Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Safari Afrika - Tanzania till Sydafrika

Följ med Rosa Bussarna på ett äventyr utöver det vanliga. Äventyrsresan börjar med flyg till Dar es Salaam och därifrån åker vi söderut via Mikumi nationalpark till Malawi. Resan går längs med vackra Malawisjön och vi vandrar bland annat upp till Livingstonia för att njuta av utsikten.

Resan i Afrika fortsätter till Zambia och vi passerar huvudstaden Lusaka på vår väg mot Zimbabwe och Victoriafallen. Där väntar några spännande dagar då vi bland annat kan hoppa bungyjump över Zambezifloden.

Nästa land på resan är Botswana där vi åker på safari i Okavangodeltat och besöker staden Maun. Afrikaresan fortsätter till Nambia där vi förundras över dess öken. Vi åker på safari i Etosha nationalpark och har möjlighet att hoppa fallskärm i Swakopmund. På väg mot Sydafrika passerar vi världens största sanddynor där vi njuter av en sällsam soluppgång.

Resan till Afrika- efter Botswana vidare mot Kapstaden 

Sista landet på resan i Afrika är Sydafrika och där besöker vi Hermanus, Kap Agulhas, Godahoppsudden och Kapstaden. I Kapstaden har du möjlighet att åka upp på Taffelberget, besöka Robben Island och för de som vågar finns vithajsdyk. Efter några dagar i Sydafrika påbörjas hemresan till Sverige 

OBS! Denna resa går att kombinera med 5 dagar på Zanzibar, kontakta kontoret om du är intresserad. 

Vill du få smakprov på hur Rosa Bussarna resa till Afrika kan vara - se Norrmannen Magne Håheims filmer på Youtube! 

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 130 USD
 • Fickpengar ca 15 000 - 20 000 kr, det beror på hur många extra aktiviteter som du gör som inte ingår i resans pris, t.ex. forsränning eller bungyjump.

Höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Swakopmund
 • Etosha NP
 • Okavangodeltat
 • Victoriafallen
 • Malawisjön

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare och chaufför: Andreas Frick
Chaufför och mekaniker: Håkan Backman
Chaufför och mekaniker: Roger Lindskog
Matansvarig: Sofie Hellsing

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Tanzania: Dar es Salaam & Mikumi nationalpark. Malawi: Malawisjön & vandring till Livingstonia.

  Vi börjar resan i Dar es Salaam och därifrån fortsätter kör vi genom Mikumi nationalpark och tittar på de spännande djurarter som lever där. Vi passerar gränsen till Malawi, färdas vidare längs med Malawisjön och stannar till i Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt.

 • Vecka 2: Malawi: Malawisjön & Lilongwe. Zambia: Lusaka.

  Resan fortsätter mot Malawisjöns sydspets och sedan västerut till Malawis huvudstad Lilongwe. Här kan vi passa på att shoppa lite innan vi drar vidare och korsar ytterligare en landsgräns då vi kommer till Zambia som vi mer eller mindre transiterar. Vi stannar för natten i Chipata, varefter färden fortsätter genom det gröna landskapet till Zambias huvudstad Lusaka.

 • Vecka 3: Zimbabwe: Victoriafallen & Zambezifloden. Botswana: Maun & safari vid Okavangodeltat

  Bron över Zambezifloden tar oss till nästa land, Zimbabwe, och de spektakulära Victoriafallen. Här stannar vi i några dagar för att uppleva de fantastiska vattenfallen. De som vill utmana sig själva kan exempelvis forsränna nerför Zambezifloden eller testa bungyjumping med Victoriafallen i bakgrunden. Vi fortsätter sedan in i Botswana. Vårt mål är Maun och Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdeltan.

 • Vecka 4: Namibia: safari i Etosha nationalpark, Namiböknen & Swakopmund

  Vi når Namibia och karavanen tar oss via Capriviremsan till Rundu som ligger på gränsen till Angola och sedan vidare till Etosha nationalpark. Här väntar några spännande safaridagar och ytterligare en chans att se de afrikanska djuren i sina rätta element. Vi fortsätter färden genom Namiböknen på vår väg till kuststaden Swakopmund.

 • Vecka 5: Namibia: Swakopmund & världens högsta sanddynor i Namib Naukluft nationalpark

  Vi stannar några dagar i Swakopmund där du kan prova på sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning eller fallskärmshoppning över öknen. Bussarna tar oss sedan ut i Namib Naukluft nationalpark, ett ökenområde med några av världens högsta sanddyner. Gryningen i detta landskap är en sagolik upplevelse.

 • Vecka 6: Sydafrika: Orange River, Hermanus, Kap Agulhas, Kapstaden & Godahoppsudden

  Vi stannar för att bada i Orange River, gränsfloden mellan Namibia och Sydafrika innan vi styr kosan söderut mot en vingård. Vägen till Kapstaden går sedan via valstaden Hermanus och Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas. I Kapstaden finns det massa saker att hitta på. Vi kan besöka Taffelberget, kåkstäderna utanför staden eller en massa roliga marknader. De som vill shoppa kan passa på att besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du hellre ha en adrenalinkick, prova gärna på den uppskattade vithajsdykningen. Slutligen gör vi ett besök till Godahoppsudden innan vi säger hejdå och hoppar på flyget hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 • OBS! Denna resa går att kombinera med fem dagar på Zanzibar. Kontakta kontoret innan bokning av resa om du är intresserad.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-312025-03-1443Tanzania till Sydafrika
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 551 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm