Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Tomtens julsafari

Julresa till Afrika, safari i Masai Mara och soliga dagar på Zanzibar

Följ med på årets bästa julklappsresa till Afrika. Tomtens julsafari startar med flyg till Nairobi och därifrån åker vi till Masai Mara för en spännande safari. Besök i massajby ingår också.

Julresan fortsätter med flyg till Tanzania och Zanzibar. Där väntar vackra Stone Town, kryddtur och boende vid en paradisstrand. På Zanzibar kan du sola och bada, snorkla med sköldpaddor eller dyka.

Tomtens julsafari är den bästa presenten till alla som vill komma till värmen över jul och nyår. Denna resa görs utan rosa buss, i stället åker vi i inhyrda fordon, bor på hotell och i traditionella hus. Det finns även möjlighet att flyga luftballong i soluppgången över Masai Mara, se information längre ner.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 100 USD
 • Dricks till de lokala safariguiderna/chaufförerna ca 30 USD
 • Fickpengar ca 550-850 USD, det beror på om du väljer att göra extra aktiviteter förutom de som ingår i resan, t.ex. dykning, snorkling eller luftballongtur.

Höjdpunkter

 • Masai Mara
 • Massajby
 • The Big Five (om man har tur)
 • Kryddtur
 • Sol, bad och dykning på Zanzibar
 • Strosa i Stone Towns gränder

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Resa: Sverige-Kenya. Nairobi, Great Rift Valley & safari i Masai Mara

  Resan drar igång i ett högt tempo direkt efter ankomst till Afrika. Då vi börjar med information om resan och sedan packar vi i ordning det vi behöver för safarituren dagen efter. Kvällen kan ni tillbringa på en av Nairobis många trevliga restauranger. Morgonen efter blir vi upphämtade kl. 7.000. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Safarin avslutas ungefär vid kl. 18.30 och middagen serveras kl. 19.30. Efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta. Det blir en tidig morgon dagen efter, vi äter frukost redan kl. 6.00 och kl. 6.30 är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. Vi lämnar parken ca kl. 16.00 och fortsätter till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middag som serveras kl. 19.00. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Kl 6.00 blir de som inte ska åka luftballong upphämtade för en morgonsafari i parken. Kl. 08.00 åker vi tillbaka till campingen och kl. 09.00 serveras brunch. Efter det väntar vi in de som åkt luftballong och fortsätter vidare till Nairobi där vi har en kväll att tillbringa i staden.

 • Dag 6-7: Flyg till Tanzania & Zanzibar, Stone Town

  Dagen efter flyger vi till Tanzania och Zanzibar. Här kommer vi bo fint, ca 30 minuters promenad från Stone Town, på en klippavsats med en fantastisk utsikt över solnedgången. Under vistelsen på ön finns det möjlighet att göra en stadstur i stenstaden och höra historier om svunna tider, åka på en exotisk kryddtur (något som ön är känd för) eller ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Du kan även boka in dyk- och snorkelutflykter för att prova de lokala reven. På kvällen kan vi slappna av med en drink på Afrika House Hotels vackra terrass och titta på solnedgången.

 • Dag 8-13: Zanzibar: Kryddtur och boende vid paradisstrand. Sol och bad innan hemresa till Sverige påbörjas

  För att se lite mer av vackra kryddiga Zanzibar slår vi oss ner vid någon av de härliga stränderna. Här stannar vi under några dagar, bor nära havet och njuter av en miljö som är rena paradiset. Vi avslutar vår resa här på ön och det blir några avkopplande dagar med möjlighet till dykning och snorkling. Det blir svårt att slita sig från paradisön när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta