 PM
  Evening Meditation 6:00 To 7:00 PM
  Dinner 7:30 PM
  Musical Holy Hymns 8:30 To 9:00 PM

  På söndagen blir det vilodag och var och en får göra aktiviteter på egen hand.

 • Dag 12 - 14: Rishikesh - Delhi - Resa till Sverige

  Efter sju dagar i Rishikesh tar vi tåget från Haridwar och åker tillbaka till Delhi. Här har vi tid att göra aktiviteter på egen hand. Passa på att köpa dina suvenirer, eller varför inte besöka Imperial Hotel för en Afternoon Tea innan vi tar flyget hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-02-152025-02-2814Yoga och Retreat i Rishikesh (Indien)
Boka senast 30 juni 2024
Mer än 524 900:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm