Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sri Lanka & Maldiverna - resa över nyår

 

Resa till Sri Lanka och all inclusive på Maldiverna - nyårsresa!

Vi är så glada att Sri Lanka har återhämtat sig  och denna fantastiska ö fortsatt få vara en exotisk, vänlig och tillgänglig plats för oss att besöka. Häng med till Asien och fira nyårsafton i Sri Lanka och fortsätt celebrera början på det nya året på Maldiverna. En av Rosa Bussarnas genom tiderna mest populära resor.
Vi börjar äventyret med flyg till Colombo och Negombo för att sedan åka till Dambulla och besöka grottor och titta på vackra målningar. Nyårsresan fortsätter till Sigiriya där vi kan vandra uppför lejonklippan och beskåda den vackra utsikten. Har vi tur kan vi även se vilda elefanter i området.

Rundresan på Sri Lanka fortsätter sedan till Kandy där dansuppvisning och nyårsfirande väntar. I staden kan vi även passa på att besöka det kända Tandtemplet. Därefter väntar en vacker tågresa till Nuwara Eliya där vi besöker en teplantage. Via djungelboendet i Kitugala där vi får möjlighet att forsränna kommer vi till Galle. Här finns tid för sol och bad eller besök till Galle Fort.

Resa till Maldiverna

Efter händelserika dagar på Sri Lanka fortsätter nyårsresan till Maldiverna där vi njuter av all inclusive på en fin resort. Här kan vi dyka, snorkla, åka på fiskeutflykter eller bara njuta av sol och bad innan hemresan till Sverige. Glöm inte kamera, minneskort, solskydd, ja allt det där får ni mer info kring när ni bokat- och hett tips: boka tidigt, nyårsresorna är något av de mest populära resor vi har! 

Passar inte just denna resa så hittar du andra jul- och nyårsresor 2023 HÄR

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visumkostnad 50 USD
 • Fickpengar ca 6 000 kr

Höjdpunkter

 1. Fiskebyn Negombo 
 2. Dambulla Grottempel
 3. Sigiriya (Lejonberget)
 4. Kryddtur i Matale
 5. Den heliga tandens tempel i Kandy
 6. Tågresa till Nuwara Eliya
 7. Teplantage
 8. Kitulgala
 9. Galle och Unnawatuna
 10. Sol & bad på Maldiverna

Personal på resan

Reseledare: 

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Resa: Sverige-Sri Lanka. Negombo & Dambulla

  Vi flyger till Sri Lankas huvudstad Colombo, som ligger vackert belägen vid Indiska oceanen. Därifrån tar vi oss till den lilla mysiga fiskebyn Negombo, som idag är en populär turistort där fiske och turismen är de viktigaste inkomstkällorna för orten. Här får vi eftermiddagen till att själva utforska staden. Dagen efter gör vi en kort stadstur i Negombo innan vi fortsätter till nästa destinationen. Vi styr vidare mot Dambulla där vi besöker det gyllene templet som är upptagen på UNESCO:s världsarvlista. Vi lämnar Dambulla och far vidare till Sigiriya där vi stannar i två nätter.

 • Dag 4-6: Vandra uppför Sigiriya, Kandy, Tandtemplet & dansshow. Kryddtur i Matale

  En av resans höjdpunkter väntar oss då vi tar oss till Sigiriya (Lejonets berg). Denna 200 meter imponerande klippa reser sig över det vackra landskapet. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka. Idag återstår dock bara ruiner av den gamla stenfästningen som uppfördes under kung Kasyapas regeringstid. Sigiriya räknas numera till en av Sri Lankas sju världsarvsplatser och är ett populärt turistmål. Resan fortsätter till kungastaden Kandy som var huvudstad i landet mellan 1500-talet och 1800-talet. På vägen dit gör vi ett stopp i Matale, en färgstark stad med många intressanta kryddträdgårdar för dig som vill lära dig mer om nejlika, kanel och ingefära. Vi gör en spännande kryddtur som avslutas med en härlig lunch vid risfältet innan vi fortsätter till Kandy. I Kandy stannar vi i två nätter så det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Ca fem kilometer utanför Kandy ligger den stora kungliga botaniska trädgården Peradeniya, som är ett trevligt utflyktsmål. Besök även gärna Den heliga tandens tempel, där en av Buddhas tänder förvaras. Sista kvällen i Kandy tillbringar vi med att titta på traditionell singalesisk dans.

 • Dag 7-11: Tågresa till Nuwara Eliya. Teplantage. Rafting i Kitugala. Galle & Galle Fort

  Dagen efter åker vi tåg från Kandy till Sri Lankas populäraste bergsstad Nuwara Eliya, som ligger ca 1 990 m.ö.h. Staden är populär mycket på grund av de fantastiska vyerna och det milda klimatet. Nuwara Eliya är också hjärtat i Sri Lankas teproduktion och här hittar du även landets högsta berg Pidurutalagala. Vi kommer besöka en tefabrik där vi får se världens bästa teer produceras så prova gärna en kopp med rykande hett Ceylonte innan vi rullar vidare ner för berget. Nästa stopp blir Kitulgala, den blötaste platsen på Sri Lanka. De som vill har möjlighet att prova på forsränning på floden Kelani innan vi tar oss vidare till Galle där vi kommer bo vid det berömda fortet i Galle. Fortet är upptagen på UNESCO:s världsarvslista sedan år 1988 och anses vara det bästa exemplet på en befäst stad byggd av européer i södra eller sydöstra Asien. Det är också därför detta byggnadsverk är en historisk juvel och en stor del av Sri Lankas värdefulla arv.

 • Dag 12-17: Flyg: Sri Lanka-Maldiverna. All inclusive på resort. Hemresa till Sverige

  Nu är det dags att lämna Sri lanka för att uppleva exotiska Maldiverna. Här kan alla dina drömmar om att strosa längs med vita sandstränder och bada i turkosa vatten besannas. Vi kommer under några dagar bo på en all inclusive resort så nu är det slappa dagar i paradismiljö som hägrar. Vill du snorkla eller dyka så finns det gott om vackra korallrev och färggranna fiskar att utforska, men vill du i stället bara koppla av under solen med en drink i handen så är det ett lika bra alternativ. De sista dagarna på resan går i avkopplingens tecken så passa på att njuta innan det till slut är dags att hoppa på flyget tillbaka till verkligheten igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-272025-01-1217Nyårsresa i Maldiverna och Sri Lanka
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 555 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm